O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: što ćemo danas kuhati - u korak s obavezama

21 stu 2012, 13:51

Supa mix karfiol,mrkva,brokula
Slozenac od iskostenog pileceg mesa, sampinjona,vrhnja i edamera
Voce

21 stu 2012, 13:52

polpete od jučer i kiseli kupus. Kolač isto od jučer. Nemam ideje :| I ne da mi se kuhati, valjda takav dan...

21 stu 2012, 15:29

obećala sam još prošli tjedan, ali eto - bolje ikad, nego nikad ;)

Popečci od prosa i bundeve
- 1 šalica prosa
- 2 šalice bundeve narezane na kockice
- 3 šalice vode

- staviti sve u posudu i kuhati 25 minuta

- zatim dodati 1 šalicu kukuruza i još kratko prokuhati, te prebaciti u drugu posudu i dodati: 2 mlada luka nasjeckana, 1 režanj češnjaka (nasjeckan), 1 žlicu nasjeckanog kopra, te po želji žlicu majoneze, žlicu senfa i žličicu umeboshi začina
- kad se dovoljno ohladi oblikovati popečke, panirati ih u sezamovim sjemenkama i pržiti dok ne budu hrskavi

dobar tek!

21 stu 2012, 15:30

lilipop je napisao/la:Slozenac od iskostenog pileceg mesa, sampinjona,vrhnja i edamera

Recept please!

21 stu 2012, 15:37

:mah

Jučer krem juha od gljiva, kokoš na grilu i krumpiri u padeli.
Danas (ponukana topikom o istima) lazanje sa špinatom :liza jedva čekam da budu gotove

Latice moram probasti ove popečke od bundeve činu mi se super. Al jel može nešto umjesto prosa? I jel puno posla?

21 stu 2012, 16:11

Jučer - "domaći Ledo njoki" i mljeveno meso šug, matovilac.

Danas - pohana puretina i blitva.

22 stu 2012, 08:30

Janjeci but, za one koji ne vole isti, pilece snicle, pire od bundeve, salata od leblebija i paradajza.

22 stu 2012, 10:06

petunija, mislim da možeš bilo koju žitaricu, tipa rižu i sl. i nije ti to puno posla. ja recimo ujutro prije posla samo bacim u lonac proso i bundevu i skuham (dok se spremam), umiješam kukuruz i kopar i ostavim tako. popodne kad dođem umiješam ostale začine i samo oblikujem popečke, ubacim u sezam i na ulje. uz to salatica i gotov ručak! a meni su jako fini!

ja još ne znam šta ćemo danas, ali jučer smo se lijepo pogostili s leš keljom i kobasama. danas bi mogla neko varivo, ali nemam puno vremena od kad dođem doma do vježbanja pa ne znam. mislim da će ipak bit neka tjestenina na brzinu ...

22 stu 2012, 10:31

latice sad si mi dala ideju:
danas ću rižu s amarantom, u to dinstana bundeva butternut i luk.
uz to kajgana ili kupim neke hrenofke (iako ih mrzim jesti i nisu zdrave).
salata od kupusa.

22 stu 2012, 10:35

Gulaš, matovilac.
Ajme kako meni fali inspiracije. :ajme

22 stu 2012, 10:49

pčelica_maja_23 je napisao/la:latice sad si mi dala ideju:
danas ću rižu s amarantom, u to dinstana bundeva butternut i luk.

tak ja pravim rižoto od bundeve, samo stavim rižu, amarant i malo quinoe. popržim luka, onda dodam bundevu na kockice, onda šaku-dvije graška (da bude malo zelenila u ovom žutilu), onda žitarice, zalijem vodom ili temeljcem i kuham 20-ak minuta. meni bude prefino. samo pospemo parmezanom ili dodamo još pred kraj kockicu maslaca da bude kremastije i salata uz to i gotovo!

22 stu 2012, 11:26

juha od mrkve i krumpira, pita sa sirom i sa krumpirom

22 stu 2012, 11:37

Danas rizot sa salsicciama (ustvari one sirove kobasice, valjda pecenice ih zovu negdje) i crvenim radicem. Mislim se bili zelenu salatu s tim jer je imam al nema ni potrebe kad ima radic u rizotu :dunno vidicu jos

22 stu 2012, 12:11

danas sam kod svojih, mama kuha grašak varivo i pohanu svinjetinu. glavno da ja ne moram ništa :joy

22 stu 2012, 13:50

latica je napisao/la:obećala sam još prošli tjedan, ali eto - bolje ikad, nego nikad ;)

Popečci od prosa i bundeve
- 1 šalica prosa
- 2 šalice bundeve narezane na kockice
- 3 šalice vode

- staviti sve u posudu i kuhati 25 minuta

- zatim dodati 1 šalicu kukuruza i još kratko prokuhati, te prebaciti u drugu posudu i dodati: 2 mlada luka nasjeckana, 1 režanj češnjaka (nasjeckan), 1 žlicu nasjeckanog kopra, te po želji žlicu majoneze, žlicu senfa i žličicu umeboshi začina
- kad se dovoljno ohladi oblikovati popečke, panirati ih u sezamovim sjemenkama i pržiti dok ne budu hrskavi

dobar tek!

ja sam ovo probala i ocito sam nesto jaaaako zeznula jer iako mi je pocetna smjesa za friganje izgledala super i bila je jako ukusna, u tavi mi se sve raspadalo, sezama je bilo na sve strane :zub pa sam na kraju dodala brasna i jaje i frigala u obicnim prezlama :drink

mi cemo danas pastrve u foliji, rastiku i krumpir leso s cesnjakicem, zelenu salatu

22 stu 2012, 13:51

Kaya071 je napisao/la:
lilipop je napisao/la:Slozenac od iskostenog pileceg mesa, sampinjona,vrhnja i edamera

Recept please!

evo ga

Namirnice odokativno mozes mijenjati :mrgreen

2 veca pileca bataka sa karabatkom skuhati (moze i drugi dio pileta)
Skinuti meso sa kosti i rukom iskidati na sto tanje komade

Prodinstati 1 vecu glavicu crvenog luka i 250 gr sampinjona iz konzerve
Dodati zacine:sol,biber,vegetu (e,sad nadji vegetu u Ugandi :mrgreen ),kašiku-dvije sos paradajza,origano.

U nauljenu vatrostalnu tepsiju (ili keramicku :mrgreen ) stavi red pileceg mesa,malo posoliti.
Preko toga poredati dinstane gljive i ost.iz tave
Neka ti u tavi ne bude previse safta
Zatim narendati oko 200 gr sira edamera i posuti preko.
U pola solje (oko 100 ml) rastopiti maslac, kiselo vrhnje i preliiti preko svega

Zapeci u rerni dok ne porumeni

22 stu 2012, 14:18

Kaya-zaboravila sam ti napisati da sve ovo mozes pripremiti navece.
Sutradan samo slozis i zapeces u rerni ;)

22 stu 2012, 14:37

lilipop, :kiss . A, Vegeta se nosi sa sobom :mrgreen .

22 stu 2012, 14:39

Jučer: grah čušpajz s rebarcima i kobasicama
Danas: ne stignemo kuhati pa će biti topli sendviči

22 stu 2012, 15:26

belitza - iskreno i meni se to znalo dogodit, ali sam uvijek mislila da je to zato što radim onako odokativno, bez da gledam točne mjere u receptu. ja onda obično dodam malo zobenih pahuljica ili prezli u samu smjesu. ako dodaš jaje, ono sve dosta razmekani pa moraš dodat i više suhih sastojaka!

22 stu 2012, 19:01

ponedjeljak: juneća juha, saft od junetine, palenta
utorak: juneća juha, salata od tijesta i mesa iz juhe
srijeda: kod mame - povrtna juha, krumiri i piletina iz rola, zelena salata
četvrtak: paradajz juha, štruca od pilećeg mesa, pire, kisela salata, buhtle sa domaćim pekmezom od jabuka, krušaka i dunja
petak:pileća juha, kuskus s povrćem
subota: ja i beba sami do navečer - za ručak pileća juha i... salata od jaja. navečer domaća pizza
nedjelja: e, to još nisam smislila

22 stu 2012, 19:48

Ručak je bio varivo od graha a za večeru girice i krumpir iz pecnice tartar i kiseli krastavci

22 stu 2012, 20:18

Ništa nisam kuhala, djeca su jela kod svekrve a mi snedviče

23 stu 2012, 00:09

U nedjelju smo imali goste, pravila sam junecu juhu, pohanu piletinu, francusku, pire i salatu. Guzvaru s orasima.
U pon ostaci (joj kako to ruzno zvuci).
U utorak spinat.
Jucer fasiranci, peceni krumpir i sos od kopra.
Danas dinstana svinjetina sa senfom na puno luka, riza, kisela paprika s kupusom by moja mama.
Sutra varivo od mahuna.
U subotu ce biti riba.

23 stu 2012, 09:04

Čufte u sosu od paradajza

23 stu 2012, 09:15

Danas krem juha od kaula, svijneci kotleti sa zacinskim travama i cesnjakom, peceni krumpir i kupus salata.

23 stu 2012, 10:49

kaneloni sa špinatom i sirom

23 stu 2012, 14:06

Danas lungić na kolutiće napacan u senfu, soli, kaparima i ulju pa pečen na naglo, kuhana brokula s maslacem i zelena salata.
Sutra juha od povrća, kuhano kiselo zelje, restani krumpir i krvavice.

24 stu 2012, 07:46

Imamo svinjokolju pa će biti svega a ja sam jučer za danas ispekla prhku pitu s jabukama za majstore

24 stu 2012, 11:26

Krpice za zeljem
Sutra juha pohana svinjetina pire i kupus salata a za večeru smo kod dede na rodjendanu i bit ce svega i svacega
Tema je zaključana