O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
24 tra 2014, 10:23
Juha, šnicle u saftu, riža, krastavac s vrhnjem
24 tra 2014, 14:25
jučer pureći file - punjen šunkom, mozareom i špinatom, zarolano, zapečeno, zaliveno vrhnjem i kuhani krumpir i zelena salata uz to
danas sam napravila bundeve na varivo, a ostatke šunke narezala na tanko, napunila sirom i ispohala. i eto.
sutra nadam se nekoj ribici ...
25 tra 2014, 11:03
Oslić u vinu i kuhani krumpir.
Sutra filane paprike i ćufte
nedjelja- janjetina pod pekom
25 tra 2014, 11:29
teutonija kak ide taj oslić u vinu?
jer ja sam izvadila bakalar iz zamrzivača budući da kiša pada pa seka i ja ne možemo u nabavku, pa sam mislila složit ga s krumpirom narezanim na ploške i zalit s malo vina, malo vode, dodat lovor, papar i to i tak ga skupa skuhat...
26 tra 2014, 11:21
Juneća juha, kuhano meso i povrće, za mm zapečene šnicle sa smjesom jaja, brašna i ribanog sira, cikla
26 tra 2014, 13:38
meksičke tortilje s piletinom i hrpa salate
27 tra 2014, 08:26
Juneća juha s taranom, pečeni odojak s mladim krumpirima, zelena salata
28 tra 2014, 13:45
jučer, juneći saft ala pašticada, njoki i salata. jagode sa vrhnjem
danas, grah i ričet iliti grahkaša sa domaćom kobasicom
28 tra 2014, 13:52
Jučer opet juha, dalmatinske šnicle, pire, kupus salata, flafini

Danas za djecu ostaci od jučer (bez pirea), mm će jesti nešto negdje, a ja ću ostatke od ostataka tj. ono što ostane iza djece.
Za desert neki fini ledeni kolač s jabukama (mama poslala) i šlagom.
Sutra edit: predomislila sam se, a i mlađe dijete me sad pitalo mogu li sutra spremiti - špinat i faširance
28 tra 2014, 14:01
olja

i meni si ideju dala. mislila sam faširance i tikvice, ali bit će špinat.
28 tra 2014, 15:07
I kod mene će biti sutra špinat, pire i jaja
Danas; juha, pileći saft, tjestenina, zelena salata
30 tra 2014, 12:13
Ponedjeljak ostaci povrća pod pekom i pečeni picek
Jučer marinirana pileća prsa pa na naglo,(stavim sol, papar, kurkumu, običnu i dimljenu crvenu papriku, češnjak u zrnu, tamari sos i maslinovo ulje i dobro usaftam u meso, stoji u tome min. 24 sata)

kuhana brokula i friški krastavci na salatu
Danas otopljene filane paprike i ćufte i pire.
Sutra smo na fešti.
30 tra 2014, 15:18
Špageti i piletina u salsa umaku
01 svi 2014, 10:24
prvomajski roštilj

dakako, natopljen kišom

i zaliven pivom
02 svi 2014, 10:18
Jučer: roštilj, zelena salata, luk, rajčica
Danas: paradajz juha, ostaci roštilja, pire, zelena salata
02 svi 2014, 10:23
detox. zeleno. šparoge lešo s artičokama

juniorka špinat...
02 svi 2014, 10:25
grašak varivo i ostaci roštilja od jučer
03 svi 2014, 09:29
Jučer jeli ostatke roštilja s paradajzom, paprikom i lukom.
Danas bijeli saft s puretinom i tikvicama i riža, by MM.
latice zaboravih ti napisati za
oslića u vinu.Fileti oslića se osuše i ispohaju(poh posoliti), na naglo zapeku na tavi i maknu s tave na toplo. U tavu tada dodati malo maslinovog ulja, češnjaka na sitno, podliti ribljim temeljcem (ja nisam imala pa sam podlila povrtim, a može i sama voda) i vinom. Kad zakipi dodati vrhnje, posoliti po ukusu, vratiti unutra osliće i kratko prokuhati. Servirati uz kuhani krumpir.
03 svi 2014, 11:00
Slavonska domaća pizza
03 svi 2014, 11:55
špageti bolonjez

rikola salata
03 svi 2014, 13:12
Jucer musaka sa brdom salate -zelena, rotkve, paradajz.
Danas picek i mlinci.
04 svi 2014, 17:04
Pileća juha s jetrenim noklicama, pečeno pile, krumpiri i šampinjoni, cikla
05 svi 2014, 08:11
Jučer dalamtinski šnicli i riža, popodne štrukle od jabuka i sira.
Danas za cure lazanje- odmrzavam, a za nas ostaci šnicla.
Sutra će bit neki čušpajz, vjerojatno grah.
05 svi 2014, 08:35
Jučer za večeru je bila savijača sa sirom (slana i slatka)
Danas: zlevanka sa svježim sirom i špinatom
05 svi 2014, 09:39
dobila sam od rendice pravi pravcati curry, pravu kurkumu i razlicite massale iz Indije.
Kurkumu sam prvu jucer iskoristila za paellu. Moram priznati da mi je to bila najbolja paella u zivotu koju sam napravila. Imala sam ostatke smrznutog bakalara, piletinu i saku mjesavine plodova mora (citaj surimija

). Nisam stavljala ni ljuto ni kobasicu nego bas onako laganu paellu a ova kurkuma joj je tako dala super njeznu notu da je stvarno bila za prste polizati. Mljac.
Necu vise raditi jer je to nemoguce za ponoviti
06 svi 2014, 08:15
Danas ipak promjena plana, odgađam grah jer ima puno blitve po vrtu, pa ću nju lešo s češnjakom i filete oslića na naglo.
Sutra ću japrak, prekrasni su mi mladi listići loze, mi te brajde nikad ničim ne špricamo. Nisam nikad radila, al mislim da ne može biti loše.
Preksutra je onda grah s ričetom, kuhane kobasice i palačinke za večeru.
06 svi 2014, 08:25
teutonija hvala za oslića, a za japrak ti sigurno neće bit žao - meni je to odlično jelo
adorabla, ti mi stalno s tom paellom zvoniš u glavi, morat ću i ja jedan dan napravit, baš mi se jede!
mi danas neku juhicu od povrća i onda ostatke roštilja i šparoge s mrkvom i krumpirom za prilog!
06 svi 2014, 08:33
Grah sa suhim mesom, za večeru slane ružice sa svježim sirom
06 svi 2014, 09:40
latica je napisao/la:adorabla, ti mi stalno s tom paellom zvoniš u glavi, morat ću i ja jedan dan napravit, baš mi se jede!
je i ja sam sebi stalno zvonila
Inace sam ju bezrazlozno izbjegavala kao da ce mi uzeti puno vremena jer sam ja prije radila svaku stvar posebno pa onda pomijesala
Sutra ću japrak, prekrasni su mi mladi listići loze, mi te brajde nikad ničim ne špricamo. Nisam nikad radila, al mislim da ne može biti loše.
mljac! Kad budeš motala samo pazi da ti se listici ne raspadnu. Onako stavi malo punjenja i lagano zatvaraj jer loza hoce malo popucati ako nisi jako njezan
I molim lijepo sliku, da se najedem
06 svi 2014, 14:46
Hvala, ak još netko ima koji tips and triks dapače.