O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
14 ožu 2012, 17:02
a meni je mesni doručak baš fini
ali nisam nikad čula da se poha, ovo mi je prvi glas.
ove pole me podsjetiše što bih mogla raditi za večeru
14 ožu 2012, 20:36
da da, pohani mesni, ali ja se sjećam i salate s parizerom, a bome i s hrenovkama
imam i ideju, špinat, pire i hrenovke, di ćeš jeftinije i brže
ali svejedno ima super jela i baš je dobra tema
14 ožu 2012, 21:09
Kod nas je dobitna kombinacija bila spinat, pire i jaje na oko
15 ožu 2012, 10:28
snowwhite je napisao/la:Kod nas je dobitna kombinacija bila spinat, pire i jaje na oko

I kod nas, obožavam to jesti.
15 ožu 2012, 10:58
Ja isto ne mogu mesni ni u kojoj drugoj kombinaciji osim pohanog.... a tako mi je stvarno fin.
Salate s parizerom i hrenovkama nisam nikad jela..zanima me i to.....
A mi smo i špinat opet češće jeli na lešo (pretpostavljam da govorite o špinatu na mlijeku), s krumpirima, evo baš nekidan bio za ručak...
15 ožu 2012, 11:17
mrs. eastwood je napisao/la:uh mesni dorucak, moram
mesni doručak je odvratan, pohani mesni doručak već mogu pojesti. to ko da nije ista mašina proizvela.
15 ožu 2012, 11:23
Joj ja obožavam mesni doručak

ali ga kao osvještena/informirana osoba jedem dva puta godišnje, znam - najgora sam od sve djece. Nisam čula za pohani.
Što smo sve jeli tijekom rata tj kako nismo imali da jedemo, mesni je bio zakon
15 ožu 2012, 11:39
Uh, mi smo u ratu najčešće jeli pravo recesijsko jelo, pašte i krumpira....i meni je to bilo jako fino, znala sam i to kuhati...
Sve je isto kao da se kuha pašta fažol, samo što je umjesto fažola - krumpir...
A umjesto suhog mesa ili kostiju od pršuta (čega onda nije baš bilo) prolazile su i kobasice, a ponekad i hrenovke.....
15 ožu 2012, 11:40
adry je napisao/la:Što smo sve jeli tijekom rata tj kako nismo imali da jedemo, mesni je bio zakon

još nitko nije otvorio konzervu sardina - ali to su vec delikatese
15 ožu 2012, 13:34
auuuu pohani mesni doručak i "sendviči" s petite buerrom mam me baca na djetinjstvo. Mi smo jeli salate sa safaladom samo je tada safalada bila skuplja od buta
Ja računala za špinat pa ispalo 20 kuna za kilu špinata pa još 5 kuna za mlijeko pa još 15 za hrenovke, 5 za krumpir pa s češnjakom ispade više od 10 kuna po osobi (baš sam partibrejker

)
15 ožu 2012, 13:40
Adorabla je napisao/la:Ja računala za špinat pa ispalo 20 kuna za kilu špinata pa još 5 kuna za mlijeko pa još 15 za hrenovke, 5 za krumpir pa s češnjakom ispade više od 10 kuna po osobi (baš sam partibrejker

)
taman sam htjela komentirati da ovo i nije jeftino jelo. nekidan sam mislila kupiti hrenovke, pa kad sam vidila koliko to sr.nje košta, odustala sam.
ja moram priznati da jedina stvar za kojom sam ja u trudnoći očajnički žudila je mesni doručak.
onaj što se u dućanu rezao kao salama, pakiran u limeno crijevo (je mi opis). nigdi ga nije bilo za kupiti, kukulele
15 ožu 2012, 13:52
E da, kad smo već kod špinata, prije tri tjedna sam bila u Zagrebu i u subotu ujutro išla na plac (u Španskom) i iznenadila se da je kila špinata 20 kn. Nekidan sam bila na našoj pijaci u Zadru i cijena špinata po kilogramu je od 8 do 10 kuna.
15 ožu 2012, 14:03
Uuuu pohani mesni doručak , jeli ko klinci, nisam već odavno, no fino je bilo.

,a jeli i ne pohani i salate s hrenovkama i kuhana jaja pa na salatu, to je baka često radila ,pa unutra narezala malo parizera.
Baš smo se zdravo hranili.

Još kad se sjetim bijelog kruha ,pašteta i majoneze zajedno, pa kruh mast i sol.
No opet i žganci su bili jako često na meniju.
Pire, jaja i špinat i meni jako fino.
15 ožu 2012, 14:40
Ja se sjećam kombinacije maslaca i paštete, i maslaca posutog sa šećerom
15 ožu 2012, 14:44
a nama je baka radila rezance s makom i rezance s orasima, nisam to jela ne pamtim
15 ožu 2012, 14:47
dunja, nedavno sam se toga sjetila, s tim da sam ja to jela isključivo u školi za užinu. baš mi je bilo fino.
15 ožu 2012, 14:52
dunja je napisao/la:a nama je baka radila rezance s makom i rezance s orasima, nisam to jela ne pamtim
moja mama dan danas svaki put kd pravi perket pravi domace tijesto i uvijek napravi vise.
samelje orase, stavi na stol i opleti misko
15 ožu 2012, 14:54
ja se odmah sjetim tona suza prolivenih u vrticu i nimalo me ne mami. Nikako to nisam voljela, nikako. Jedino sto sam ja voljela (vis vis to bih mogla kao recesijsko jelo) su bili domaci rezanci s vrhnjem
15 ožu 2012, 14:55
Tijesto sa šećerom. O da

No znam to i sad pojesti kad mi ostane tijesta od ručka.

Domaći rezanci s vrhnjem ?To ajd nisam nikad jela niti probala
15 ožu 2012, 14:56
ja sam voljela, al ja sam alergicna na orase. ne jako, plikovi po jeziku. pa se najedem i onda placem
15 ožu 2012, 15:24
teutonija je napisao/la:Tijesto sa šećerom. O da

i to
15 ožu 2012, 15:34
pa to je slastica prve klase - zove se Stonska torta
ali ja ne mogu slatku pastu nikako
15 ožu 2012, 15:38
Tijesto sa vrhnjem - jedino što mm zna napraviti

i da, ispeći jaja
A kod nas se tradicionalno jedu kao slastice tjesta sa orasima i makom.
16 ožu 2012, 08:57
Kad za ručak imamo špagete bolonjez, obavezno dio špageta još vrućih posipamo orasima sa šećerom i onda pojedemo malo slane varijante, a ova s orasima nam je za desert

.
S makom nisam dugo jela jer mi nije fini kupljeni mljeveni mak.
16 ožu 2012, 13:36
Ajme, kako mi se sviđa ono zadnje jelo s prokulicom

(nije da su mi ostala loša, ali ovo mi je baš po mom ćefu - boje, oblici, tekstura....).
16 ožu 2012, 14:26
MalaSirena je napisao/la:Ajme, kako mi se sviđa ono zadnje jelo s prokulicom

(nije da su mi ostala loša, ali ovo mi je baš po mom ćefu - boje, oblici, tekstura....).
XXX i meni, ali ih mm nikako ne voli pa su mi riejtko na meniju. Baš mi je tlaka kad moram posebno da pravim
16 ožu 2012, 15:21
Ja sam spremala prokulice prošli tjedan po naputku Rudolpha s kanala 24kitchen (navučena sam totalno

) i on je rekao da se kuhaju 8 minuta, ni minut više. Budući sam ih ja obično kuhala duže, ovaj put sam poslušala Rudolphov naputak i bile su izvrsne.
Poanta je u tome da što se duže kuhaju počinju ispuštati onaj "kupusasti" miris i dobiju i takav okus, a ovako su bile takoo slatke, svježe zelene boje i malo tvrđe, što je meni izvrsno pasalo.
16 ožu 2012, 15:34
Ja kupila jetrica danas.
16 ožu 2012, 15:37
Bellina je napisao/la:Ja sam spremala prokulice prošli tjedan po naputku Rudolpha s kanala 24kitchen (navučena sam totalno

)
i ja, i ja

i da, tako tvrdkaste su puno bolje... kakve si marelice stavljala?
16 ožu 2012, 15:59
boysmama je napisao/la:Bellina je napisao/la:Ja sam spremala prokulice prošli tjedan po naputku Rudolpha s kanala 24kitchen (navučena sam totalno

)
i ja, i ja

i da, tako tvrdkaste su puno bolje... kakve si marelice stavljala?
X i ja sam obožavateljica

i gledam svaki dan, mm me već zafrkava.
Da osnujemo klub?