O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

14 ožu 2012, 17:02

a meni je mesni doručak baš fini :mrgreen
ali nisam nikad čula da se poha, ovo mi je prvi glas.

ove pole me podsjetiše što bih mogla raditi za večeru ;)

14 ožu 2012, 20:36

da da, pohani mesni, ali ja se sjećam i salate s parizerom, a bome i s hrenovkama
imam i ideju, špinat, pire i hrenovke, di ćeš jeftinije i brže :p

ali svejedno ima super jela i baš je dobra tema :dada

14 ožu 2012, 21:09

Kod nas je dobitna kombinacija bila spinat, pire i jaje na oko :5

15 ožu 2012, 10:28

snowwhite je napisao/la:Kod nas je dobitna kombinacija bila spinat, pire i jaje na oko :5

I kod nas, obožavam to jesti.

15 ožu 2012, 10:58

Ja isto ne mogu mesni ni u kojoj drugoj kombinaciji osim pohanog.... a tako mi je stvarno fin.
Salate s parizerom i hrenovkama nisam nikad jela..zanima me i to.....
A mi smo i špinat opet češće jeli na lešo (pretpostavljam da govorite o špinatu na mlijeku), s krumpirima, evo baš nekidan bio za ručak...

15 ožu 2012, 11:17

mrs. eastwood je napisao/la:uh mesni dorucak, moram :puke

mesni doručak je odvratan, pohani mesni doručak već mogu pojesti. to ko da nije ista mašina proizvela. :dada

15 ožu 2012, 11:23

Joj ja obožavam mesni doručak :oops: ali ga kao osvještena/informirana osoba jedem dva puta godišnje, znam - najgora sam od sve djece. Nisam čula za pohani.

Što smo sve jeli tijekom rata tj kako nismo imali da jedemo, mesni je bio zakon :ajme

15 ožu 2012, 11:39

Uh, mi smo u ratu najčešće jeli pravo recesijsko jelo, pašte i krumpira....i meni je to bilo jako fino, znala sam i to kuhati...
Sve je isto kao da se kuha pašta fažol, samo što je umjesto fažola - krumpir...
A umjesto suhog mesa ili kostiju od pršuta (čega onda nije baš bilo) prolazile su i kobasice, a ponekad i hrenovke.....

15 ožu 2012, 11:40

adry je napisao/la:Što smo sve jeli tijekom rata tj kako nismo imali da jedemo, mesni je bio zakon :ajme

još nitko nije otvorio konzervu sardina - ali to su vec delikatese :D

15 ožu 2012, 13:34

auuuu pohani mesni doručak i "sendviči" s petite buerrom mam me baca na djetinjstvo. Mi smo jeli salate sa safaladom samo je tada safalada bila skuplja od buta :mrgreen

Ja računala za špinat pa ispalo 20 kuna za kilu špinata pa još 5 kuna za mlijeko pa još 15 za hrenovke, 5 za krumpir pa s češnjakom ispade više od 10 kuna po osobi (baš sam partibrejker :lol )

15 ožu 2012, 13:40

Adorabla je napisao/la:Ja računala za špinat pa ispalo 20 kuna za kilu špinata pa još 5 kuna za mlijeko pa još 15 za hrenovke, 5 za krumpir pa s češnjakom ispade više od 10 kuna po osobi (baš sam partibrejker :lol )

taman sam htjela komentirati da ovo i nije jeftino jelo. nekidan sam mislila kupiti hrenovke, pa kad sam vidila koliko to sr.nje košta, odustala sam.

ja moram priznati da jedina stvar za kojom sam ja u trudnoći očajnički žudila je mesni doručak. :mrgreen
onaj što se u dućanu rezao kao salama, pakiran u limeno crijevo (je mi opis). nigdi ga nije bilo za kupiti, kukulele :ajme

15 ožu 2012, 13:52

E da, kad smo već kod špinata, prije tri tjedna sam bila u Zagrebu i u subotu ujutro išla na plac (u Španskom) i iznenadila se da je kila špinata 20 kn. Nekidan sam bila na našoj pijaci u Zadru i cijena špinata po kilogramu je od 8 do 10 kuna.

15 ožu 2012, 14:03

Uuuu pohani mesni doručak , jeli ko klinci, nisam već odavno, no fino je bilo. :mrgreen ,a jeli i ne pohani i salate s hrenovkama i kuhana jaja pa na salatu, to je baka često radila ,pa unutra narezala malo parizera. :mrgreen
Baš smo se zdravo hranili. :lol Još kad se sjetim bijelog kruha ,pašteta i majoneze zajedno, pa kruh mast i sol.

No opet i žganci su bili jako često na meniju. :lol

Pire, jaja i špinat i meni jako fino.

15 ožu 2012, 14:40

Ja se sjećam kombinacije maslaca i paštete, i maslaca posutog sa šećerom :mrgreen

15 ožu 2012, 14:44

a nama je baka radila rezance s makom i rezance s orasima, nisam to jela ne pamtim

15 ožu 2012, 14:47

dunja, nedavno sam se toga sjetila, s tim da sam ja to jela isključivo u školi za užinu. baš mi je bilo fino.

15 ožu 2012, 14:52

dunja je napisao/la:a nama je baka radila rezance s makom i rezance s orasima, nisam to jela ne pamtim

moja mama dan danas svaki put kd pravi perket pravi domace tijesto i uvijek napravi vise.
samelje orase, stavi na stol i opleti misko :luv

15 ožu 2012, 14:54

ja se odmah sjetim tona suza prolivenih u vrticu i nimalo me ne mami. Nikako to nisam voljela, nikako. Jedino sto sam ja voljela (vis vis to bih mogla kao recesijsko jelo) su bili domaci rezanci s vrhnjem

15 ožu 2012, 14:55

Tijesto sa šećerom. O da :zivili

No znam to i sad pojesti kad mi ostane tijesta od ručka. :mrgreen :ajme

Domaći rezanci s vrhnjem ?To ajd nisam nikad jela niti probala :mrgreen

15 ožu 2012, 14:56

ja sam voljela, al ja sam alergicna na orase. ne jako, plikovi po jeziku. pa se najedem i onda placem :lol :ajme

15 ožu 2012, 15:24

teutonija je napisao/la:Tijesto sa šećerom. O da :zivili

i to :dada

15 ožu 2012, 15:34

pa to je slastica prve klase - zove se Stonska torta :mrgreen

ali ja ne mogu slatku pastu nikako :ne

slika

15 ožu 2012, 15:38

Tijesto sa vrhnjem - jedino što mm zna napraviti :shock i da, ispeći jaja :ajme

A kod nas se tradicionalno jedu kao slastice tjesta sa orasima i makom.

16 ožu 2012, 08:57

Kad za ručak imamo špagete bolonjez, obavezno dio špageta još vrućih posipamo orasima sa šećerom i onda pojedemo malo slane varijante, a ova s orasima nam je za desert :mrgreen .

S makom nisam dugo jela jer mi nije fini kupljeni mljeveni mak.

16 ožu 2012, 13:36

Ajme, kako mi se sviđa ono zadnje jelo s prokulicom :le (nije da su mi ostala loša, ali ovo mi je baš po mom ćefu - boje, oblici, tekstura....).

16 ožu 2012, 14:26

MalaSirena je napisao/la:Ajme, kako mi se sviđa ono zadnje jelo s prokulicom :le (nije da su mi ostala loša, ali ovo mi je baš po mom ćefu - boje, oblici, tekstura....).

XXX i meni, ali ih mm nikako ne voli pa su mi riejtko na meniju. Baš mi je tlaka kad moram posebno da pravim

16 ožu 2012, 15:21

Ja sam spremala prokulice prošli tjedan po naputku Rudolpha s kanala 24kitchen (navučena sam totalno :mrgreen ) i on je rekao da se kuhaju 8 minuta, ni minut više. Budući sam ih ja obično kuhala duže, ovaj put sam poslušala Rudolphov naputak i bile su izvrsne.
Poanta je u tome da što se duže kuhaju počinju ispuštati onaj "kupusasti" miris i dobiju i takav okus, a ovako su bile takoo slatke, svježe zelene boje i malo tvrđe, što je meni izvrsno pasalo.

16 ožu 2012, 15:34

Ja kupila jetrica danas. :lol

16 ožu 2012, 15:37

Bellina je napisao/la:Ja sam spremala prokulice prošli tjedan po naputku Rudolpha s kanala 24kitchen (navučena sam totalno :mrgreen )

i ja, i ja :lol i da, tako tvrdkaste su puno bolje... kakve si marelice stavljala?

16 ožu 2012, 15:59

boysmama je napisao/la:
Bellina je napisao/la:Ja sam spremala prokulice prošli tjedan po naputku Rudolpha s kanala 24kitchen (navučena sam totalno :mrgreen )

i ja, i ja :lol i da, tako tvrdkaste su puno bolje... kakve si marelice stavljala?

X i ja sam obožavateljica :D i gledam svaki dan, mm me već zafrkava.

Da osnujemo klub?
Tema je zaključana