O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
11 lip 2014, 16:09
uu sj, ovo odmah ide na meni.
11 lip 2014, 16:25
Mama je rezala tikvice, ali kaže da ih treba gulit s nožem za krumpire. Svaku je probola čačkalicom, da ostane smotana.
11 lip 2014, 16:55

odlično. jedva čekam da mi tikvice dozriju
11 lip 2014, 18:00
odlično, hvala ti za ovaj recept
11 lip 2014, 18:03
ovo sam spremala prošlog ljeta par puta i ooooodlično je

mislim, "odlično" - to kad ja pohvalim da je jelo od tikvica dobro

isto sam ih čačkalicama pričvrstila
11 lip 2014, 18:07
ti si već prekaljena tikvičarka
11 lip 2014, 18:40

Henrijevska tikvičarka u rupi
11 lip 2014, 21:33
Probala sam danas ove tikvice. Umotala koadic sunke i mocarele.
Nije mi se svidjelo. Previse jajast okus je bio od tog preljeva. I tikvice su pustile vodu pa je sve plivalo i nije bilo zapeceno.
Gdje sam kiksala?
12 lip 2014, 00:35
nemam ideju....ja još nisam probala, ali možda naša olja, konzultantica za tikvice zna
sad sam išla gledati recept...možda je jedno jaje sasvim dovoljno. recimo ja bih stavila jedno. s obzirom da nisam ljubiteljica istih

i bez mlijeka. ne volim mlijeko. dobro kiselo vrhnje ili ono za kuhanje bi bilo skroz ok. i bez brašna. nema potrebe za dodatnim zgušnjavanjem. radije bih dodala tvrdog ribanog sira. on bi malo povukao tekućinu na sebe i napravio finu koricu.
12 lip 2014, 00:37
nemam ideju....ja još nisam probala, ali možda naša olja, konzultantica za tikvice zna
sad sam išla gledati recept...možda je jedno jaje sasvim dovoljno. recimo ja bih stavila jedno. s obzirom da nisam ljubiteljica istih

i bez mlijeka. ne volim mlijeko. dobro kiselo vrhnje ili ono za kuhanje bi bilo skroz ok. i bez brašna. nema potrebe za dodatnim zgušnjavanjem. radije bih dodala tvrdog ribanog sira. on bi malo povukao tekućinu na sebe i napravio finu koricu.
12 lip 2014, 07:53
stavila sam jedno jaje, ribani sir i kis. vrhnje. nista mlijeka, nista brasna,.
12 lip 2014, 08:27
Jesi li pekla 20 +20 minuta? Jesu li tikvice bile dovoljno tanko rezane?
12 lip 2014, 08:34
malamaja je napisao/la:nemam ideju....ja još nisam probala, ali možda naša olja, konzultantica za tikvice zna
Vidiš, ne mogu se sjetiti

Ali mislim da sam ih rezala tako jako tanko, ljuštilicom za krumpir, srolala sa sirom unutra i pekla neko vrijeme, onako otprilike, a onda mislim da nisam zalila sve onako smjesom od jaja i šta već piše u receptu, nego sam samo na vrh svake stavila po žličicu umućenog jednog jaja i vrhnja - kao kod Solejkinih rolat-burekčića, tako nekako

Baš ću danas to isprobati opet za ručak

Iznenadite se sad
12 lip 2014, 08:51
sj je napisao/la:Jesi li pekla 20 +20 minuta? Jesu li tikvice bile dovoljno tanko rezane?
tikvice sam narezala/nagulila gulilicom za krumpire i pekla 20+20 min (s timerom, pa jos bar 10 min kad sam vidjela da se nisu zapekle. na cca 180 )
12 lip 2014, 09:03
krive su tikvice

ziher neka prevodenasta sorta
ja ću danas musaku i salatu. sutra štrukle
12 lip 2014, 14:52
Pileći saft, tjestenina, salata
12 lip 2014, 15:13
mi danas pileća juhica iako mi se nije kuhalo, ali dobila sam domaće pile pa mi bilo žao zamrzavat sitninu i tako to. onda piletina u medu i limunu, kvinoja i amarant za prilog. jedino nemamo salatu, jer po ovoj vrućini ne mogu do tržnice, a odbijam kupovat povrće u trgovini preko ljeta

to mi je grijeh da u pola ljeta, ja u slavoniji jedem mladi krumpir iz egipta, mrkvu iz austrije i salatu iz italije

ili tržnica ili ništa!
12 lip 2014, 15:19
nije bila musaka, nego bolonjez ..po želji.
zato ja volim moj gradski vrt

odem si časkom po salatu ako na balkonu nestane
12 lip 2014, 19:21
juha od bundeve, riža, faširanci i grašak
13 lip 2014, 10:45
jao super ideja za juhu od bundeve

taman mi je ostao komadić u frizeru
Danas mesna juhica iz frizera, popečci od blitve, krumpirići, cikla ili paradajz kao salata
Totalno nemaštovito ali cure vole pa nek guštaju
Edit: ste vidjele ponudu u Lidlu za Azijski tjedan? Ja tek jučer vidjela pa mi se jako sviđaju cijene za npr basmati rižu, rižin ocat i kiseli djumbir
13 lip 2014, 15:10
Mi i danas pileći saft i tjesteninu
13 lip 2014, 15:57
[quote="
Edit: ste vidjele ponudu u Lidlu za Azijski tjedan? Ja tek jučer vidjela pa mi se jako sviđaju cijene za npr basmati rižu, rižin ocat i kiseli djumbir[/quote]
prošla danas kraj svega....tj. nije bilo pola toga pa sam zaključila da osim azijskih grickalica

nije ništ za mene....
sutra ću pečenu patku. idem tražiti neki osvježavajući recept s puno povrća a da nije azijsko
14 lip 2014, 12:36
Goveđa juha s noklicama, pire, krmenadli pečeni s lukom, kupus salata
15 lip 2014, 09:57
Povrtna juha, pečeni mladi krumpir, pečena piletina, rajčica, savijača sa sirom
15 lip 2014, 10:04
roštilj

lungić, kobase, povrtni ražnjići, salate
za desert panna cotta s malinama
a zadnjih dana se davimo u mahunama
16 lip 2014, 09:19
grah i kupus salata
16 lip 2014, 09:28
Kelj varivo, savijača sa sirom od jučer
16 lip 2014, 09:53
jel zna tko di bih mogla nabaviti grašak šećerac (onaj u mahuni)? Ima li toga uopće kod nas?
Jučler smo i mi imali roštilj; malo krmenadla malo kobasa i puno patlidžana i tikvica. Prilog salata od paradajza i kukumara.
Danas imamo tjesteninu s mini rajčicama i mozzarellom.
16 lip 2014, 09:58
Na tržnici ga ima