O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

16 lip 2014, 10:02

mislim na onaj u mahuni. Ne zrno graška nego onaj u mahuni
A i ovaj na placu što sam ja sretala oni kakti zovu šećerac ali to nije to da se kratko kuha i da je fin i mekan).

16 lip 2014, 10:12

Da, taj u mahuni, znam što misliš. Bude nekad kod starih bakica na placu

16 lip 2014, 13:33

Adorabla je napisao/la:jel zna tko di bih mogla nabaviti grašak šećerac (onaj u mahuni)? Ima li toga uopće kod nas?
Jučler smo i mi imali roštilj; malo krmenadla malo kobasa i puno patlidžana i tikvica. Prilog salata od paradajza i kukumara.
Danas imamo tjesteninu s mini rajčicama i mozzarellom.

eh, da si se prije javila da ti dam sjeme pa si posiješ u teglicu :mrgreen :p to je šećerac i jede se mahuna dok nema zrnja u njemu. pretpostavljam da na trešnjevačkom možeš naći isti.

kod nas lovački. kuhinja je kjuzo. kuharica ide na godišnji i na dijetu :p . korisnici otišli na praznike. :joy

16 lip 2014, 13:45

Kod nas danas špageti bolonjez.
Malo dijete je sinoć izjavilo kako to baaaaaš duuuuugo nije jelo :lol

17 lip 2014, 13:25

nisam Majo naišla na Trešnjevačkom a bome ni na Dolcu. Ni na njega ni na rabarbaru i dalje :nata
Hvala na ponudi za sjeme ali ja sam toliko lijena po pitanju povrća i vrta da bi to bilo čisto bacanje sjemena. Ja sam ti pravo gracko dijete ;)
Čekat ću da se to malo popularizira kod nas pa možda nabavim u Lidlu. Evo sad je za azijski tjedan bila čak u ponudi i limunska trava koju sam godinama naganjala po Dolcu. Nije baš bila neka, al ajde.

Danas žabac (Olja jel čitaš ;) ), juha od brokule, salata salata salata i pire s umakom od luka (točno po Jamievom receptu). Uglavnom ručak sam već pojela pa mogu reći da je kombinacija pirea i umaka od luka bezveze. Bolje žabac i salata i gotovo. Obarena blitva isto dobro paše.
Juha od brokule mi je bila mljac mljac mljac. Užasno mi je prijala.

Sutra neki recept s Leker stranice. Mozzarella u šinkenšpeku s obarenom blitvom. Vidjet ćemo kako će ispasti.

17 lip 2014, 13:32

i mi smo neki dan isto jeli žapca :daj5
neke fine kobase sam našla pa sam ih fino i utrošila :dada

danas pileći paprikaš (moji kad se uhvate za neko jelo, samo bi to jeli i ništa drugo :roll ) s krumpirom, kupus salata, a ko želi može si narezati i krastavaca i paradajza.

17 lip 2014, 17:03

Lisičarke s jajima i lukom

17 lip 2014, 17:41

obožavana, tefterim te za sljedeće proljeće: naime....grašak šećerac će biti u većim količinama (imam onaj starinski), limunsku travu imam cijelu teglu(isto posijala i sve niknule) a rabarbare sam posijala (ima i nekoliko velikih od jesenas) tak da mogu višak i podijeliti :)

ručak je bila brzinska salata od tune. brže sam ju pojela nego sam ju napravila :mrgreen

17 lip 2014, 19:07

Adorabla, ma ima ga na dolcu, na kvatricu sam ga i danas vidjela (20 kn/kg). I rabarbare ima na dolcu :lol
Majo, limunsku imam i ja u vrtu. Imala sam i secerac al ga je led stukao pa dam kasnije posijala samo obicni grasak.

17 lip 2014, 21:51

mrava je napisao/la:Lisičarke s jajima i lukom

e

ovo mi je promaknulo :le obožavam gljive, a lisičarke su mi mrak. sutra bih si menih mogla neki rižoto od gljiva napraviti (imam sušenih vrganja ....)

sole, naravno da ima :lol samo treba malo potražiti. ;) vjerojatno nema u velikim količinama ali se nađe.

18 lip 2014, 07:08

I ja obožavam gljive, volim ih i brati i jesti. :p

Danas će biti gulaš, pire i rajčica

18 lip 2014, 08:11

mrava je napisao/la:Lisičarke s jajima i lukom

e, to bih mogla neki dan mm-u spremiti - on ih obožava :dada

danas ćemo jesti ono što je ostalo od paprikaša od jučer :yess

18 lip 2014, 10:26

e sem mu gajde ja na dolcu bila u subotu i nisam nista vidla :ajme
Mmajo bilježim se sa štovanjem :lol :zivili

18 lip 2014, 14:22

kod nas u OS graška šećerca ima tjedan dana i to je to. valjda svi siju u isto vrijeme. ak ga tad ne kupiš i skuhaš, poslije nema :mrgreen

mi danas sataraš, prvi put ove godine, uz to pire i pureći file u slanini.

jučer i prekjučer smo mahune, njam, mlade fine slatke, s prosom na varivo. jedan dan uz neke štapiće od povrća, a jučer malo mahuna i palačinke jer sam ja dobila mastitis pa mi nije bilo do kuhanja ...

19 lip 2014, 17:20

Bili smo kod mog tate na rođendanu: lazanje, pohana piletina, pečeno carsko meso, pomfrit, rajčica, paprika, za desert monte kolač

20 lip 2014, 05:58

Ja (tek) jucer prvi put radila Dalmatinske snicle, to je stvarno mrak :liza
Za veceru poderane gace.

Danas ce za rucak biti ostaci od jucer s drugim prilogom a za veceru nama strukle na juhu a malom skuhane pa prepecene na maslacu.

20 lip 2014, 11:59

juha od bundeve (izludih više od nje ali mucica obožava), pohano bijelo i sataraš

20 lip 2014, 19:23

Jučer juha, junetina u umaku od mrkve i luka, kuhani dizani knedli, sladoled po receptu malemaje, ali sa čokoladom - divota.
Danas ostaci od jučer i friški knedli.

20 lip 2014, 20:57

Ostaci od rođendana, mama spakirala lazanje, pohanu piletinu

Sutra: paradajz juha, krumpir salata i prženi oslić

20 lip 2014, 20:57

Ostaci od rođendana, mama spakirala lazanje, pohanu piletinu

Sutra: paradajz juha, krumpir salata i prženi oslić

21 lip 2014, 16:01

Špinat, pire, jaja na oko, kuhani štrukli.

22 lip 2014, 18:55

Pureća juha, pečeno carsko meso i mladi krumpiri, zelena salata, kolač s višnjama (svekrva pekla)

23 lip 2014, 12:57

Jučer pileća juhica, pečeno pile, krumpir, zelena salata, jaffa kocke.
Danas je svekrva skuhala špagete :nata .

23 lip 2014, 15:16

Lovački dan

24 lip 2014, 10:59

Mahune na varivo

24 lip 2014, 11:14

Jučer je bio pohani oslić i grašak varivo, salata od krastavaca
Danas ćemo lovački :dada

25 lip 2014, 15:49

Ajngemaht juha, pohana piletina, đuveč, pire, zelena salata

27 lip 2014, 15:22

Pire, špinat, jaja na oko

28 lip 2014, 09:40

Juneća juha, pire, paradajz sos, kuhana junetina, savijača s jabukama

30 lip 2014, 15:37

Jučer: juha s griz noklicama, pohane šnicle, krumpir na tavi, zelena salata, munchmallow

Danas: ostaci juhe, ostaci šnicli, rižoto s pilećim mesom, paradajz, munchmallow
Tema je zaključana