O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: FOTKE - "slane" i "slatke" 4.

16 ožu 2012, 12:31

slatko... :)

http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/201 ... ni-kuglof/

slika

16 ožu 2012, 13:25

ajme meni što dobro izgleda :nesvist

17 ožu 2012, 17:12

Naš današnji ručak:

slika

17 ožu 2012, 19:52

Sireno, ajme što je ovo fino.
Što ti je ovo gore? i kakav je umak? Da nam napišeš receptić ;)

17 ožu 2012, 21:39

baš predobro izgleda

evo mojih par slastica u zadnje vrijeme
Banana rolat
slika

Buhtle
slika

Zebra (upravo na meniju :mrgreen )
slika

Čoko-crinkles
slika

17 ožu 2012, 21:55

Sireno, ovo izgleda predobro!! Sta je to sve? :pise
Alki, super, super su sve slastice :up Od pogleda na coko crinkles mi voda na usta posla :liza

17 ožu 2012, 22:59

Alkemičarko, kakva ti je to krema u banana roladi? :)

Današnji ručak je, u biti, vrlo jednostavan - punjeni šampinjoni (dinstani luk i češnjak, šunka, odn. špek narezani na kockice, ribani sir, jaje, vrhnje, peršin), ječam umjesto riže, a od stapki šampinjona sam napravila umak (luk se popirja dok ne postane proziran, na njega se bace narezani šampinjoni, posole, posipaju peršinom i podliju bijelim vinom te se to krčka dok tekućina skroz ne ishlapi; zatim je gljive potrebno poprašiti brašnom, zaliti juhom i kratko prokrčkati, dodati vrhnje za kuhanje, prokipiti i gotovo). Jednostavno, a efektno, moji su se doma davili s time, a ja sam se pitala zašto to nikad prije nisam radila (da ne spominjem da mi je ovaj tanjur korišten za slikanje zaplijenio sin jer mu se jako dopalo kako izgleda :mrgreen ).

18 ožu 2012, 18:40

ms, bas lijepo izgledaju :up

alki, coko crinkles su mrak :up

19 ožu 2012, 12:56

AA, dala si mi ideju kako utući macipan kojeg sam dobila iz sjevernih krajeva (imam dojam da je to dosta popularni sastojak u kolačima u skandinaviji??) i nisam znala gdje bi ga utrpala, a da mi se ukućani ne bune (nismo neki ljubitelji marcipana). mislim da bi ga ovo slatko vrhnje dosta "razbilo". :dada

19 ožu 2012, 14:58

MS stvarno lepo izgleda, Alki i mene zanima rolat, to je omiljeni od MM-a, ali mi smo i sveki i ja negde zaturile recept.

20 ožu 2012, 11:26

Lena je napisao/la:AA, dala si mi ideju kako utući macipan kojeg sam dobila iz sjevernih krajeva (imam dojam da je to dosta popularni sastojak u kolačima u skandinaviji??) i nisam znala gdje bi ga utrpala, a da mi se ukućani ne bune (nismo neki ljubitelji marcipana). mislim da bi ga ovo slatko vrhnje dosta "razbilo". :dada

Lena, proslijedi, ako ne volite. Ja bih ga mogla samog jesti kak mi je fini :lol

20 ožu 2012, 13:29

potpis na beu :D

02 tra 2012, 10:52

slika
Banana šnite

03 tra 2012, 13:16

Jako sam si ponosna pa da podijelim i s vama :mrgreen
Moji choco cookies :liza
slika

03 tra 2012, 14:12

uuu fini
daj recept

03 tra 2012, 14:22

i ja se pridružujem tanji i molim recept za ove od snow i one gore čoko od alkemičarke

03 tra 2012, 16:19

Snow, ccccc, praviš zazubice nama što ne smijemo......a ti se sad opustila pa odmah navalila na slatkiše da prebrodiš strah :hahaha
A recept može svakako, mm je ljubitelj, ma obožavatelj

03 tra 2012, 21:08

alkemicar ja bi rado da zivim kod tebe :5
solea kuglof je mrakkkk :1 rado bi jedan komad
mrava banana snite su :kino

04 tra 2012, 11:18

jel može recept ili link za banana šnite? :gladan

stalno pratim temu i fotke, tj. klopa vam je vau!!moj :klanja

04 tra 2012, 11:54

baš mi je drago da vam se sviđaju cookiesi. jednostavni su za raditi i jako fini. adry, iako ne smijem morala sam probati ;)
sastojci su za 2 pleha veličine pećnice.

U jednoj posudi promiješajte:
2 1/4 šalica brašna
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica praška za pecivo

U drugoj posudi izradi
200g mrgarina
dodaj mješajući
3/4 šalice smeđeg šećera
1/4 šalice bijelog šećera
1 čajnu žličicu vanilin šećera
te 2 jaja.

Smjesu dodaj u prvu smjesu i ručno izradi.
Na kraju dodaj 100g mljevenih lješnjaka i 200g nasjeckane čokolade. (Umjesto čokolade ili dijela čokolade možete dodati ugrubo narezane bademe, lješnjake, orahe, dodati suho voće...ma sve paše)
Oblikuje okrugle kekse veličine jušne žlice. (tijekom pečenja se malo "slegnu")
Peći na 200 stupnjeva 10tak minuta.

04 tra 2012, 12:27

snowwhite ako se mogu ubaciti, u ove keksiće odlično idu narezane suhe marelice.
samo sam htjela naglasiti, jer si ti već napisala da može suho voće, a marelice daju neku sočnost.

04 tra 2012, 14:45

MalaSirena je napisao/la:Alkemičarko, kakva ti je to krema u banana roladi? :)

Stefanova_mama je napisao/la:Alki i mene zanima rolat, to je omiljeni od MM-a, ali mi smo i sveki i ja negde zaturile recept.

sorry, evo me tek sad
evo i recepta za banana rolat http://www.coolinarika.com/preview/recept/839855/

04 tra 2012, 14:46

dunja je napisao/la:i ja se pridružujem tanji i molim recept za ove od snow i one gore čoko od alkemičarke

radila sam po ovom receptu http://www.coolinarika.com/recept/788667/

04 tra 2012, 15:12

snow, hvala
pretpostavljam da umjesto margarina moze ici i maslac

04 tra 2012, 16:29

tanjabb je napisao/la:snow, hvala
pretpostavljam da umjesto margarina moze ici i maslac

Ja sam ovaj put radila tocno po receptu i ispali su super. Prosli put sam nesto eksPerimentirala i nekaj zeznula al se vise ne sjecam kaj :ajme

08 tra 2012, 15:59

Snow, kad kažeš šalica misliš na onu od 2dl ili malu za kafu? Pretpostavljam na ovu prvu jer sam ih ja radila pre par dana sa kafenim i ispalo je premekano pa sam dodala još brašna. Pojeli se, naravno. Ja sam umesto lešnika dodala krupno mlevene orahe i par kašika kokosovog brašna te malo kakaa i ovsenih mekinja i bili su prefini. Čokolade i ne mora 200g, barem ne kad se meri malim šoljicama :oops:

Inače, ako imate još ovakvih braonastih sa komadičima čokolade molim recepte jer tako pokušavam da sinku uvalim integralno brašno te smeđi šećer jer smo na odbvikavanju od kupovnih grickalica pa slabo šta prolazi. Upalio je i ne znam tačno čiji recept za mafine odavde i sad tražim još ponešto pa ako imate ideja izvolite :)

09 tra 2012, 16:39

mrava,tvoje banana snite izgleda odlicno :5 kliknula sam na coolinariku ali ne vidjeh nigdje recepta,idem opet pretraziti.
alkemicar nasla sam tvoje breskvice,moja mama ih je cesto pravila kad smo bili djeca kao i krofne :luv

09 tra 2012, 17:02

bubica, hvala ti, a evo ti recept: http://www.coolinarika.com/recept/862381/

09 tra 2012, 17:13

mrava je napisao/la:bubica, hvala ti, a evo ti recept: http://www.coolinarika.com/recept/862381/

hvala,upravo prepisujem,jedva cekam praviti :kiss

10 tra 2012, 08:33

;)
Tema je zaključana