O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: tijesto za pizzu

25 ruj 2008, 14:19

da, vjerojatno ima al nije vise na akciji.

mirci, utjesi se cokoladnom fontanom. :mrgreen:
ili neophodnim aparatom za secernu vunu! :cool (nadam se da moj junior nece to ugledat)

26 ruj 2008, 20:14

Solea je napisao/la:mirci, utjesi se cokoladnom fontanom. :mrgreen:
ili neophodnim aparatom za secernu vunu! :cool (nadam se da moj junior nece to ugledat)

Neki dan sam baš gledala taj neophodni aparatić za vunu i o-du-še-vi-o me :3srca

05 pro 2008, 01:20

Dižem :xmah

Prije puno godina radila sama tijesto za pizzu i uvijek je bilo prilično bljak. Ali s ovim divotama što se napisale na 4 stranice ste me jako zainteresirale!
Uvijek kupim tijesto u pekari, nekad bude dobro nekad osrednje ali još me nijedno nije oduševilo kao što se vi ovdje divite svojim tijestima :xhappy
Samo još moram odlučiti po kojem receptu raditi :xboric i mljac

05 pro 2008, 22:57

Moram se pohvaliti da sam danas radila tijesto po Mashinom/Ugarkovićkinom receptu. Uzevši u obzir da sam do sada nekoliko puta u životu mijesila tijesto :p i da mi se u jednom trenutku činilo da će sve završiti u smeću, nekako je ipak uspjelo.

Bojim se samo da sam prekratko mijesila (totalno nemam grif za to, samo sam nešto meljavila po posudi :oops: ). Tako mi i treba kad nisam nikad htjela mamu gledati kako to radi....

Bilo kako bilo, pola stavila u duboko, druga polovica je u frižideru, radim sutra, jedva čekam vidjeti kako će ispasti.

08 pro 2008, 18:42

:bonk
Tijesto ispalo - grozno. Čini mi se da se nitko od vas nije požalio da mu nije bilo fino, ja sam stvarno specijalac :ne .
Lijepo se razvlačilo, rukama kao što veli Ina, ali krajnji rezultat je koma, nekakvo gnjecavo, djelovalo sirovo iako se dosta peklo...

...i baš se fino ovako dopisivati sama sa sobom :proljece

08 pro 2008, 18:46

Pravim po Ninanjinom. :5
I ne mijenjam niti eksperimentiram s drugima :mase

08 pro 2008, 19:28

Olja :xkiss hvala na javljanju
:mah
Uf, probat ću to Njinanjino, al sve me strah :p

08 pro 2008, 20:24

Dudley je napisao/la::bonk
Tijesto ispalo - grozno. Čini mi se da se nitko od vas nije požalio da mu nije bilo fino, ja sam stvarno specijalac :ne .
Lijepo se razvlačilo, rukama kao što veli Ina, ali krajnji rezultat je koma, nekakvo gnjecavo, djelovalo sirovo iako se dosta peklo...

Ja radim po Ugarkovićkinom receptu i ispadne mi jako fino. Od 1 do 5, ocjenila bih ga s 4,5-5. Nikad ne ispadne kao da je sirovo, nego mi se skoro pa prepeče.

08 pro 2008, 21:10

Ja ga sad mijesim u pekaču, tj. pekač ga mijesi :mrgreen: i pečem na kamenu, do 5 min max. Savršenstvo... :liza

Dudley, svako dizano tijesto moraš dobro izmijesiti, i pustiti da se digne. Možda je problem u pečenju, ja ne znam ali meni je ovo tijesto zbilja najbolje, a nema što nismo probali :dunno

08 pro 2008, 22:50

olja je napisao/la:Pravim po Ninanjinom. :5

x :xmah

08 pro 2008, 22:57

LiKmama je napisao/la:
olja je napisao/la:Pravim po Ninanjinom. :5

x :xmah

iksić

od kad sam 1.put napravila MM i emma ne žele čut za pizzeriu :xhappy

10 pro 2008, 12:42

LiK, Rachica, Olja - osjećam se ponosno :)
/tnx cure :srca /

tak ste mi napunile srce i ego da sad razmišljam o pizzi
(a opet sam na dijeti :bonk )

10 pro 2008, 12:46

Ninanja, ja juce pravila opet pizzu i naravno opet po tvom receptu :1
Ispala je nikad bolja!! Dio sam i zamrznula.
:klanja

10 pro 2008, 13:06

zamrznula?
misliš, već pripremljenu, sa svim sastojicima na njoj :a? ?
ili samo tijesto?

to nisam nikad, jedino sam par puta znala ostavit tijesto u frižideru (da se diže) i onda ju drugi dan delat...
....uuu, a kak je tek onda fina... :gladan

(a i poznato je da pic majstori kad narede balice, drže ih u friđu)

10 pro 2008, 14:00

To je nama mama ko klincima znala raditi. Smrznuti potpuno gotove pice u onom aluminijskom plehiću i mi bi si sami ispekli kad bi nam se jela.

10 pro 2008, 14:16

Evo još jednog recepta za tijesto od moje svekrive. Tijesto je...ma prefino.
- 2 pune šake ( s vrhom ) brašna
-pol vrečice suhog kvasca
-malo soli
-oko 2 dcl tople vode

Tijesto se mijesi tako dugo dok ne postane glatko i ne počne se odvajati od ruku, ostaviti ga da se digne ( najbolje ga je staviti na toplo ) i nakon kojih sat vremena ponovno malo mjesiti, i oblikovati za pizzu.

Da vas ne zbuni ovih 2 pune šake brašna a ne brojčana količina...svekriva ovako pizzu pravi već jako dugo i nikad ništa ne važe, niti za kolače, nego svi sastojci idu na šake ili žlice! ;)
Ova količina tijesta je dovoljna za veliki protvan!
A da bi rubovi bili napuhnuti, treba ih malo podići prije nadjevanja pizze.

Ja inače nikad u životu nisam nikakvo tijesto umjesila. Ovo za pizzu mi je bilo prvo i ispalo je stvarno odlično i fino!

10 pro 2008, 14:49

Ovako, Ninanja, kao sto folne kaze - gotovu pizzu sam zaledila, super je! :mase
Zwerka, meni je jedna poznanica koja pravi izvrsno tijesto za pizzu rekla da tijesto mora imati mlijeka da bi bilo dobro tj. meko i napuhnuto. Naravno, od nje nikad tocan recept nisam dobila jer i ona kao i tvoja sveki (a i moja mama, npr. :) ) radi sve "otprilike" i "tako da ga pod rukom osjeti" :mrgreen:

10 pro 2008, 14:57

Olja, vjeruj da sam se i ja začudila kad sam vidjela da je tijesto bez mlijeka, ali ovo je stvarno izvrsno! Provjereno i isprobano!
Tijesto lijepo naraste, a ovisi o vremenu pečenja, i korica bude mekana!

10 pro 2008, 20:00

I ja se pridruzujem klanu Ninanjinih obozavateljica!!! Otkad sam probala njeno tijesto ne mijenjam..

10 pro 2008, 23:21

E pa moram probati Ninjanino tijesto!!! Mada mi MM ruši moral i veli da se okanem ćorava posla :xgrin , da nije to za mene...

Jedno pitanje, jel to količina za jedan onaj pleh iz pećnice? i šta stvarno samo 1/4 kvasca (pričamo o svježem kvascu, onoj maloj kockici?)

Još da skužim kako mijesiti tijesto kako Bog zapovijeda...

11 pro 2008, 11:12

Dudley - je, samo 1/4 germe
i da, to pričam o svježem kvascu, mala kockica

a kak mjesiti tjesto?
pa rukama :lol
ja ga zapravo obrađujem jednom rukom, iako ako zeznem nekad ga na radnoj površini onak 'malo divlje' sa obje ruke pregnječim :mrgreen:
onak fino mjesiš da se sve poveže, bit je da brašno dodaješ u mešung germe, mlijeka i malo vode (odokativna metoda)

i imaš rad ko kad klinci u pubertetu ulove curice i žele ih zašlatat za rit, pa ih onak malo pognječe za riticu; kužiš me?! :rolf :rolf :rolf

jedan od primjera:slika

11 pro 2008, 11:32

Ja mijesim-miksam tijesto s mikserom s onim spiralnim metlicama, jedno 5-10 minuta i onda ga još malo mijesim ručno.

11 pro 2008, 12:47

da, to pričam o svježem kvascu, mala kockica

ja ne stavljam svjezi nego instant i isto je super.

11 pro 2008, 13:28

Hvala cure na savjetima :xhappy
Ninanja, usporedba je izvrsna, baš si me nasmijala, eto upravo takva objašnjenja trebaju meni neukoj :5

I opet pitanje: koliko instant kvasca :oops:
i jel je za veliki protvan od pećnice pa ako hoćeš dvije pice onda poduplati količine?

11 pro 2008, 13:32

joj, dudley, sad kad te citam posve mi je jasno zasto ti onaj recept od Ane nije dobro ispao :lol. Zaista je bolje za pocetnike da pocnu sa manje zahtjevnim receptom koji se ne moze fulati :xwave

11 pro 2008, 13:34

Mirci :lol
Oš se kladit da se i to može fulat? :p

11 pro 2008, 13:37

drzim fige da ti uspije :up

11 pro 2008, 14:35

:rolf :rolf :rolf
:stara

12 pro 2008, 14:54

Sad sam biserka vidjela da je Ninanja u prvom postu napisala da je to količina za veliki pleh...javim kako je ispalo :xmah

14 pro 2008, 19:14

s obzirom na vase pohvale ovom ninanjinom receptu jednog cu dana dati sansu, prije ili kasnije, iako sam si, nakon niza neuspjeha sa svim receptima koji ukljucuju kvasac, obecala da vise necu ni probavat. Naime, meni se nije diglo cak niti gotovo tijesto za pizzu iz pekarnice :xroll

ALI - otkrila sam recept za tijesto bez kvasca koji mi je ispao super od prve, MM i ja nismo mogli vjerovati, cijelo vrijeme smo govorili - pa ovo izgleda kao PRAVA pizza! :xshock
topla preporuka za one kojima se ne da cekati da se tijesto digne, da ga se stavlja na toplo (??!!!), da ga se dugo mijesi, da mu se tepa i moli. evo recept: http://www.coolinarika.com/recept/726420
Odgovori