O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Domaći kruh!

04 svi 2010, 21:15

evo jednog kruheka,mješavina, raženog ,integralnog i crnog brašna sa sjemenkama,lana,sjemenki od suncokreta i sezama!
nisam imala doma crnog brašna pa sam stavila,raženo,integralno i bijelo,možda je zato malo svijetliji,al kako je ukusan,ovaj ću jako često raditi!

evo,opet je još topli rezan,ne mogu ja doćekati da se ohladi :lol
slika

05 svi 2010, 07:04

LTL super izgleda. :dada
Pošalji mi malo,el može? ;)

05 svi 2010, 14:47

joj, ja nemam sliku ali, radila sam jucer s coolinarike jedan recpet za kruh niskog GI indeksa, idu psenicne mekinje, klice, integralni kruh....... super je kruscic ispao i vrlo je ukusan.
evo link http://www.coolinarika.com/recept/kruh-niskog-gi-ja

nisam imala lanene sjemenke i sojino brasno, ostalo stavila, mrvu modificirala i nisam stavljala tocno po mjerama vec odokativno

05 svi 2010, 14:57

LTL po kojem je receptu ovaj zadnji?

05 svi 2010, 15:07

Odlično izgleda, mogu samo maštat kakav je za jest. :1

05 svi 2010, 15:19

TmamaLiK, super je recept,morala bi vidjeti po DM u dal ima tih sastojaka!

ja sam suprotna od tebe i strogo se držim recepta :lol

evo recepta,inaće kruh mi je toliko dobar da ga jedem samog,u biti jela sam,više ga nema ;) sutra ću raditi duplu kolićinu :dada
http://www.coolinarika.com/recept/crni- ... sjemenkama

ja ga nisam premazala jajetom,nego hladnom vodom i onda posula sjemenkama! pet minuta prije kraja premazala sam ga rastopljenim maslacem pa je ispala super korica! kad sam ga izvadila iz kalupa, prekrila sam ga razrezanom vrećicom za škrinju i krpom,par minuta da nebude pretvrda kora ,onda sam foliju makla i ostavila ga prekritog samo krpom! :mah

05 svi 2010, 18:00

TmamaLiK

:rolf iz dvije forumasice nastade jedna :rolf nema veze, kompliciran mi je nick :dunno

morala bi vidjeti po DM u dal ima tih sastojaka

ooo, da, da :dada :dada ima, ima. te moje klice i mekinje su ona njihova marka. ma, ja volim mijesiti (kad uhvatim vremena i kad mi dodje kruh faza) tako da mi ne trebaju tocne mjere, vazno da znam sto sve ide unutra ;)

05 svi 2010, 19:41

Bog cure! Ja sam danas ko padobranac upala,i oci su mi otprilike ovako :shock .Ja imam sljedece pitanje,dali ja mogu onaj kruh od LTL na prvoj stranici sa bijelim brasnom speci pod pekom.Kupili peku i njezinu rostijeru i uvjek imam zelju napraviti kruh pod pekom,pa me zanima dali vasi recepti vaze i za peku.Gdje mogu naci to integralno brasno ili crno brasno,razeno kako vec?! DM?

05 svi 2010, 20:08

TmamaKiN2, :lol al da je kompliciran nick, bome je :lol
amaria,ja mislim da možeš peći pod pekom,samo neznam kako vremenski to onda ide !
integralno,raženo i crno brašno sam ja kupila u trgovini mješovite robe!
http://www.gastronaut.hr/recept.asp?id=497
ovo ti je jedan recept koji može pod peku ;) ja ga nisam radila tak da ti nemogu iz prve ruke pomoći savjetom!

06 svi 2010, 08:52

evo i recepta
http://www.coolinarika.com/recept/palenta-peciva

to sam ja jucer napravila, klinci se nisu mogli najesti.... sljedeci put cu umjesto bijelog staviti polubijelo brasno, ali pretpostavljam da nece biti tako fino, mekano, rahlo...

06 svi 2010, 09:14

kako ovo dooooobro izgleda :dada padam u napast da idem odmah napraviti, ali vec sam si izvadila dasku (za peglanje :/ ). iako, mogla bih najprije zamijesiti tijesto pa dok se dize ja peglam.. danas ne kuham rucak, donijela nam baka (sveki) sarmu ;) a imam i smrznut saft za spagete ako bas zatreba ;)

btw. i ja ova sva moguca brasna kupujem u mercatoru. ne kupujem to u dm-u, oni su mi preskupi. a jos jedan btw. :lol sto se tice onih klica i mekinja, daj zamislite, jucer bila u dm-u i kaze teta da vise nemaju tog asortimana :shock mislim stvarno, bas bez veze... ja sam to, istina, kupila pred par mjeseci tako da je moja informacija onda netocna

06 svi 2010, 09:22

mljac, izgledaju super.
:zivili

06 svi 2010, 12:00

ja sam ispekla duplu porciju kruha sa sjemenkama,jedva čekam da se malo ohladi,imam konačno kalupe za kruh :joy
slika

27 lip 2010, 00:40

Sutra cu napravit ove sa kukuruzom. Znam da nece od njih bit nista, ali se ove tvoje ideje, recepti mi nedaju mira. Tjeraju me da pokusam, pa sta bude. :zivili :kiss

27 lip 2010, 08:23

srecice, samo naprijed! Ja isto nikad nisam pekla sama kruh ali ću probati. :zivili LTL, prava si majstorica!

27 lip 2010, 11:15

Zamisala sam ga, sad se dize. sta ce bit od njega, sve me strah. Mrava bar se ti ne trebas trest, tebi sve ispadne prva liga ko i LTL.Javim rezultate. :kiss

27 lip 2010, 11:16

sad se dize

:lol ;) :5

:kima

27 lip 2010, 18:50

Madir je napisao/la:
sad se dize

:lol ;) :5

:kima

;) , je i tebi svasta pada na pamet :lol -

kruh je ispa vise nego dobro. Divim se sama sebi. stavit cu poslije slikicu.

27 lip 2010, 19:44

:lol pa na kruh san mislila ;)
ajde, čekam sliku ka ozeblo sunce. :mah

27 lip 2010, 21:38

:joy ,bravoooooo :mah

27 lip 2010, 22:09

slika

ltl najdraza hvala puno. :kiss :kiss :kiss :kiss

28 lip 2010, 22:27

:dada
znala sam ja da ti to možeš,
:joy :joy
kruhek je predivan! :proljece

28 lip 2010, 22:32

LTL je napisao/la::dada
znala sam ja da ti to možeš,
:joy :joy
kruhek je predivan! :proljece

hvala, :kiss :kiss , al ja moram bar jos jednu pekaru kruha napravit da bi bija kao tvoj. :lol :dada

03 lis 2010, 21:26

evo da se i ja pridruzim ovom topicu...

dali je tko radio kruh koji slican okusu kao onom iz ducana (onaj obicni bjeli)???

ako tko je moze li recept?

04 lis 2010, 15:11

bubsek,onaj prvi za koji sam stavila recept ti je sličan okusom i izgledom bijelom!

23 ožu 2011, 11:34

sjemenka je napisao/la:Meni najbolji kruh svih vremena, a tek sam ga nedavno otkrila je ovaj: http://www.coolinarika.com/recept/no-knead-bread
Oko njega nema posla, treba samo malo (više) vremena, a najveći kompliment zadivljenih konzumenata je usklik: "ajme, pa kao iz dućana je!".
Najviše podsjeća na kruv ispod peke.
Moj uradak na tu temu, ovo je prvi pokušaj od bijelog brašna:
slikaslika

Ovdje ima šaka kukuruznog brašna:
slikaslikaslika

A kako mu samo krcka korica i kako je ukusan...mmmmmm...
Radila sam i duplu smjesu, odličan je, odličan. :gladan

ja se spremam na no knead, ali naravno, doma imam samo integralno i raženo brašno, ez južual.

da ne gubim vrijeme ili da pokušam?

23 ožu 2011, 11:39

ja sam ga pravila s mješavinom kukuruznog i polubijelog, odličan je bio.

23 ožu 2011, 13:19

Solea je napisao/la:ja sam ga pravila s mješavinom kukuruznog i polubijelog, odličan je bio.

i ja, i isto mi je bio super.

05 tra 2011, 21:47

njam,vidla sam taj recept, ali još nisam probala

05 tra 2011, 22:39

Giami nam je tu već dosta davno stavila i recept i svoje slike :dada

thal, jesi ga pekla?
Odgovori