O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
22 vel 2011, 11:22
samo pitanjce jel umak bude sladak zbog šećera ili?
ne niti govora. Secer se dodaje da ne bude umak gorak radi pive. Zato se obavezno dodaje smedji ili nerafinirani secer.
Adorablin viande alla ??? - koji je tvoj izvor inspiracije za ove neobicne kulinarske pothvate???

bila je jedna serija na tv-u kad sam sa starijom ceri bila trudna i bila je neka mjesavina putopisa i kuhinje. Savrsene recepte sam od tamo uzela. Ovo je flamanski recept za gulas pa sam ga ja tako nazvala po francuski
22 vel 2011, 11:30
uvalila sam se mami na ričet

i čvarke bu mi spakirala
22 vel 2011, 12:46
Hvala Adorabla,mislim da cu probati danas sa ovom polugotovom verzijom(meso koljenice vec skuhano kratko cu proprziti,uzecu malu neku pivicu jer imam viska vodice od juhe nezakuhane,sad jos samo ako bi mi mogla recept za knedle ,a mozda i da stavim snite kruha-joj dilema,na sta ce licit....
P.S. Ja iz zadnje trudnoce tj.porodiljnog se sjecam kako sam mjesec dana gledala Mel Gibsona u onom filmu gdje se oblaci u zenu-mjesec dana jer izmedju dojenja upadala bih na taj satelitski TV kanal gdje su se 24 sata emitirali filmovi,pa dok sam slozila kockice...
sorry na off topic
22 vel 2011, 12:51
ako ti je meso koljenice vec skuhano ja bih mozda radje isla na verziju da samo zapeces u rerni. Ne znam kako ce ovo uspjeti jer je bitni sastojak brasno da zgusne cijelu pricu. A nekako mi se ne cini da ce biti dobro ako narezes meso skuhano pa stavis u brasno pa zapeces

Knedle od kruha su ti gore za raditi ako ih sama radis od njoka. Moras narezati kruh ili zemlje (za nas 4 treba 5 zemljica ili kajzerica, a kruh racunaj da je snita i po ekvivalent za jednu kajzericu) onda ih trebas sve tako narezane preprziti u rerni (ono da se osuse i postanu ko onaj kruh za juhu). U drugu zdjelu zamutis dva jaja, 1.5-2 dcl mlijeka (gledas da ti ne bude previse ali sve mora biti dobro povezano), saku i pol sitno narezanog persina i 2 vrhom pune zlice brasna. Od toga oblikujes knedle i onda kuhas.
22 vel 2011, 15:11
Adorabla,

pa napisala si raštika, zato sam i ostala u čudu
22 vel 2011, 15:15
Adorabla ,probavam za koji dan ,mljac. Ne volim slatko kisele umake pa zato pitam.
Imaš još koji zanimljiv receptić?
Kupila sam i ono čudo za raditi špecle i to imam u planu, samo nemam kad ,zgusnut mi raspored nekak.
22 vel 2011, 18:20
ja danas pravila popečke od karfiola ( od Ane Ugarković) pre, pre fini su bili svi se podavili čak i najmlađi kaže: baš su ti fini ti meseki od koke
22 vel 2011, 20:59
danas raštika by ina&folne
jučer juha od nedjelje, šnicli u umaku od šampinjona, njoki, salata
sutra nemam pojma još
22 vel 2011, 21:46
titirlica je napisao/la:ja danas pravila popečke od karfiola ( od Ane Ugarković) pre, pre fini su bili svi se podavili čak i najmlađi kaže: baš su ti fini ti meseki od koke

ho-će-mo re-cept! ho-će-mo re-cept!
23 vel 2011, 07:00
Tjestenina s umakom od šampinjona i piletine, salata nekakva. Imamo i desert, ostalo od jučer - muffini od banane s kockicama čokolade i muffini s borovnicama i kockicama čokolade.
23 vel 2011, 09:40
Adorabla ,još jedno pitanjce

u pećnici se peče poklopljeno ili otklopljeno?
23 vel 2011, 09:40
danas opet ćufte i pire.
23 vel 2011, 09:49
pileća juha od jučer, salata od tijesta i piletine
23 vel 2011, 10:23
http://www.coolinarika.com/recept/torti ... d-jogurta/probajte nećete požaliti , meni je samo krivo kaj nisam više napravila jer bi moji i danas to jeli

, od ručka nam ostala 3 komada koja smo smazali jutros i taaako su fini kad su hladni
23 vel 2011, 11:03
super, hvala ti

htjela sam danas, ali ispala je tuna i pašta pa ćemo sutra
23 vel 2011, 11:31
juce gljive u umaku+ tjestenina i riblji stapici
danas grasak+mrkva+kukuruz+krompir na ploske+ sitno narezani pileci fileti u rerni peci i predkraj zaliti vrhnjem za kuhanje
mmmmmm i juha za deserte sam lijena
sutra ....? hm..cufte u umaku i pire
petak riba i rizoto od povrca
tako ja citav tjedan isplaniram
23 vel 2011, 12:56
pasulj i salata od pecene paprike sa belim lukom i pershunom
23 vel 2011, 14:08
Juha s knedlama od griza, musaka od krumpira, zelena salata s dressingom od kiselog vrhnja i zelenog dijela poriluka
23 vel 2011, 15:00
teutonija je napisao/la:Adorabla ,još jedno pitanjce

u pećnici se peče poklopljeno ili otklopljeno?

otklopljeno obavezno da se stvori korica. A prije serviranja sve promijesas kuhacom da se ta korica smijesa sa saftom.
23 vel 2011, 15:10
kiflice sa šunkom i sirom od dizanog/ludog tijesta
23 vel 2011, 16:04
Kuhani krompir, dinstani kupus i istarske domaće kobasice
24 vel 2011, 09:37
Danas ovo Adorablino jelo kojeg ne znam izgovoriti

no stavljam gore kruh tak da onda ide bez mješanja valjda???
I zelena salata.
prvi dio gotov već jučer, danas samo zapečem.
24 vel 2011, 12:18
Krastavci čušpajz i faširanci.
24 vel 2011, 21:46
teutonija je napisao/la:Danas ovo Adorablino jelo kojeg ne znam izgovoriti

no stavljam gore kruh tak da onda ide bez mješanja valjda???
I zelena salata.
prvi dio gotov već jučer, danas samo zapečem.

Tako je! Javi da li ti se svidlo. I nazovi flamanski gulaš. To se ja samo doma pravim važna
24 vel 2011, 21:49
bataci u pecnici na krumpiru i rizi. i zelena salata.
24 vel 2011, 21:49
Juha, pire, punjeni krmenadli sa sirom i vrhnjem, puding
24 vel 2011, 21:54
danas smo mi jeli kelj varivo i vasirance. Odnosno to sam kuhala, a jeo je kako tko
24 vel 2011, 23:01
danas juha, henrijev krumpir i zelena salata
25 vel 2011, 09:47
Ame Adorabla jelo, a i kuharica onda jelte, pobrali ovacije
Stvarno je super klopa. Drugi puta samo moram više napraviti.
Danas juha, ajngemahtec i špecli sa sirom i lukom uz zelje salatu valjda ili bez salate.
Moram krstiti novi alatić za špecle.
25 vel 2011, 12:27
Špinat i pofezni