O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
13 stu 2011, 22:09
Juha s mesnim okruglicama, pečeni krmenadl punjen kuhanim jajima i obavijen lukom, pečeni krumpir, kisela paprika, savijača s višnjama
14 stu 2011, 10:47
mrava je napisao/la:Juha s mesnim okruglicama, pečeni krmenadl punjen kuhanim jajima i obavijen lukom, pečeni krumpir, kisela paprika, savijača s višnjama
mrava kad ti to sve skuhaš?
ja nekad ne znam pta bi pa povirim tu i onda me ovakav popis totalno obeshrabri - mislim si pa kad to sve čovjek napravi? jer i da samo krmenadle praviš (da su juha i štrudla gotove od ranije), moraš prvo skuhat jaja pa ih ogulit pa to namotat u meso, pa to zapeč, pa stavit krumpir peči ... odaj mi tajnu
mi danas ostatke od jučer - zakuhamo juhu, podgrijemo pečeno meso i karfiol i nabacimo salaticu.
sutra grahić - zapravo grah, soja, grašak, ječam i puno povrća, a bome i malo špeka. to ćemo barem dva dana, jer jako to volimo
14 stu 2011, 12:28
Ujutro sam nakona kave odmah očistila višnje od koštica, smotala savijaču i ispekla ju, u međuvremenu sam zarezala komad krmenadla do kosti na odreske i začinila, dok su se jaja kuhala, disnatala malo luka a onda narezana jaja stavila između odrezaka, prekrila lukom i stavila peći, ogulila krumpire, nakon pola sata stavila oko krmendla krumpir peći. Ma ja ti istovremeno radim puno stvari, dok jedno završim, odmah krećem na drugo. Kod mene sva kola na štednjaku žare i pale. A juha je bila iz vrećice

I da, to obično vikendom malo veće ručkove radim.
Danas grah od subote
14 stu 2011, 14:27
U subotu odojak, grah salata s bučnim ulje i torta od borovnica od petka.
Nedjelja, juha od buče ,domaće tagliatelle Carbonara, zelena salata i pita od jabuka poslana od mame.
Danas

još nisam smislila, a kak nisam jučer niš pripremila bit će nešto brzopotezno, možda i naručim pizzu.
14 stu 2011, 16:34
danas:
gusta juha od krompira i luka
pohovana riba mol
krompir salata
cokoladna torta
14 stu 2011, 18:38
Grašak s noklicama i kobasama.
15 stu 2011, 09:52
JUčer imali kupljeno pečeno pile

,zelje salatu i mladi krumpir na ploške sa sezamom zapečen u pećnici.
Danas sarma.
15 stu 2011, 15:09
Muž je danas skuhao ručak: juhu, pečeno pile s krumpirima, ciklu
15 stu 2011, 17:01
Mi od jučer. Sva sreća da se nije ohladilo pa nismo stavljali u škrinju nego samo u frižider inače bi bilo po lovački.
16 stu 2011, 10:16
Varivo od graška s noklicama i mišeki.(neš slično fritulama al nisu fritule, u smjesu idu ribane jabuke i grožđice)
16 stu 2011, 10:30
mrava - joj ja nisam gledala da je to bilo za vikend

, a vikendom i ja obično pravim kompletan ručak, ali u svakom slučaju - dobar ti je sustav
mi danas grahić od jučer i kiseli kupus za salatu. mališa će danas za prvi ručak povrće s quinojom. u zadnje vrijeme se navukao na kukuruz i sad šta god jede hoće da mu se stavi kukuruza u to
sutra ćemo vjerojatno prokulice s krumpirom na lešo i svinjske medaljone s vrhnjem i limunom, baš mi se to jede!
16 stu 2011, 10:39
danas tagliatelle i brdo lazanja za smrzavanje.
16 stu 2011, 10:44
Juha od mrkve i Piletina s porilukom
16 stu 2011, 10:53
Lena je napisao/la:danas tagliatelle i brdo lazanja za smrzavanje.
jel ti onda ispečeš lazanje pa smrzneš ili samo sve složiš recimo do faze prije nego ide u rernu pa onda to tako zamrzneš? jer to mi je baš zgodna ideja. ja ne volim kupovne lazanje jer su u usporedbi s domaćima suhe i nikakve, a rijetko ih pravim doma jer mi je to puno posla i puno suđa i puno vremena...
16 stu 2011, 11:11
napravim lazanje skoro do kraja (ne stavim sir na vrh) u keramičke pekače po porcijama, prekrijem prozirnom folijom i stavim u škrinju. pečem tek kad se poslužuju.
16 stu 2011, 15:43
Pileci pohovani medaljoni od belog mesa, krompir pire i salata.
16 stu 2011, 16:02
saft od graška s mesom i tjesteninu
16 stu 2011, 16:06
Danas samo prženi oslić
16 stu 2011, 16:15
cufte u paradajz sosu i špagete
sutra vjerojatno slatki kupus
16 stu 2011, 23:02
Pasulj, za dva dana, juce kuhala, pa sam danas odmarala. I jos napravila projice sa puuuno domaceg sira, mljac. I boem kocke sa ljesnikom, po 100 kila cemo imati
17 stu 2011, 08:29
Lena je napisao/la:danas tagliatelle i brdo lazanja za smrzavanje.
Lazanje se ja spremam već mjesecima napraviti pa nikak i nikak i uvijek ih radim jako puno jer je isto zafrkancije za jednu porciju kao i za 5-6, ali sam onda 5-6 ručkova mirna
Danas će biti vjerojatno (to još ne znam, vidjet ću što ću naći u dućanu) gusta krem juha od povrća, ali onda možda za večeru ispečem palačinke da se to malo pojača.
17 stu 2011, 09:20
Sarma.
17 stu 2011, 21:43
Juha, restani, šnicle u saftu, cikla
17 stu 2011, 23:07
Makarone sa pilecim saftom, pileca supica, sarena salata.
18 stu 2011, 10:48
Krumpir salata i pržene girice.
18 stu 2011, 11:12
ja sam jučer pravila ovo:
http://www.coolinarika.com/recept/711389/. imala sam drugačiji plan, ali sam se večer prije posvađala s mm-om i zaboravila izvadit meso iz zamrzivača, pa sam drugi dan morala imrovizirat. u svakom slučaju, jelo je bilo oooooodlično i preporučam! uz to smo imali miso juhu od karfiola i mrkvice.
a danas ćemo tjesteninu s kozicama i rukolom
http://www.coolinarika.com/recept/tjestenina-s-kozicama-i-rukolom/i još sam dužna recept za podvarak, ali nikako da se sjetim pitat sveki. a nadam se i da kad je pitam, možda opet i napravi pa nam donese
18 stu 2011, 13:37
Varivo od leće, slanutka i graha s buncekom za danas i sutra.
18 stu 2011, 13:38
grašak s noklicama i kobasom.
18 stu 2011, 15:15
Punjene lignje i blitva
18 stu 2011, 18:23
danas:
ispekla u pecnici punjene paprike i paradajz
prilog: krompir pire
paradajz supu napravila na vodi u kojoj se prethodno skuhao krompir
mm uz sve ovo jede pavlaku, djecak luk a ja punjene masline
slatko: lokumi, cokolade, kolaci, voce.