O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: K. istraživači - BRBLJAONICA :)

26 stu 2014, 19:54

Mirci, baci oko na broj prijave od Galette - falila si za 1 ;)

26 stu 2014, 20:23

Tnx, ispravila :)

27 stu 2014, 12:40

imamo novu pobjednicu :proljece

Poti, čestitam :buket :1

27 stu 2014, 13:05

pobjednički recept mi je jako zanimljiv, jako :)
nisam takvu pitu jela a nisam ranije ni čula za nju i sigurno ide na isprobavanje.

opet mi je falilo bodova, posebno za aromatičnu pitu i slojeviti kolač :liza
i jabučni ocat mi je skroz fora :up

27 stu 2014, 13:12

Poti cestitaaaaam!!!
Ja sam znala da je trepa Poticina :cool, i meni je bila jedan od favorita. Bas su mi bili fora ti starinski recepti i tako sam i glasala.
A sad na razmisljanje o novoj temi, ali pliz nemoj slatko :lol

27 stu 2014, 13:21

Čestitam pobjednici i neobicnom receptu (uopce ne mogu zamisliti kombinaciju okusa jabuka i kukuruznog brasna, bit ce da cu morati isprobati :-) ) i veselim se novoj temi!!

27 stu 2014, 13:22

odlični su vam recepti, svima redom, potice tebi čestitke :zivili , to je bio i moj favorit, a puno recepata će svakako biti isprobano :dada

27 stu 2014, 13:29

Nisam očekivala pobjedu i nema ni približno ideju za dalje. :oops:
Ajde nabacite koji prijedlog meni sad na pamet pada samo ono što mi se trenutno jede a to je kiselo zelje sa suhim mesom. :lol

Trepa je stvarno starinski recept (ja sam čak mislila da sam krivo zapisala ime kad sam pisala recept pa sam zato i išla googlati ;)) i kad sam ga jela prvi put mi je bio prefin, par puta sam ga napravila i zaboravila, sjetila sam ga se tražeći recepte za našu igricu. :)
Samo jako je važno da doljnji sloj nije debeo i da su jabuke sočne i ja ih nikako ne bi cijedila kako je u jednom od linkova navedeno jer štos i je u tome da se iscijede po brašnu i naprave tijesto zajedno sa vrhnjem jer inače se lako može desiti da na dnu ostane brašnasto.

I samo da znate da sam skuhala za igru i juhu od bundeve i jabuke ali na kraju ju nisam stigla poslikati tako da sam odustala a bila je jako fina. :dada

27 stu 2014, 13:36

Meni bi bila dobra neka tema tipa "gratin, nabujak, pita, quiche" uglavnom nesto iz pecnice. Ja volim ta jela :klopa :gladan

27 stu 2014, 13:37

kiselo zelje smo imali?

27 stu 2014, 14:00

Čestitam, Potice, na pobjedi! :rodj

27 stu 2014, 14:03

bravo poti, i moj favorit :zivili

27 stu 2014, 14:05

ja sam se skroz navukla na moj jabučni doručak :liza
super mi je kombinacija, fino zasitna, drži me pol dana bez problema.

27 stu 2014, 14:05

Bravo, Potice :up
I moj favorit i isto ide na isprobavanje :)

Kupusnjace smo imali, al nismo imali ukiseljeno povrće :). To bi mogla biti zgodna tema :). Mislim cak i francuska salata bi mogla proći :lol

27 stu 2014, 15:01

francuska ti je prerano jer je to ipak za Novu godinu a ne za Bozic :lol
Poti :1 čestitam
Tanja za vikend radim chutney :up

27 stu 2014, 15:20

Adorabla, kako kome :lol. Meni nikad nije prerano za francusku :lol
Al tu bi moglo i folnino kiselo zelje, pa repa, pa moze i stroganoff :)

Iako bih ja najradije opet božićne kolace :mrgreen

27 stu 2014, 15:28

odličan prijedlog mirci
ukiseljeno povrće možemo i u 1. mjesecu, taman da se rekuperamo kiselinom i povrćem nakon klope za blagdane, gdje ćeš bolje :znoj :lol

27 stu 2014, 15:29

Mirci je napisao/la:Iako bih ja najradije opet božićne kolace

pa moglo bi i to, uvijek ima nešto novog za dodati. :dada

TanjaMT je napisao/la: "gratin, nabujak, pita, quiche" uglavnom nesto iz pecnice

mogal bi i jela iz pečnice kao što je Tanja zaželila :dada

Mirci je napisao/la:Al tu bi moglo i folnino kiselo zelje, pa repa, pa moze i stroganoff

to bi u stvari bila kisela jela a ne samo povrće?
nije ni to loše :dada osim plućica na kiselo koja se ne mogu prisliti da probam :lol

27 stu 2014, 15:43

Pa ne bi išla plucica ako bi tema bila ukiseljeno povrće :) iako bi se moglo proširiti i na sva kisela jela :)
Dajte jos prijedloga :)
A i Nijemci iz prošlog kruga su bili zanimljivi :)

27 stu 2014, 15:46

jesmo li imali čokoladu kao temu?

27 stu 2014, 15:52

jesmo ;)

27 stu 2014, 16:46

čestitam Poti! :zivili
morat ću probati i trepu napraviti :dada

27 stu 2014, 17:47

Ja i dalje predlažem rolade kao kolače, a za slano: slane grickalice, češku kuhinju, njemačku kuhinju, izradu tjestenine...

27 stu 2014, 18:13

Mogle bi da češku ili njemačku kuhinju, taman pašu o ovo hladno vrijeme :dada ali mogli bi i meksičku za nju bi moj sinak odmah glasao. :)

28 stu 2014, 10:03

sole uopće se ne sjećam :plavusa

šteta :lol

28 stu 2014, 10:33

Ako bude češka kuhinja svečano obećajem da ću se iskušati u knedličkama :lol
Ja bih najviše voljela da radite božićne kolače. To bi mi bio nadomjestak kaj ih ja nemam :nata
A kaj s tim kiselim povrćem. To ne kužim baš :plavusa to bi kao bili recepti u koje ide neko ukiseljeno povrće pa zato navijaš za francusku :nata

28 stu 2014, 14:13

:zivili čestitke pobjednici.

sigurna sam da ću u sljedećem krugu sudjelovati, ma što god to bilo :mrgreen pa makar i plućica na kiselo :nesvist :lol

30 stu 2014, 14:39

Cestitke Poti :5 skroz zanimljiva kombinacija i nadam se da cu je uskoro isprobati!

Odusevila sam se kad sam vidjela tufahije :5 , posto sam imala ideju da ih napravim za natjecanje, no dok sam se smisljala vec su bile objavljene, a bilo bi mi zao da ih nitko nije prijavio. Takodjer mi je zanimljiv jabucni ocat, kolac s rogacom i jabukama.

03 pro 2014, 15:29

tema prosinca su nam rolade :)

stavila sam isti rok za prijave kao i inače, 25. u mjesecu, ali po potrebi možemo igru produžiti, kako smo obično prijašnjih godina radile.

11 pro 2014, 14:36

cure jel te rolade moraju bit onak - u komadu - jedan komad velike rolade ili mogu bit i rolice - tipa više komada manjih rolada?
Odgovori