O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Kuhamo u kolovozu :)

19 kol 2015, 14:31

Sataraš.
I jučer na kraju uopće nisu bile ćufte nego složenac sa divnom blitvom na koju sam naišla u piljarnici pa joj nisam mogla odoljeti :dada

19 kol 2015, 14:47

Od konjetine :) - na trznici u Rijeci, mesnica Smrekar.

19 kol 2015, 14:57

wow super! To bih i ja probala :up

19 kol 2015, 16:20

danas smo imali knedle sa šljivama (olja od nekidan :kiss ), jučer wokanu piletinu, prekjučer lešo blitvu i hladno pečenje od nedjelje
sutra pojma nemam što ću, najvjerojatnije ribu iako je MM kupio mljevenu junetinu za paprike - e, to bih mogla preksutra

19 kol 2015, 17:10

pečeni krmenadli na naglo, paradajz (čistim grah cijeli dan pa je to brzinski ručak bio)

20 kol 2015, 14:53

Domaća pizza

20 kol 2015, 15:22

Polpete od junetine i lešo tikvice

20 kol 2015, 15:32

Frigani oslici i incuni, riza s tikvicama, pomidori

20 kol 2015, 16:48

Kod mene takodjer domaca pizza

21 kol 2015, 09:25

oslic ala bakalar. Malo zimsko jelo ali nismo dugo pa ce valjda pojesti. To je prvi dan u valjda ti tjedna da nismo imali nesto s paradajzom na meniju :lol
Cak je i salata danas kupus a ne paradajz :lol

21 kol 2015, 09:41

:lol
i kod nas je svakodnevno u điru, pa i danas.

Juha od paradajza (skupilo mi se dosta jako zrelog u vrtu).
Knedle sa šljivama.

21 kol 2015, 09:43

mrava je napisao/la:Domaća pizza

OMG!
Toliko sam je se zaželjela!
Imate li neki svoj recept za tijesto da podijelite sa mnom? Pliz? :dada

Danas se jede juha od brokule, riža s graškom i zelena salata. Nisam baš za meso. :oops:

21 kol 2015, 10:26

redovno citam ali malo kuham i ono sto kuham je dosadno.

zanimljiv mi je topic jako, raznoliki su jelovnici. budem vise puta tuzna kad zaslinim na nesto a znam da kod mene doma nitko ne bi ni probao.
ili kad procitam da je netko rucao npr. knedle sa sljivama, bude mi neobicno jer meni je to vise vecera nego rucak. ili kod nekoga je rucak nesto sto bi kod mojih proslo samo kao prilog. i tako, zanimljivo :) .

21 kol 2015, 10:30

danas ćemo lazanje

21 kol 2015, 10:57

imam dva velika lonca punjenih paprika - danas će biti s pireom i zelenom salatom, u nedjelju s nečim drugim

21 kol 2015, 11:08

Maruška je napisao/la:OMG!
Toliko sam je se zaželjela!
Imate li neki svoj recept za tijesto da podijelite sa mnom? Pliz? :dada

Danas se jede juha od brokule, riža s graškom i zelena salata. Nisam baš za meso. :oops:

samo ubaciš u search i izadje ti cijeli topic na 5 strana o tijestuza pizzu ;)

21 kol 2015, 11:11

Ina66 je napisao/la:imam dva velika lonca punjenih paprika - danas će biti s pireom i zelenom salatom, u nedjelju s nečim drugim

to su zapečene?

21 kol 2015, 11:13

kod mene knedle mogu za doručak, ručak i večeru :lol

inače, mm i ja volimo i bezmesna jela a derle je tipični mesojed, ovo je jedan od rijetkih bezmesnih ručkova koji i kod njega prolazi :)

21 kol 2015, 11:21

danas grah sa suhim rebarcima da nas ugrije :baja

Tijesto za pizzu radim po ovom receptu :
300 g brasna, 1 suhi kvasac, zlicica secera, pola zlicice soli, 2 zlice ulja i 175 ml vode. Taj nam je nekako najdrazi

21 kol 2015, 13:17

Prejucer smo imali male cuftice u umaku od rajcice, a uz to siroki rezanci i svjezi kupus.
Jucer je bio djuvec s rizom i pohane tikvice, zelena salata.
Danas ostaci svega.

21 kol 2015, 13:31

Juha, grašak s piletinom i riža, kupus salata.
Sutra grah.
Nadam se isto i prekosutra.
Mogla bih puniti paprike u ponedjeljak.

21 kol 2015, 14:32

Solea je napisao/la:
Ina66 je napisao/la:imam dva velika lonca punjenih paprika - danas će biti s pireom i zelenom salatom, u nedjelju s nečim drugim

to su zapečene?

ne, punjene vulgaris
ali si mi sada dala ideju za sljedeći tjedan, nisam odavno pravila zapečene :daj5

21 kol 2015, 14:39

Mala Bornica je napisao/la:redovno citam ali malo kuham i ono sto kuham je dosadno.

zanimljiv mi je topic jako, raznoliki su jelovnici. budem vise puta tuzna kad zaslinim na nesto a znam da kod mene doma nitko ne bi ni probao.
ili kad procitam da je netko rucao npr. knedle sa sljivama, bude mi neobicno jer meni je to vise vecera nego rucak. ili kod nekoga je rucak nesto sto bi kod mojih proslo samo kao prilog. i tako, zanimljivo :) .

ovo od a-z potpisujem :lol
knedle sa sljivama su desert, nakon variva od tikvica mm pita a sta je nakon juhe, tjestenina se racuna ko primo piatto, a ako je riba onda se pita kad je slijedeci obrok :nesvist

21 kol 2015, 15:09

Ja za dvije tepsije pizze (velike, od pećnice) umijesim ovo svoje tijesto http://www.coolinarika.com/recept/tanko ... -za-pizzu/

Danas: kelj varivo, pogačice s tikvicama

22 kol 2015, 16:18

Krmenadle s lukom, pire, cikla, sladoled

23 kol 2015, 15:05

Goveđa juha s taranom i povrćem, pečeno pile i krumpiri, pelati i cikla - po želji, kolač munchmallow

23 kol 2015, 16:50

Moj tata je jucer kupio jeftino puno incuna i svima podijelio pa smo ih jeli i jucer i danas.
Jucer je prilog bio proso s djumbirom, cesnjakom i cherry rajcicama, a danas palenta i pomidori.

24 kol 2015, 10:37

Jučer pale prve gljive, MM nabrao vrganje i lisičarke pa smo jeli za večeru s jajima, jooj kako je to bilo dobro :klopa

24 kol 2015, 10:41

incuni, bas mi se jedu. Sad su i srdele jos dobre, ali nema ih na placu.
knedle sa sljivama su desert, nakon variva od tikvica mm pita a sta je nakon juhe, tjestenina se racuna ko primo piatto, a ako je riba onda se pita kad je slijedeci obrok

i kod nas je tako samo knedle nisu desert nego vecera :lol

I mi jucer i danas filanu papriku (krenulo me al jos uvijek ju ja ne jedem :lol). Jos sam jucer radila knedle s borovnicama i njoke pa cu sutra saft od tikvica i njoke.
Sljive su po 20 kuna kila :shock Ni grozdje nije 20 kuna

24 kol 2015, 11:43

ja sam se isto jutros šokirala na pazaru, glavnom. blitva i fažoleti po 25kn :nesvist
šljive su kod nas po 5-6kn, ali su smokve od 15-20kn, totalno nelogično!
zato sam srdele dobila po 10kn pa ću ih isfrigat uz lešo tikvice
Tema je zaključana