O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

25 kol 2014, 09:34

tikvice, one veće, ja često pravim na varivo. na bijelo slično kao mahune a na crveno slično kao prisiljeno zelje :lol

25 kol 2014, 09:38

ma to svi radimo.
Mene zanima dal mogu tjedan dana vrititi tikve i buče a da djeci ne dosade :dunno Jel Mirci ono imala neke lasagne s tikvama? Idem bas traziti.

25 kol 2014, 09:43

pa to bi gotovo svakome dosadilo, cijeli tjedan tikve :ajme

25 kol 2014, 10:36

Joj meni ne bi, ja ih obožavam. Juhu pogotovo i svi moji.

kod ans apropo toga danas pasta sa umakom od tikvica :mrgreen

25 kol 2014, 11:06

ja mislim da nekad i dva tjedan vrtim tikvice non stop. na moru, npr., kad je to gotovo jedino povrce koje imamo. krem juha, umak, 'kolac' od tkvica, popeci od tikvica, cupavci od tikvica s krumpirom.... pire s krumpirom, punjene tikvice, przene na maslinovom samo... daa, ide to

25 kol 2014, 11:18

Mojim curama buče već na uši izlaze :lol pa sam malo ohladila. meni su jako fine kak god napravljene. Tikvice ne ljubim baš ali buče, mmmmmmmm :liza

U subotu bila vratina na naglo i apšmalcane mahune, jučer peka (krumpiri s povrćem) s purećim batkima.
Danas od jučer.
Sutra bude vjerojatno ričet s kobasicama.

25 kol 2014, 13:16

Teutonija, iz cijelog posta pršti da si fetiva zagorka :lol
Tako i nama svekrva kuha, a bome i oko buča bi se složile :lol

25 kol 2014, 14:09

I ja sam za sve od tikvica, tikvi, bundeva... :liza

Mi danas imamo ostatke ajngemachta i bečkih šnicli, pridonijela sam samo kupovinom domaćeg kruha :mrgreen

25 kol 2014, 14:41

Nakon tri mjeseca nekuhanja danas sam se vratila u kuhinju i za početak krenula sa laksim jelom, pureci bolonjez.

25 kol 2014, 15:13

Mi smo danas imali povrtnu juhu i na gril bacili piletinu, ćevape, tikvice, paprike, a uz sve to krumpiriće i salatu.

25 kol 2014, 15:17

Ostalo mi je mesa od jučer, pa sam tome "pridodala" francuski krumpir i umak od povrća.

25 kol 2014, 21:40

Krem juha od tri vrste bundeva, krumpir pecen u pecnici, vratina s rostilja od jucer, paradajz s lukom i lukom kozjakom na salatu.

26 kol 2014, 13:13

i ja sam od jučer back in my kitchen, nakon mjesec dana, pa smo krenuli s tjesteninom s mrkvom i tofuom, danas dalmatinski šnicli s pireom, sutra ćemo vjerojatno mahune na varivo ...

26 kol 2014, 13:40

Danas je ostatak juhe od jučer, salata je ista (jedino što sam dodala i malo sitno sjeckanog habanera), a glavno jelo su jaja pečena na pečenom luku i paprici.

Za večeru bučnica.

26 kol 2014, 13:44

varivo od tikvica (iz mog vrta, jel ;) ) na crveno i faširanci.

26 kol 2014, 13:47

kelj varivo i kobasice

26 kol 2014, 13:55

grah, zapravo više neka maneštra sa špekecom i povrćem i grahom

26 kol 2014, 19:57

Palenta i vrganji s lukom i slaninom

27 kol 2014, 08:12

mrava je napisao/la:Palenta i vrganji s lukom i slaninom

jaooo, ja bi kod tebe na ručak!!! :liza

ja ću danas neko varivo od slanutka, mahuna, mrkvice i krumpira. imam dvije šake domaćih mahuna, a slanutak sam skuhala jučer za humus pa ću to danas da se potroši i iskombinira ;)

27 kol 2014, 08:25

a ja skuhala sinoć gulaš krumpir

27 kol 2014, 09:33

latica je napisao/la:
mrava je napisao/la:Palenta i vrganji s lukom i slaninom

jaooo, ja bi kod tebe na ručak!!! :liza

jel mogu i ja, jel mogu i ja :moli :gladan

Kod nas neka izmišljotina. Nekakav poriluk ko na varivo ali bez krumpira i uz to riblje pogačice s vrlo malo ribe i puno brašna i mlijeka. Možda palačinke s okusom ribe :lol Jutros sam izmišljala pa ostavila na kraju MMu da popravi :nata

27 kol 2014, 11:33

Možete, samo dođite :lol

Kod nas danas neka juha, krmenadli na luku, pire, kupus salata

27 kol 2014, 16:27

Krmići, krumpir, salata od mahuna.

28 kol 2014, 06:43

Jucer varivo od mahuna i varivo od graha, sve pojeli, razmisljam za danas :dunno mozda odmrznem saft za spagete ili sarmu :lebdi

28 kol 2014, 07:56

Domaća slavonska pizza

28 kol 2014, 11:12

Dobila domaćeg piceka pa ga iskasapila jučer na komade :zub i pripremila za ispeći. Stavila u vrećicu uz luk, papriku, sol ,papar, kurkumu i curry. Uz to ću kuhanu rižu i friške krastavce na salatu.

Sutra pileća srčeka i želučeki (i toga dobila uz piceka :liza ) na saft s puno luka i žganci.

29 kol 2014, 09:51

Danas sam radila paellu. Imala sam ostataka ribe i hobotnice i kobasice i malo piletine i reko idem napraviti paellu. I otvorim tzv hobotnicu da ju nasjeckam i izdinstam i imam kaj vidjeti. Podvalili mi muzgavca umjesto hobe. Bila sam ljuta ko ris, a tako mi i treba kad kupujem smrznute "hobotnice" od tzv provjerenih izvora i po povoljnoj cijeni :ajme
Uglavnom na kraju sam izdinstala tog muzgavca i cak nije bio ni tako jako zlundrast. Samo nisam pomijesala u paellu nego ostavila da si svako sam doda kako zeli.

29 kol 2014, 09:53

juha neka (mm pravi) i zapečene paprike punjene feta sirom

29 kol 2014, 17:17

Jučer soleine krpice sa zeljem, danas jun.odresci u saftu s prilogom po želji, bijeli/žuti zganci, puzeki, zelena salata

29 kol 2014, 20:36

Mahune varivo s malo mesa. Za desert sam radila galete od bijelog i graham brašna te s dodatkom zobenih mekinja, punjene šljivama i kruškama s bademima i bile su mrak mrakova!
Tema je zaključana