O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Trebam recept za tortu od palačinaka

21 ožu 2009, 23:29

Sve sto znam je da se palacinke peku samo s jedne strane i da se na kraju zaliju cokoladom, moze i slagom povise. U smjesi je kvaka!
Help!

Re: Trebam recept za tortu od palačinaka

21 ožu 2009, 23:43

ovaj recept sam dobila, ali nazalost ga jos nisam isprobala

smjesa za palačinke ;
5 dkg maslaca
4 jaja
4 žlice šećera u prahu
4 žlice brašna
3 dcl mlijeka
malo soli
- pomiješati žumanjak, maslac, šećer, brašno i mlijeko
- posebno napraviti snijeg od bjelanjaka i sol pa lagano pomiješati sa smjesom od žumanjaka
- peče se samo s jedne strane, a slaže se tako da se pečena strana okrene prema gore
- mazati nutellom ili nugat masom

nadam se da ce ispasti za prste polizati ;)

21 ožu 2009, 23:48

ja ti imam samo ovaj:

Torta od palačinki s jabukama i bademima
Sastojci
1 kg jabuka, 30 dag listića badema, smeđi šećer, cimet, 1,5 l slatkog vrhnja
Priprema
Ispečemo malo deblje palačinke na laganoj vatri tako da budu mekane. U dublju okruglu posudu slažemo redom: palačinku, krupno ribane jabuke, listiće badema, smeđi šećer i cimet. Postupak ponavljamo dok ne dobijemo kolač visine torte. Završimo s palačinkom i sve na kraju prelijemo slatkim vrhnjem i zapečemo u pećnici na 180°C. Tortu možemo poslužiti toplu ili hladnu.

nisam probala recept, kopirala sam ga s večere za pet i mislim da je tim gostima bila fina, uglavnom kuhala je neka ženska kaj se priprema izdati kuharicu.

22 ožu 2009, 00:22

ovako ja radim:
5 jaja
5 žlica brašna
5 žlica šećera
5 žlica masla
malo vanilije, ruma...
mlijeko

Bjelanjci se istuku u snijeg.
Žumanjci se pomiješaju sa šećerom, doda se poluotopljeni maslac i onda brašno i ove arome, te mlijeka toliko da smjesa bude gusta ko normalna palačin-smjesa :mrgreen:
bjelanjak se doda žlicom, ne mikserom mješat, nego samo žlicom umješat u smjesu gornju...

frigaju se na tavici premazanoj maslacem, naravno deblje od običnih palačinki ito barem duplo, samo na JEDNOJ strani, kad se ta strana pofriga, stavi na tanjur i "sirova" strana se pospe čokoladom u prahu i mlijevenim orasima, na nju se slaže slijedeća na isti način i tako dalje...samo se zadnja palačinka okrene obrnuto, da ispečena strana bude gore i voila.
svi to obožavaju. Baš je jako ukusno. I hipekalorično :mrgreen:

22 ožu 2009, 08:09

U biti je slično kao i ostali recepti, a opet različito :)

Dobro izmiješati 5 žl. rastopljenog maslaca, 5 žutanjaka, 1 žlicu šećera pa dodajte 5 žl. brašna, 5 žl. mlakog mlijeka i snijeg od 5 bjelanjaka. Pecite palačinke na tavici kod umjerene temperature, ali samo na jednoj strani. Slažite u okruglu tepsiju u kojoj će se peći mekanom (nepečenom) stranom okrenute prema gore, posipajte svaku mljevenim orasima/lješnjacima ili ribanom čokoladom (ja volim oboje istovremeno), složite jednu na drugu i zadnu prelijte slatkim vrhnjem pa stavite zapeći u vruću pećnicu. Reže se kao torta.

Uz to je meni jako fino poslužiti malo šlaga.
Odgovori