Ima li nekih posebnih caka? Ili da ga samo jednostavno samo nacapam limunom, masl. uljem, cesnjakom i frknem u pecnicu?
A i vel'ki je, jel' te
Ima li nekih posebnih fora i zacina?
Hvala!!

Sada je: 05 kol 2026, 21:57.

Ne bi mi, eto, palo na pamet, hvala!
mi je nabacila neke ideje za pripremu smudja koje nisu lose - npr. spikovani-smudj zvuci jako ukusno 

To sam preuzela od pijanog sarana, al sta cu kad mi je smudj finiji. dakle, ako ga imas cijelog, ocistis ga, prepolovis i stavis u pecnicu na pola sata da se malo ispece. Za to vrijeme u velikoj tavi ispirjas dosta luka narezanog na kolutice, ne sitno. kad on omeksa, dodas zacine (sol, papar, persin, malo crvene paprike) i zalijes sa umakom od rajcica. To nek se lagano kuha i pred kraj dodas vino i to dosta. Pustis da se okusi pomijesaju, ako ti je rijetko, zgusnes.

Ipak je on riba koja boravi na dnu rijeke i nikakvi zacini to ne mogu prikriti. 

IvaV je napisao/la:ja izbjegavam npr. soma, jer bez obzira kako ga pripremila, uvijek osjetim mulj

IvaV je napisao/la:Dunja, ma rijecna riba je super, samo ja izbjegavam npr. soma, jer bez obzira kako ga pripremila, uvijek osjetim muljIpak je on riba koja boravi na dnu rijeke i nikakvi zacini to ne mogu prikriti.
Al saran i smudj-prva liga!

Napravila bih ti ga i sad za vikend, al nemam vise domaceg paradajiza, pa kad nabavim...Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.