Znači, jaje, beli luk, peršun, hleb, malo vode....šta još? Ovoga se samo sećam
Sada je: 07 kol 2026, 01:32.

folne je napisao/la:Radim dvije varijante. Jedno su polpete u paradajz umaku. Tu u meso stavljam crveni luk, mrvicu češnjaka, pešin, jaje i kruh. Pržim i onda prokuham u umaku od rajčice.
Druga varijanta je s rižom. Ista kao punjena paprika, samo bez paprike. http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=325
Umak od rajčice mi je u oba slučaja kao na linku, samo ne stavljam lovorov list.

lilly777 je napisao/la:
I mene ste malo zbunile, mi "ćufte" zovemo ovaj drugi recept, znaci s rizom, ja stavim i jednu papriku radi mirisa.
Ovo kaj ste vecina vas opisale zovemo fasirani snicli, ili mesne okruglice, ovisi u kakvom je oblik.
lilly777 je napisao/la:folne je napisao/la:Radim dvije varijante. Jedno su polpete u paradajz umaku. Tu u meso stavljam crveni luk, mrvicu češnjaka, pešin, jaje i kruh. Pržim i onda prokuham u umaku od rajčice.
Druga varijanta je s rižom. Ista kao punjena paprika, samo bez paprike. http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=325
Umak od rajčice mi je u oba slučaja kao na linku, samo ne stavljam lovorov list.
I mene ste malo zbunile, mi "ćufte" zovemo ovaj drugi recept, znaci s rizom, ja stavim i jednu papriku radi mirisa.
Ovo kaj ste vecina vas opisale zovemo fasirani snicli, ili mesne okruglice, ovisi u kakvom je oblik.

a ovde u vojvodini za isto to kazu fasir. nisam znala da su to neka posebna jela...cufte i fasiranci meni su dva totalno drukcija jela. prvo su mesne okruglice s rizom i zacinima, kuhaju se u gustoj paradajz juhi a drugo peceni mesni polpeti

dakle, step by step
kupi 1 kilogram mesa (kakvog
), ma neznam ni ja više kaj ide u to... totalno ste me zbunile (a baš me teško zbuniti)
sa ovim receptimA 
, zato moja preporuka: fant za punjenu papriku i sarmu. e, sad, znas li napraviti toc za cufte?
ja mislila da je to samo paradaj sos
Joj hvala ti do neba 
Tinica, primjetila sam da si ti kuharica skoro kao i ja
ma, daleko je ona jos od tebe

sad si mi zeznula recept

Priprema sosa
Proprziti malo brasno na ulju, dodati paradajz sok, izmesati i polako dodavati vodu, zatim zacine. Cim prokljuca, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu i kuvati tako na umerenoj vatri oko 40 minuta.
Sluziti uz pire krompir.

hvala ovo mi je sad sve jasno
samo vidim da u ovom receptu ima i jaja. Može i bez njih?
hval i tebi na sosu. Ali koje začine da stavim u taj sos?
Ništa mi ne piše... 
Ali koje začine da stavim u taj sos?
(za sol moras probat, a secera, kajjaznam zavisno od kolicine rajcice, probaj s jednom zlicom, jusnom, pa ako nije dovoljno dodaj jos, ali PROBAJ
)
), papar, maaalo cesnjaka u prahu, bosiljak i mrvicu secera.
evo sad si idem napisati skrečenu verziju ovog recepta po redu...

Ok skužila sam 3 velike žlice brašna jel tak? Ajme... ali shvatite me ovo radim prvi put pa želim da radim sve po Peesu
ne bi baš voljela nekaj fulati pa bolje da pitam 
JOj divne ste curke
jel da??
brašna da stavim na pola deci ulja? Ne zezam se ali kaj znaći to malo

sjeckani paradajz Podravka cini mi se s maslinama i tako mi je saft ispao katastrofa
mogu mislit da bas ne idu cufte i masline Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.