O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
18 kol 2009, 10:28
I JOS JEDNA...
18 kol 2009, 10:31
ova je bila za krstenje

ovog andela smo same pravile...istina...lici na malog debelog fratra

, ali to nam je prvi, ucimo se, drugi ce valjda biti bolji ...
Zadnja izmjena:
irena11; 18 kol 2009, 10:34; ukupno mijenjano 1 put/a.
18 kol 2009, 11:34
ajme, ne znam hoce li te moderatorice prekoriti zbog tolikog trosenja forumskog prostora, ali meni je drago sto sam ovo vidjela.
stvarno si umjetnica

:
18 kol 2009, 11:58

Tako nešto može izići samo iz kuhinje jedne Slavonke.

PREDIVNO!
18 kol 2009, 12:12
mmar je napisao/la::shock: i
Predivno
A sad kad je prostor već potrošen,daj molim te reci kako se rade ti likovi iz crtića i bajki? Postoje neke šablone za kupiti pa po njima pikaš u bojama ili moraš baš biti umjetnik? Jer ja to ne bih znala nacrtat ni na papiru

nema šabloni nego crtež pred sebe i crtaj, prvo lagano cackalicom iscrtas, a onda šlagom popunjavaš, opuštajuće, ali katastrofalno je za kičmu jer potraje bar 2 sata, ali sve prođe kad vidiš osmjeh na licu onoga kome je namjenjena

najbolje mi je kad mi klinci donesu neku minijaturnu sličicu sa naslova nekog dvd-a ili stripa i kazu: ja bi bas ovakvu sliku
18 kol 2009, 13:14
najbolje mi je kad mi klinci donesu neku minijaturnu sličicu sa naslova nekog dvd-a ili stripa i kazu: ja bi bas ovakvu sliku
ili kad tate donesu sliku neke vjernice iz playboy-a
18 kol 2009, 13:17
Super torte
18 kol 2009, 13:37
mamashnita od noje je napisao/la:najbolje mi je kad mi klinci donesu neku minijaturnu sličicu sa naslova nekog dvd-a ili stripa i kazu: ja bi bas ovakvu sliku
ili kad tate donesu sliku neke vjernice iz playboy-a

pa da

neku tamo na štangi...
18 kol 2009, 14:44
Irena stvarno sam zadivljena, sve si sama pekla? Ovo je kao profesionalni katalog
18 kol 2009, 14:50
evo jednostavan i brz recept za malisane, moze biti kolac ili torta, a evo i slika u prilogu kad sam ga pravila kao torte za rodendan

u 1 lit.mlijeka ukuhati 3 dcl griza i 1 dcl secera, kada se ohladi dodati 1 margarin i smjesu po zelji podijeliti na dva dijela te jedan dio zatamniti sa otopljenom cokoladom (najfinije ako je mlijecna)
slagati: red petit keksa umocenih u mlijeko, svjetli griz, red petit keksa, tamni griz, .....i zavrsiti sa petit keksom
klinci ga obozavaju
18 kol 2009, 17:59
irena11, torte ti izgledaju odlicno.
nadam se da ces se aktivirati i na drugim temama
18 kol 2009, 18:37
Torte su prelijepe- samo fale recepti!
18 kol 2009, 20:28
torte su predivne

i ja obožavam tako ukrašavat al de nam i koji recept
19 kol 2009, 07:27
torte su predivne

ja nisam talenat od crtanja ali si znam isprintati sliku uvelicati pa onda precrtati
ali ovo tvoje je vec profesionalno svaka cast
19 kol 2009, 07:45
NUTELLA KOLAC ili KINDER TORTA....neki ju imaju pod nazivom LOTOS (pa kako vam drago)
kora:
izraditi cvrst snijeg od 10 bjelanjaka, dodati 25 dkg secera i 1 vanili secer, sve dobro izraditi i na kraju dodati 1 zlicu jabucnog octa
u tepsiju staviti papir za pecenje i posuti ga sjeckanim ljesnjacima, na to istresti smjesu za koru i razvuci preko citavog papira i ljesnjaka
susiti u pecnici dok ne dobije zlatno zutu boju
kad je peceno, okrenuti da ljesnjaci budu gore i preko ljesnjaka premazati sloj nutelle, zatim zlicom za sladoled vaditi fil i slagati na nutellu
fil:
izraditi 10 zumanjaka sa 10 zlica secera i 1 vanili secerom
dodati 3 pudinga od vanilije i 8 zlica gustina
sve dobro izmjesati i zakuhati u 1,5 litri mlijeka
kad se ohladi fil, dodati 20 dkg margarina, sve dobro izraditi i podijeliti ga na dva dijela
jedan dio ostaviti zut, a drugi zatamniti sa 20 dkg otopljene cokolade
fil mora biti dovoljno cvrst da se vade kuglice zlicom za sladoled
kuglice slagati jednu do druge
otopiti 20 dkg cokolade sa 6 zlica mlijeka i time preliti kuglice
gore slag
napomena: ukoliko vam se neda praviti kuglice, fil mozete razvuci preko kore, prvo jedan pa drugi, pa gore slag

evo kako je to odprilike izgledalo kada smo pravile dvorac, srednji kat dvorca je bio Kinder torta :

19 kol 2009, 07:57

izgleda fantastično!! Isprobat ću.
19 kol 2009, 07:59
JOGOBELA TORTA
20-25 dkg piskota ili petit keksa
Fil:
7,5 dcl slatkog vrhnja
3 vrecice zelatine u prahu
3 jogobele (vocna jogurta) - okus po zelji
4 dkg secera u prahu
izraditi slatko vrhnje, dodati 2 vocna jogurta i secer u prahu.
posebno namocenu zelatinu rastopiti u trecem zagrijanom vocnom jogurtu
zatim obje smjese zajedno izmjesati
u kalup slagati red piskota ili petit keksa namocenih u mlijeko, zatim sav fil, pa gore opet red piskota ili petit keksa namocenih u mlijeko
ostaviti na hladnom preko noci, zatim istresti iz kalupa i ukrasiti po zelji
19 kol 2009, 09:01
MILKA TORTA
Biskvit:
5 bjelanjaka, 5 zlica secera, 5 zlica mljevenog petit keksa, 5 zlica mljevenih ljesnjaka, pola praska za pecivo
izmutiti cvrst snijeg od bjelanjaka, dodati secer, keks, ljesnjake i prasak za pecivo
(peci 3 puta - da se dobiju 3 biskvita)
Fil:
15 zumanjaka i 20 dkg secera dobro izmutiti, dodati 10 zlica gustina
sve to ukuhati u 7 dcl mlijeka
u hladan fil dodati: 20 dkg margarina, 10 dkg mljevenog petit keksa, 10 dkg mljevenih ljesnjaka i krupno naribanu bijelu i mlijecnu milka cokoladu
slagati na tacnu: biskvit, fil, biskvit, fil, biskvit, ostatak fila
ukrasiti po zelji
Zadnja izmjena:
irena11; 10 vel 2010, 09:40; ukupno mijenjano 2 put/a.
19 kol 2009, 09:45
MOKRA COKOLADNA TORTA
Biskvit:
2 jaja, 12 zlica secera, 13 zlica mlijeka, 12 zlica brasna, 1 prasak za pecivo, 1 zlica kakaa ili cokolade u prahu
sve dobro izraditi, kalup (25-30 cm promjera) namastiti i pobrasniti ili staviti papir za pecenje, istresti smjesu i peci
kad je biskvit gotov istresti ga i prepoloviti, tako da dobijes 2 kore
zatim ispeci jos jedan isti biskvit.............da se na kraju dobiju 4 kore
kalup oprati i pripremniti za slaganje
Fil:
U 1 litru mlijeka staviti 1 margarin, 12 zlica secera i 20 dkg cokolade za kuhanje, kad sve prokuha, tj.kad se sve istopi, ukuhati 20 dkg mljevenih ljesnjaka ili oraha, skloniti sa vatre i vrucim filom zalijevati koru po koru i slagati u kalup.
prije nego se stavi prva kora i zalije filom, malo fila se stavi na dno kalupa (ta prva kora ce ustvari biti gornja kora kad se torta sutradan okrene), znaci ide: fil, kora, fil,kora,fil, kora, fil, kora i ostatak fila
sve mora onako...plivati malo...ostavi se preko noci da upije i sutradan se okrene na tacnu i ukrasi slagom po zelji
prije nego se okrene, lagano se zagrije kalup da otopi donji dio fila pa da lakse izade iz kalupa
nije komplicirano, al ga ja sad razvukla kao da je
Zadnja izmjena:
irena11; 23 pro 2009, 13:39; ukupno mijenjano 1 put/a.
19 kol 2009, 09:49
Irena, jel može maslac umjesto margarina?
19 kol 2009, 09:54

naravno, sa maslacem je jos finije
19 kol 2009, 09:56
Aha, to znači može u svim tvojim receptima, da te sad ne gnjavim posebno na svakom topiku

. Ja naime izbjegavam margarin u kolačima, uvijek stavljam maslac.
19 kol 2009, 09:58
ma ne gnjavis, a naravno da moze, samo sto je maslac daleko skuplji od margarina pa sad svuda manje-vise pisu margarin, jel
mada bas mi je mama pricala kako je neka njezina teta radila predivne kolace i uvijek su ju hvalili, a kad se docepala njene tekice s receptima onda je vidjela da je ona uvijek i u svakom receptu pisala maslac a ne margarin, i ko zna...mozda otud ta razlika
uglavnom i sama ga stavljam kad god mogu
19 kol 2009, 10:08
Sastojci
1 litra mlijeka
3 dcl griza
1,5 dcl secera
15 dkg margarina
1 paket petit keksa
Skuhati griz i ohladiti, dodati margarin i po zelji podijeliti smjesu na dva ili vise dijelova, te svaki obojiti po zelji, cokoladom ili nekim ekstraktom u boji po zelji.
Slagati: red petit keksa umocenih u mlijeko, dio fila, red petit keksa, fil, ...zavrsiti sa petit keksom, te ukrasiti slagom.
evo kako je izgledalo kad sam pravila kao torte :
19 kol 2009, 11:10
ovo budem probala napravit prvom prilikom hvala za recepte al tvoje su torte zakon mogla bi ti slastičarnu otvorit a