Sada je: 01 kol 2026, 23:14.

salate od tjestenine

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

salate od tjestenine

PostPostao/la Dobri andjeo » 21 kol 2009, 18:56

sutra imamo rockas pa nam dolazi 10 ak gostiju,. posluzujemo mijesano meso koje imam iz kateringa a prilog sam mislila salate , paradajz paprika krastavci, i tijesto i grah salata no kako se radi neka salata s tijestom ?
Zadnja izmjena: Dobri andjeo; 21 kol 2009, 19:45; ukupno mijenjano 1 put/a.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

Re: salate od tijestenine

PostPostao/la lilly » 21 kol 2009, 19:05

Ja doslovce ubacim sto nadjem u fridju.. Sampinjone, sunku, sir, papriku, kukuruz, kisele krastavce... I sve posolim, popaprim i stavim kiselo vrhnje, ponekad majonezu..
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Crazy Daisy » 21 kol 2009, 19:09

tjestenina sa vrhnjem i majonezom, kiseli krastavci + sta ti padne pod ruku. nema greske, uvijek bude fino.

moji najvise vole kombinaciju sa tunjevinom: tjestenina, vrhnje, majoneza, kiseli krastavci, tunjevina, luk, kukuruz
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la I-STA » 21 kol 2009, 19:32

lilly777 je napisao/la:Ja doslovce ubacim sto nadjem u fridju.. Sampinjone, sunku, sir, papriku, kukuruz, kisele krastavce... I sve posolim, popaprim i stavim kiselo vrhnje, ponekad majonezu..

I ja tako - i sira i svega. I uvijek ispadne super. Samo gostima kažeš da ih čeka egzotika i - voila! :D
Stalno me prati sreća, al' nikako da me stigne
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: salate od tjestenine

PostPostao/la JiA » 21 kol 2009, 20:10

meni su super integralne mašnice sa tikvicama i bosiljkom.... i tople i hladne ( na malo masl. ulja poprzis bijeli luk i bosiljak - ja stavim vecinom osuseni - dodas dva tri nasjeckana paradajza i tikvice na komadice, kad omeksaju eventualno malo kukuruznog brasna da zgusne umak, poslije pomijesas sa tjesteninom ).
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la mama141705 » 21 kol 2009, 20:40

ja uvjek stavljam onu malu tjesteninu jer je moji klinci obozavaju +sve sto su cure vec navele.u biti ono sto vole i inace jesti. ali npr. svjezu papriku ni u ludilu nitko nece od djece pa je ni ne stavljam
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamainana » 25 kol 2009, 09:43

ja volim da mi bude što više boja
kisele krastavce stavljam zimi
recimo salata od neki dan
tjestenina ljiljani od klare Marić (nažalost nisam našla one u bojama)
tunjevina
kukuruz
mini paradajz
zelena paprika
žlica majoneze
dva vrhnja
sol i malo papra
poslužila još pršut i sir
salatu su doslovno smlavili
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 25 kol 2009, 10:33

Ne znam dal ti pase kao prilog, ali meni je super salata s piletinom. Peceni file narežes na kockice ili trakice.
Obavezno nasjeckam paradajz (bez kostica), papriku (crvenu, zelenu, zutu), krastavce (friške ili kisele), kukuruz. Posolim. Majonezu umjesam s kiselim vrhnjem, malo senfa, malo soka od limuna i sve izmjesam.
Ili laganija verzija dresinga; aceto, ulje, sol, papar. A mozes i zaliti s jogurtom ovu drugu varijantu ;)
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la alkemicar » 26 kol 2009, 20:55

Evo dvije koje ja radim i gosti su mi oduševljeni

LJETNA SALATA

TJESTENINE => skuhati 1/3 vrećice (školjkice-cinchiglie rigate ili spiralne-fusilli)
POMADORE => 2-3 kom nasjeckati na kockice
PAPRIKA => 1 kom nasjeckati na kockice ili prutiće
KUKUMAR => ½ nasjeckati na kockice (ovo znam i preskočiti)
KAPULA => ½ nasjeckati na kockice

Kad se tjestenina ohladi, sve zajedno promiješati (obično fali malo soli pa ćeš možda trebati i posoliti). Na kraju dodati pola kiselog vrhnja i majoneze dok dobiješ lijepu masu (ne suhu) NJAM!
Ako ne planiraš odmah jesti, najbolje ti je vrhnje i majonezu dodati prije služenja jer pasta dosta popije pa da ti ne ostane suho (iako i tada možeš dodati još majoneze i riješiš problem)

SVESEZONSKA SALATA

TJESTENINA => 1/3 vrećice malih kolutića (kad ih ne nađem u trgpvini, skuham PENNE pastu i presječem svaku na 3-4 komadića i tako dobijem što mi treba 
1 konzerva TUNJEVINE
5-6 kiselih KUKUMARA => nasjeckati na sitne kockice
1 konzervica KUKURUZA
1 konzervica crvenog GRAHA
5-6-10 KAPARA

Kad se pasta ohladi, sve zajedno pomiješati i dodati majonezu.
Ako ti je majoneza prejaka, možeš i u ovu salatu dodati malo kiselog vrhnja, a smanjiti majonezu.
Napomena: kad nemam tunjevinu stavim ostatke pečene, prigane ili pohane piletine/puretine ili bilo kojeg mesa i bude za njam
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.