Ne mogu naci preko pretraznika.
Kupila sam bundevu butternut squash i ispekla bih je u rerni deci, ali ne znam koliko dugo se pece bundeva i na koliko stepeni da je stavim? Odnosno sta je znak da je dovoljno pecena?
Sada je: 02 kol 2026, 00:26.

Nasla sam na americkim sajtovima recept da ih peku tako sto ih razrezu na cetiri dela, seceni deo dole, naliju centimetar vode i poklope folijom. Tako 40-tak minuta na 180C ili dok ne postanu mekane, a onda ih skinu sa kore, preliju medom ili secerom, rastopljenim buterom (to s buterom nisam nikad radila) i seckanim orasima (pecan nuts) i zapeku jos 15-20min otvorene, dok se ne karameliziraju.

Many je napisao/la:Nasla sam na americkim sajtovima recept da ih peku tako sto ih razrezu na cetiri dela, seceni deo dole, naliju centimetar vode i poklope folijom. Tako 40-tak minuta na 180C ili dok ne postanu mekane, a onda ih skinu sa kore, preliju medom ili secerom, rastopljenim buterom (to s buterom nisam nikad radila) i seckanim orasima (pecan nuts) i zapeku jos 15-20min otvorene, dok se ne karameliziraju.
stefanova mama, ajd bas javi ako budes ovo radila. ovak na prvu mi se cini malo preslatko ? ha?
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.