O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

novi kolač - oblatna

15 vel 2010, 18:57

jel netko jeo - vidio - mirisao ovo?
slika

Re: novi kolač - oblatna

15 vel 2010, 19:01

Nisam, ali oci su mi zasijale kad sam vidila sliku :dada Cekam recept, sorry na off topic.

15 vel 2010, 19:02

nije off topic - tila sam vidit jel bi itko uopce provao?

15 vel 2010, 19:03

salama, naravno. :mrgreen

15 vel 2010, 19:04

evoga, da ne pišem
http://www.coolinarika.com/recept/salama-od-oblatni

15 vel 2010, 19:05

Mrđi je napisao/la:nije off topic - tila sam vidit jel bi itko uopce provao?

zašto ne bi? :shock

15 vel 2010, 19:06

e salama sa pari mi se bajame oli orasi.dobra salama. :klopa :gladan

15 vel 2010, 19:06

Da, dobra stara salama, ima milijun recepata za nju.

15 vel 2010, 19:07

uu ima i suvih smokava,mora da je dobra. :dada

15 vel 2010, 19:39

ccc...
u moju ide 10 dag cokoalde, 1 dec mlika, 1 zumanjak i 10 dag secera na paru dok se ne rastopi
skini s pare i misaj dok se ne ohladi
u to dodaj 12 deka maslaca izradenog i 12 deka mljevenog keksa.
oblatnu stavit na mokru krpu da omeksa, namazat kremom i zarolat.
ja je zatim stavim u al. foliju i u frizider.
sve skupa vremenski treba mi 15 ak minuta.
dobar tek.....
a pojede se jako jako brzo.....

15 vel 2010, 22:00

15 min.kažeš.pa to je kolač za mene.jel oblatna ona najveća il manja na ovu miru šta si napisala?

15 vel 2010, 22:12

na ovu miru velika oblatna, ili dvi manje :)

15 vel 2010, 22:16

:stara volin ovi kolač i uvik ga tražin po pijatima kad su kakve fešte.nikad ga nisan radila,mislila san teška zezancija.kad ono...šala mala.
napravit ću ga ....brzo.

16 vel 2010, 16:33

cijeli dan mi se ovo jede - mislim da ću raditi jedan dan ovu roladu - dajte slobodno još recepata

21 vel 2010, 11:00

Iden ga i ja danas radit, drž´te fige! (iako ne zvuči komplicirano, sa mojim umijećem se nikad ne zna :mrgreen)

EDIT: A ovo jaje, žumanjak, ne kuva se? :/ Ne bi ja sirovo...

21 vel 2010, 11:16

Ili se računa da se kuva kad ide na paru? :dunno Ajme ja iden radit kolače... :oops:
Mogu ja to bez jaja? :mrgreen (ovako mi i mater kuva, sve bez ricete, prilagodi onome šta trenutno ima doma, odnosno šta nema)

OPET EDIT:
Mrđi je napisao/la:12 deka maslaca izradenog

Šta je to "izrađeno" maslo?

21 vel 2010, 11:31

Marto ja radila jucer.
ovako - stavis zumanjak u tecu, secer i mliko i misas sve je to na pari znaci jaje se skuva i nemas bojazni. u to dodas cokoladu i kad se sve pretvori u tekucu smjesu makni s vatre.
sa strane izmuti maslac posebno opa ga dodaj cokoaldi i kekse. promisaj namazi oblatnu sdi su vece kockice i koja se na mokroj krpi omeksala. zarolaj i stavi u al. foliju i u frizider.

ja sam jucer oddala jednoj isjeckane grozdicei suve smokve, moram provat jel dobro.

21 vel 2010, 15:43

Fala ti Mrđi!
Evo stavila dicu leć pa gren na posal. Dodat ću i smixane orahe. A to mi je količina znači samo za jednu oblatnu? još mi to maslo nije jasno, da i njega malo "oparin"? Kako ću ga inače izmišat (jer nisan ga već izvadila iz frižidera)...

21 vel 2010, 16:09

nemoj jer ce ti sve bit tekuce. maslac ja narezem na tanke listice i onda ga smiksam i dodam u cokoaldu.
upravo sam provala moej oblaten - prefine su, mroala sam se maknit od frizidera. i da drzi je u frizideru (oblatnu) barem po dana, sto je tvrda lakse se reze i ukusnija je.
i da, to ej kolicina za jednu veliku oblatnu.
(ja odma radim uduplo jer ej ukusna i brzo ode)

21 vel 2010, 17:27

Napravila san! Al san falila... em sam maslo isto rastopila jer san bila lina i nije mi se dalo mixat, em sam natopila i sa malo mlika jer mi se od mokre krpe to ipak nije dalo rolat, a i raspodijalila sam na dvi oblatne nadobudno misleći da će bit dosta. :roll Sad je u frižideru, ukusna je :dada baš je, odličan recept, al mi je gnjecava. :dunno Bit će bolje drugi put kad ponovim! I to već za koji dan. Ovo nama neće preživit do sutra. Mm-u ništa ne priživi... :mah

21 vel 2010, 17:34

Mljeckavo je jer si topila margarin, ali bitno da si probala. Meni je taj kolač odličan!
Ja stavljam mljevene kekse kad mi se neka smjesa čini pregnjecava pa popravim stvar. :dada

21 vel 2010, 17:36

jela sam ju,puno puta,stavimo i žele bomone i narezane orahe i čokoladu za kuhanje!orahe,kekse,čokoladu režite dođu malo veći komadići i meni je ukusnije ;) e da i smokve!

21 vel 2010, 19:34

marto!!!!!! rekla sam NE topit :sumo

21 vel 2010, 21:00

Rekla si ne kad san ja već napravila. ;) Eno je još u tragovima, dobro san rekla, odzvonilo joj večeras!

21 vel 2010, 21:18

radila i ja roladu, to jest 4 komada
kremu napravila odokativno, iz glave - ali nit vodilja mi je bila odavde
dakle na pari izmiksala jaja i šećer, dodala malo mlijeka, čokolade, maslac, orahe, samljevene petit kekse i one schwarzau kandirane sjeckane komadiće, ispala je mrak

21 vel 2010, 21:24

meni slabo :/

21 vel 2010, 21:26

od čega?

21 vel 2010, 21:29

od pojedene pola kobase :oops:

21 vel 2010, 21:41

:lol
trebalo bi onda i meni bit slabo, al nije
baš mi je dobro i mogla bi još
a kao na dijeti sam pa ne jedem kruh i tako to, pa se ubijem u kolačima :mrgreen

06 ožu 2010, 00:07

Recept se čini super probaću prvom prilikom da napravim :kiss

Moj recept za oblatne je vrlo jednostavan i ukusan.
Potrebno je skuhati u 250 ml mlijeka pola kg šećera,jednu čokoladu za kuhanje i jedan maslac.
Kada provri smjesa dodati 250 grama mljevenog keksa i 250 grama mljevenih oraha.
To miješati na vatri još 2-3 minute i vrućom smjesom premazati veliko pakovanje oblatni. :mah
Odgovori