O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Recikliranje masnoće???

14 ožu 2010, 15:51

..... od pečenja i prženja mesa, krompira i ribe. Da li to radite, ili svaki put koristite novu?

U principu, masnoću od pečenja mesa procijedim i sačuvam, pa onda na njoj spremam krompir, sos ili nešto slično, naročito onda kad je ručak bezmesni, da bi bilo ukusnije. Držim je u tegli u frižideru, a pošto se često desi da je ne potrošim svu za neko relativno kratko vrijeme, često dobar dio na kraju bacim.

Ulje od prženja krompira upotrijebim najviše još jednom i to isključivo za krompir.

Ulje od prženja ribe bacam. (Doduše ribu češće ispečem sa vrlo malo ulja pa i ne ostane ništa)

Re: Recikliranje masnoće???

14 ožu 2010, 15:57

nikad ne koristim istu masnoću dvaput. :dunno

14 ožu 2010, 16:05

Ja bacim svaki put.

14 ožu 2010, 18:07

nikad.
zapravo, ako sam za ručak jela pečene kobasice ne operem tavu nego si za večeru bacim jaja preko te masnoće. ali samo sebi, muž bi zviznuo da mu pečem na masti, a maloj radije ne bi, zbog zdravlja.

i mislim da nije isto kada masnoću iskoristiš par sati poslije ili je pustiš par dana, jer nije to čista masnoća već unutra ima i ostataka hrane od prethodnog kuhanja koju vole bakterije.

14 ožu 2010, 18:10

ne koristim dva puta isto ulje,a drugu masnoću tipa masti ne koristim.
fritezu sam iz tog razloga eliminirala,davnih godina.
davno sam gledala nekakav dokumentarac o tome,pa me zgadilo i preplašilo.

14 ožu 2010, 18:17

Ono ulje koje ostasne nakon przenje pomfrita obicno ulijem u neku plasticnu posudu i metnem u otpad.

14 ožu 2010, 19:01

nikad dva puta.

14 ožu 2010, 19:05

ne koristi

mislim da u koristenom ulju ima puno kancerogenih tvari

14 ožu 2010, 19:59

nikada ne koristim dva puta isto ulje, a ostalu masnoću (mast) ne koristim

14 ožu 2010, 20:01

ne koristim dva puta isto ulje
u biti, kad bih i htjela, nemam ulje za psremiti jer nikad ne pržim u velikoj količini ulja koja bi se mogla spremiti nakon pečenja

14 ožu 2010, 21:04

Prije jesmo, ovako u stilu koji eli spominje - nesto przis popodne, pa opet navecer ili eventualno sljedeci dan, no sad nekako ni nemamo prilike za to.
Djeci ne bih nikako dala, sebi i muzu bih, ako bi se tako nesto potrefilo, ali se bas i ne potrefi.

14 ožu 2010, 21:14

Ma znate ono kad se peče neko fino meso pa kad pusti svoju tečnost, pa dio toga ostane nakon pečenja? Meni je to nekako uvijek bilo žao baciti :dunno Uvijek sam ostavljala da neki drugi dan na tome ispečem krompir ili da prelijem pire ili tako nešto. :gladan

14 ožu 2010, 21:16

Kad imam masti i na njoj pečem meso znam spremiti tu masnoću pa na njoj ispeći krumpir kao i Pulse,
kako ipak većinom ne pečem na masti a rijetko kad pržim u dubokom ulju nemam što spremati. :dunno

14 ožu 2010, 21:19

Nikad ne spremam ulje i ne koristim dva puta isto.

15 ožu 2010, 11:23

ne ni ja. Friteza mi ide beskrajno na zivce pa sam ju bacila i stvarno od tada ne koristim nista za drugi dan ili za kasnije. Ako pecem kobasu ili spek :mrgreen ja odmah na to bacim jaja.
Cim zavrsim s pecenjem, odmah ohladim protvan, ulijem vode i malo detrdzenta i iskuham da mi se masnoca ne talozi u sudoperu.
A pecenje od mesa i slicno nikada nemam jer pecem dosta suho.

15 ožu 2010, 11:27

Ne recikliram. Jedino ulje u kojem se peklo meso, tzv. toć spremim ali samo jer njime prelijem cucku dehidrat :lol
Odgovori