O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
14 ožu 2010, 15:51
..... od pečenja i prženja mesa, krompira i ribe. Da li to radite, ili svaki put koristite novu?
U principu, masnoću od pečenja mesa procijedim i sačuvam, pa onda na njoj spremam krompir, sos ili nešto slično, naročito onda kad je ručak bezmesni, da bi bilo ukusnije. Držim je u tegli u frižideru, a pošto se često desi da je ne potrošim svu za neko relativno kratko vrijeme, često dobar dio na kraju bacim.
Ulje od prženja krompira upotrijebim najviše još jednom i to isključivo za krompir.
Ulje od prženja ribe bacam. (Doduše ribu češće ispečem sa vrlo malo ulja pa i ne ostane ništa)
14 ožu 2010, 15:57
nikad ne koristim istu masnoću dvaput.
14 ožu 2010, 16:05
Ja bacim svaki put.
14 ožu 2010, 18:07
nikad.
zapravo, ako sam za ručak jela pečene kobasice ne operem tavu nego si za večeru bacim jaja preko te masnoće. ali samo sebi, muž bi zviznuo da mu pečem na masti, a maloj radije ne bi, zbog zdravlja.
i mislim da nije isto kada masnoću iskoristiš par sati poslije ili je pustiš par dana, jer nije to čista masnoća već unutra ima i ostataka hrane od prethodnog kuhanja koju vole bakterije.
14 ožu 2010, 18:10
ne koristim dva puta isto ulje,a drugu masnoću tipa masti ne koristim.
fritezu sam iz tog razloga eliminirala,davnih godina.
davno sam gledala nekakav dokumentarac o tome,pa me zgadilo i preplašilo.
14 ožu 2010, 18:17
Ono ulje koje ostasne nakon przenje pomfrita obicno ulijem u neku plasticnu posudu i metnem u otpad.
14 ožu 2010, 19:01
nikad dva puta.
14 ožu 2010, 19:05
ne koristi
mislim da u koristenom ulju ima puno kancerogenih tvari
14 ožu 2010, 19:59
nikada ne koristim dva puta isto ulje, a ostalu masnoću (mast) ne koristim
14 ožu 2010, 20:01
ne koristim dva puta isto ulje
u biti, kad bih i htjela, nemam ulje za psremiti jer nikad ne pržim u velikoj količini ulja koja bi se mogla spremiti nakon pečenja
14 ožu 2010, 21:04
Prije jesmo, ovako u stilu koji eli spominje - nesto przis popodne, pa opet navecer ili eventualno sljedeci dan, no sad nekako ni nemamo prilike za to.
Djeci ne bih nikako dala, sebi i muzu bih, ako bi se tako nesto potrefilo, ali se bas i ne potrefi.
14 ožu 2010, 21:14
Ma znate ono kad se peče neko fino meso pa kad pusti svoju tečnost, pa dio toga ostane nakon pečenja? Meni je to nekako uvijek bilo žao baciti

Uvijek sam ostavljala da neki drugi dan na tome ispečem krompir ili da prelijem pire ili tako nešto.
14 ožu 2010, 21:16
Kad imam masti i na njoj pečem meso znam spremiti tu masnoću pa na njoj ispeći krumpir kao i Pulse,
kako ipak većinom ne pečem na masti a rijetko kad pržim u dubokom ulju nemam što spremati.
14 ožu 2010, 21:19
Nikad ne spremam ulje i ne koristim dva puta isto.
15 ožu 2010, 11:23
ne ni ja. Friteza mi ide beskrajno na zivce pa sam ju bacila i stvarno od tada ne koristim nista za drugi dan ili za kasnije. Ako pecem kobasu ili spek

ja odmah na to bacim jaja.
Cim zavrsim s pecenjem, odmah ohladim protvan, ulijem vode i malo detrdzenta i iskuham da mi se masnoca ne talozi u sudoperu.
A pecenje od mesa i slicno nikada nemam jer pecem dosta suho.
15 ožu 2010, 11:27
Ne recikliram. Jedino ulje u kojem se peklo meso, tzv. toć spremim ali samo jer njime prelijem cucku dehidrat