O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
17 svi 2010, 15:57
Trazila temu, ali nisam uspjela naci.
Dobila sam tri lijepa velika brancina. S obzirom da nikada u zivotu nisam radila ribu (zato postoji mamica

), pojima nemam kako da ih pripremim. Moze koji savjet?
I da li je pametno ovako frisku ribu staviti u zamrzivac?
17 svi 2010, 18:00
Ja često pravim brancina, moji ga oožavaju pečenog u rerni. Očistim ribu, dobro ga premažem solju, u njega natrpam svježeg peršina i češnjaka. Sve zalijem maslinovim uljem, podlijem s malo vode i pečem na 180 oko 20-25 minuta prekriveno folijom. Pred kraj pečenja maknem foliju i pustim da se uhvati korica.
A što se zamrzavanja tiče,očišćenu ribu zamrzavam kao i svako drugo meso.
17 svi 2010, 20:02
Ako dobro zasuskas vatrostalnu posudu ili protvan folijom, mozes peci u pecnici i bez podlijevanja vodom. Posoljena ribica (po zelji i popaprena) i malo maslinovog, pecnicu na najjace i za pol sata do 45 min njami rucak je tu
17 svi 2010, 20:48
na friškog brancina grijeh je staviti češnjak i peršin. Ubit će okus (to stavljaš na smrznutu ribu

).
19 svi 2010, 11:47
ne na njega Rima nego u utrobu da izvuce onaj gorak okus utrobe ako nije bio dobro ociscen.
Najbolje i najjednostavnije ga napraviti u rolu. Slazem se
19 svi 2010, 11:55
Brancin mi je omiljena riba i isto nista na njega ne stavljam.
Najcesce ga radim ovako kako Adorabla kaze.
Druga opcija mi je folija, al ta mi nije ni blizu tak draga. U foliji radije pecem pastrvu.
Frisku ribu mozes, naravno, i zamrznut, pa nego kakvu ces nego frisku.
25 svi 2010, 21:42
Hvala vam na savjetima. Tek sam u nedjelju napravila ribu i bila je odlicna! Dovoljno je reci da je mj dvogodisnji sin pojeo skoro jedu cijelu.