Sada je: 07 kol 2026, 12:28.

Ovcetina-help!

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Ovcetina-help!

PostPostao/la Jullishka » 26 ruj 2010, 11:35

Kako se sprema ovcetina? Muz je kupio, ne znam iz kog razloga, posto je nikad nisam spremala i zna da je ne podnosim (od svih mesa ovo mi je stvarno neukusno i ima taj smek koji ne podnosim).
Dajte ideju, kako to da spremim, da si je pojede sam :angry
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

Re: Ovcetina-help!

PostPostao/la babalu » 26 ruj 2010, 13:29

Julis,ja predlazem da ti njemu predlozis da to sam spremi :cool

malo se salim a o receptu nemam pojma,nisam to nikada spremala ali volim :dada postam samo zato da privucem nekoga tko to zna i radio je plus sigurno ima odlican recept :mrgreen
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Potica » 26 ruj 2010, 16:00

Ne jedem i ne pripremam ovčetinu to je jedino meso koje mi nikako nije fino, ali imam recept za svaki slučaj ;)

Ovčetina iz Gacke

1 kg ovčetine
2 mrkve
4-5 krumpira
4-5 kriški korabe
1manju glavicu slatkog kupusa
2-3 režnja kupusa
1-2 žlice masti
sol
papr
crvena paprika

Pristavite ovčetinu s hladnom vodom, pa kada prokuha ocijedite vodu i pristavite svježi. Kuhajte otprilike sat i pol. Posolite. Ogulite pa operite krumpire i mrkvu. Krumpir narežite na kockice, mrkvu na kolute. Dodajte kupus narezan na široke rezance te nasjeckane pa usitnjene luk i češnjak. Još dodajte mst, papar, i crvene paprike. Kuhajte još pola sata.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la yra » 26 ruj 2010, 16:08

http://www.google.hr/imgres?imgurl=http ... CCQQ9QEwAw

Ovčetina se nareže na komade, svaki se komad uvalja u brašno, na naglo poprži na malo ulja i slaže u lonac sa krumpirom narezanim na veće komade, zeljem izrezanim na komade, po kojom mrkvom, korijenom peršina, malo crvene paprike, može se staviti i svježa paprika. Kuha se dok meso ne bude mekše...a, valjda i krumpiri. :p Kad je gotovo onda s emalo popapri i posipa sviježim peršinom na sitno isjeckanim.
Kuhala sam to jednom prije desetak godina i bilo je fenomenalno! To je neko staro hercegovačko jelo, zaboravila sam mu naziv.
Ova gore fotka izgleda kao to jelo.

Moj tata je obožavao ovčetinu. Pečenu. :D
Nasoli se ovčetina i stavi se peći u brotvan pokriven alu-folijom na srednje visoku temp. u vruću pećnicu.
Kad je na pola pečeno k tome se pridruži krumpir narezan na četvrtine, 2-3 mrkve oguljene i prepolovljene uzduž, isto tako i korijen peršina,dvije rog crvene paprike (najbolje strumičke ;) ), češanj češnjaka i sve se posoli, stavi oko ovčetine i peče do kraja.
Uf...već mi idu zazubice.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Viva42 » 16 lis 2010, 22:09

I ja sam mislila kako ne volim ovčetinu, dok je ove godine moja mama na moru nije ispekla.
Dakle, tako fino meso nisam odavno jela, a i mali se davio u njoj.
Pekla ju je u pećnici isto kao janjetinu, samo dobrih sat vremena dulje. Mislim da ju je prva dva sata pekla ispod folije i onda još sat vremena bez. Preprefino!!!
poletarac NIKO 18.03.2007.- "Bavo mama, ti sve znas!"
JURAN 28.03.2010.

Niko-slike
Viva42
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.