folne je napisao/la:Lako je ispeći meso. Problem je ispeći ga da valja.
Meni veći komad svinjetine nikad ne ispadne dobro. Iznutra meso bude bezukusno, kao kuhano.
Jedino što sam uspjela je vrhunski ispeći komad janjetine direktno na rešetki prema neki uputama s neta (mislim da je bilo s forum.hr) Stvarno je bilo kao s ražnja. Teletinu i svinjetinu nisam nikad tako probala peći.
Tako da, molim lijepo, nemojte mi se Vipki čuditi. Ima nas...
sorry što baš tebe citiram
i meni je prvi veliki komad svinjetine bio bezukusan u sredini
onda sam shvatila da veliki komad mesa treba nasoliti dosta ranije, kad pečemo baš veliki komad mesa, znamo ga nasoliti i u petak naveče, najkasnije u subotu ujutro i onda stoji tako nasoljen do nedjelje
uvijek prvo pečem pod folijom nekih sat vremena, a onda maknem foliju, okrenem meso naopačke i podlijevam svakih 10-15min i tako pečem dok mi se malo ne zarumeni, onda ga okrenem "na pravu stranu" i tako pečem dok mi ta strana ne izgleda gotova (opet uz podlijevanje)
pečem dosta dugo, ali na 180-200°C
moja mama svinjetinu prvo zapeče sa svih strana u tavi i tek onda stavlja u rernu (ja nisam nikad tako pekla, ali je MM pekao na taj način svinjski file i bio je mljac)
Vipice, ja ti se neću
ovako iščuđavati, jer te kužim, meni je dosta trebalo da se odvažim ispeći veliki komad mesa (i kad sam se konačno odvažila, bio je bezukusan)
sad mi je to najjednostavniji ručak
možeš za početak probati ispeći pureći zabatak - kupijim Vindonov veliki zabatak, nasolim ga večer prije (on je oko kile i dovoljno mu je nasoliti ga dan ranije) i onda ga pečem onako kako sam napisala
i skužila sam da je bolje peći dulje na manjoj vatri nego brzo na jakoj
što se količine mesa tiče, ja ti to nikad ne znam, pošaljem muža da kupi