Sada je: 07 kol 2026, 00:10.

Vocna salata i ostale ideje za decije slavlje

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Vocna salata i ostale ideje za decije slavlje

PostPostao/la servuz » 12 srp 2011, 12:25

Znam da ovde ima mnogo kreativnih dama i sigurna sam da ce biti lepih ideja.

Naime,moje dete ima u vrticu letnji festival.Meni je dopalo u zadatak da donesem vocnu salatu.Nisam tip da otaljavam obavezu i necu da mi to uopste bude obaveza vec zadovoljstvo.Dakle htela bih da pripremim nesto lepo,prakticno i da deca to vole te da se to sto spremim i pojede.

Imam vec ideju da se voce nanize na drvene stapice.Komadic kruske,jabuke,tresnja,kotur banane..
Lepo je izdubljenu lubenicu napuniti malinama,jagodama i sl.vocem.Nesto ovako: http://www.coolinarika.com/recept/vocna ... -lubenici/

Sta jos tu ima kao varijanta?

Isto se ja nemoram ograniciti samo na vocnu salatu,mogu spremiti i kojesta drugog.Sve sto bi decu i roditelje uveselilo.To je za decu inace veliko slavlje,oni pokazuju sta su naucili,dakle sprema se program,organizuju razne igrarije i sve treba da bude podredjeno dobrom raspolozenju i lepom provodu.

Unapred sam zahvalna za sve vase misli,podeljeno iskustvo i savete.
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Vocna salata i ostale ideje za decije slavlje

PostPostao/la TmamaKiN2 » 12 srp 2011, 13:27

ja ne bih to voce koje si napisala, bude ti pocrnilo ;)

mozda jagode, komade breskve (iz kompota), marelice, lubenice, kivi, grozdje (naravno ne sve zajedno, nego kombniras po dvije vrste)
mozes i suho voce popikati na stapice (marelice, smokve.....)
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

Re: Vocna salata i ostale ideje za decije slavlje

PostPostao/la Hajdi » 12 srp 2011, 14:32

Servuz ovo su sve fantastične ideje i ja vjerujem da ćeš se ti maksimalno potruditi. Za dječje slavlje u vrtiću savjetujem hranu koja se ne kvari na toplini i zraku, koja ne kaplje, ne cijedi se, ne mrvi se previše, da se može jesti rukama bez pribora. Djeca ti to razvuku i razmljackaju i probaju tu i tamo koji komadić a većinu ionako pojedu roditelji.
Hajdi
Sveta krava

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.