Sada je: 06 kol 2026, 17:04.

Kesteni

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Kesteni

PostPostao/la orchid » 29 lis 2011, 17:10

Dakle, dobila sam nekoliko kila kestena. :yess Ja ih volim pečene u pećnici, i često ih tako pravim, no ovaj put imam dosta malih i srednjih koji nisu pogodni za pečenje u pećnici. Kuhane baš i ne volim.
Tražim ideje za šta bih mogla iskoristiti te kestene, možda neki kolač ili slično? Šta vi radite sa njima? Ako znate, pišite recepte :)
Plus dobro bi mi došao i kakv recept za domaći kesten-pire :mrgreen
03.03.2010 Moja mala ljubav
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Kesteni

PostPostao/la suncica77 » 29 lis 2011, 17:31

jel se pecnica isprlja kad ih peces ?? znam treba ih razrezat da ne punknu i naprave dar mar
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la orchid » 29 lis 2011, 17:47

Nakon puno pokušaja i pogrešaka, ja ih samo malo oštrim nožem zarežem uzdužno po srednini i oni se rastave na tom mjestu (kora) kad se ispeku tako da ih je i lakše guliti. Pečem in na 200 stepeni oko pola sata, stavim ih u lim za pečenje i povremeno promješam. nisu mi nikad isprljali pećnicu kad ih stavim na taj način. Samo trebaš paziti da svaki bude prerezan, jer ako nije, onda će pući.
03.03.2010 Moja mala ljubav
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MAJA Skopje » 30 lis 2011, 23:10

Danas pekla kestene isto na 200 stepeni nekih maksimum pola sata. Ja im napravm krst sa nozem i onda se tako fino ljuste. Kad ih pecem stavim na tavu papir za pecenje. Inace se uopste tava ne prlja.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.