O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
05 ruj 2014, 08:37
probat ću tako na rešetki. valjda se neće skuhati
šta ću s laks kareom? na tavu?
05 ruj 2014, 11:34
paprike se peku
s ventilatorom
a kako pečem patlidžane? :ajvar challenged:
05 ruj 2014, 11:35
isto ko i paprike
za vrecicu nakon pecenja znas?
05 ruj 2014, 11:37
Adorabla je napisao/la:isto ko i paprike
za vrecicu nakon pecenja znas?
znam za plastičnu kutiju, jel to to?
05 ruj 2014, 11:40
samo nemoj preveliku kutiju jer ti se nece orositi. Znaci bitno je da se orose i odmah skidas. Nemoj predugo drzati u kutiji jer opet nece biti lako za guliti
tak sam ja jednom mislila da sto dulje drzim da ce to lakse biti
05 ruj 2014, 11:49
uh, hvala, baš sam to i mislila da će biti lakše. znači nije?
vidim da je kutija orošena
možda da ovo prebacimo u neki ajvar-topic?
05 ruj 2014, 11:56
ja to radim u 2 dana. jedan pečem, drugi gulim i kuham. trpam ih u najveću tapervericu i niš im ne smeta velika zdjela ni stajanje do sutradan.
05 ruj 2014, 12:40
folne je napisao/la:ja to radim u 2 dana. jedan pečem, drugi gulim i kuham. trpam ih u najveću tapervericu i niš im ne smeta velika zdjela ni stajanje do sutradan.
Isto tak, a ne stavljam u plastiku, nego u obica lonac kojeg poklopim. Ako je kožica pecena, onda nema ni frke
s guljennem
05 ruj 2014, 12:43
hvala vam. pišem s opečenim prstima
druga tura će čekati da se ohladi s temperature lave
05 ruj 2014, 20:42
thalia je napisao/la:a kako pečem patlidžane? :ajvar challenged:
isto kao paprike, samo njih treba prije pečenja na par mjesta bocnuti nožem
05 ruj 2014, 20:49
MalaSirena je napisao/la:folne je napisao/la:ja to radim u 2 dana. jedan pečem, drugi gulim i kuham. trpam ih u najveću tapervericu i niš im ne smeta velika zdjela ni stajanje do sutradan.
Isto tak, a ne stavljam u plastiku, nego u obica lonac kojeg poklopim. Ako je kožica pecena, onda nema ni frke
s guljennem
X
prvi dan pečem, ostavim zatvoreno preko noći i sljedeći dan gulim, meljem i pravim ajvar.
jedne godine su mi se užasno teško gulile i pomislila sam da je razlog bio taj što su se ohladile ali nije, zapravo je bila stvar u nedovoljno pečenim paprikama.
btw, najveća pilana mi je čišćenje sjemenki
znam da netko peče izrezane komade paprike pa nema zezanja sa sjemenkama ali ja sam ovako navikla, oduvijek pečemo cijele paprike.
05 ruj 2014, 20:56
u razdvajanju tema je "nestalo" par postova
ugl. ja paprike pečem na nekih 200°C, slažem ih na rešetku od pećnice a ispod rešetke stavim veliku tepsiju obloženu papirom za pečenje.
tako se paprike ne "skuhaju".
tijekom pečenja paprike se trebaju malo napuhnuti i kožica mjestimično pocrniti ali treba paziti da se ne prepeku.
pečem s ventilatorom pa ih ne treba puno okretati, možda jednom.
05 ruj 2014, 21:22
ajvar mi se kuha. isto su me napatile sjemenke. i patlidžane nisam bocnula nožem. vidjet ćemo
05 ruj 2014, 21:26
dajte recept
kakva je to tema bez recepta
i gdje nabavljate paprike?
05 ruj 2014, 21:42
thal, ma bit će okej, njih se samo preventivno bocne da bi se izbjeglo eventualno pucanje tijekom pečenja.
05 ruj 2014, 22:14
raspali su se, napatila sam se dok sam ih očistila
Beppa, po ovom receptu radim
http://forum.roda.hr/threads/46772-Ajvar-iz-peka%C4%8Dai samo jednom vrtim, ne dvaput.
05 ruj 2014, 22:20
Paprike zadnjih godina ocistim prije pecenja. Spas.
05 ruj 2014, 22:56
vjerujem. a kožu?
06 ruj 2014, 00:06
Gulim drugi dan. Kao sto Sole kaze, moraju samo biti dovoljno pecene onda to ide bez problema.
06 ruj 2014, 10:00
je, skužila sam to za pečenje. to je stvar iskustva. i bilo mi je previše ulja, brrrr. stavit ću manje ako se odlučim na drugu turu. inače je odličan, bravo ja
06 ruj 2014, 10:20
Uh, nemam pekač, a imate li neki dobar recept za klasični način pripreme?
08 ruj 2014, 09:57
ja paprike sjemenke čistim prije pečenja i to po J. Oliverovoj metodi. Prvo utisnem dobro i onda izvadim tako da se doslovce na samoj paprici niš ne skuži da nije bila pečena sa sjemenkama.
Za paprike nisam znala da sam ih preslabo ispekla. Sigurno nije do vrste? Rog papriku ja obično pečem. Pretpostavljam i vi kad je za ajvar..
08 ruj 2014, 11:25
Radili ekipno, petak i subota. Ukupno 40-ak kg paprika i 7-8 balancana. Ispalo 47 teglica.
Paprike su muški pekli na dvoje gradele, mi žene (
) čistile. Sutradan sve to samljeli i kuvali u nekoliko teća i lokacija.
08 ruj 2014, 11:28
Adorabla je napisao/la:ja paprike sjemenke čistim prije pečenja i to po J. Oliverovoj metodi. Prvo utisnem dobro i onda izvadim tako da se doslovce na samoj paprici niš ne skuži da nije bila pečena sa sjemenkama.
daj još jednom objasni "for dummies".
08 ruj 2014, 13:46
znači uzmeš papriku u ruke (da ti nisam rekla tog se sigurno ne bi sjetila
) i tamo di je peteljka paprike stisneš s oba palca jako prema unutra. Kad ti peteljka sa svim sjemenkama upadne unutra, kad ju odvališ onda samo za peteljku povučeš van (malo lijevo desno da rpođe) i ako ti ostane sjemenki unutra opereš ili obrišeš s prstima.
Znači niš ne režeš a ostane ti baš ono super paprika samo bez te peteljke.
08 ruj 2014, 23:51
ispekla drugu turu, sutra gulim. očistila sam paprike prije
jelda da ne moram micati koštice iz patlidzana
09 ruj 2014, 09:49
tko to radi
mislim ako ti kuharica tako savjetuje, odmah baci glupu knjižurinu
Ja sam jučer pod vašim utjecajem ispekla paprike, šuknula ih u vrećicu i jutros ih čistila. Skoro su mi jučer izgorile da ne mislite da ih nisam dobro ispekla. Uglavnom katastrofa. Danas jedemo paprike s kožom.
Moram preko vikenda ponovno na moj način
da smrznem za zimu.
09 ruj 2014, 09:56
a daj, nemoj mi to govorit, ja sam svoje sinoć ispekla i čekaju danas neki trenutak da ih ogulim
nitko mi to ne savjetuje, to za koštice balancana - to ja samo provjeravam
09 ruj 2014, 09:57
da te utješim meni je rerna koma tak da nemoj unaprijed strahovati. Možda treba kratko peci i dobro ispeci. osim toga možda su i tvoje neka druga sorta
Za balancane ću samo reći, kajgod
09 ruj 2014, 10:10
mirbi je napisao/la:Radili ekipno, petak i subota. Ukupno 40-ak kg paprika i 7-8 balancana. Ispalo 47 teglica.
pa svaka vam čast!
i ja sam napravila još jednu turu ajvara, sad onog s dodatkom pasiranog paradajza (kad bi se picajzlilo, to bi valjda bio pinđur, ha?), momački sam ga zaljutila
eh, paprika. da, nije ni svaka rog paprika ista. u trg. centrima je uglavnom ona uska i dugačka, ali meni je najbolja ona malo deblja i kraća roga, tih bude na placu.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.