O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Fotke - 8.

18 lis 2017, 10:38

je :dada

Re: Fotke - 8.

18 lis 2017, 13:16

Taman kad pomislim da, (hope i solea), ne možete napraviti ljepše nego što je, otvorim topic i vidim tortu - :nesvist.

Re: Fotke - 8.

25 lis 2017, 13:03

hvala curke

evo još jedna :) ;)

slika

Re: Fotke - 8.

25 lis 2017, 13:09

Predivna!

Re: Fotke - 8.

26 lis 2017, 09:26

Juha francaise

slika

Re: Fotke - 8.

26 lis 2017, 09:27

malo da i ja stavim koju fotku, iako mi malo velika ispala :p

solea, ova zadnja torta je predivna, bilo bi mi žao rezat je :le

Re: Fotke - 8.

26 lis 2017, 09:47

slika

evo skontala sam se malo s veličinama - ovo je kuglof od mandarina i kokosa od sinoć!

Re: Fotke - 8.

26 lis 2017, 09:48

Solea, predivna torta :le

latice, rado bih dosla i na juhu i na kuglof :le

Re: Fotke - 8.

26 lis 2017, 10:16

Sve izgleda njam! :klopa :gladan

Re: Fotke - 8.

26 lis 2017, 11:32

krasno, latice :le

Re: Fotke - 8.

06 stu 2017, 16:41

slika

Re: Fotke - 8.

09 stu 2017, 15:07

Ja sam odlučila počet stavljat slike kupljenog s tržnice :p

nekako, kad subotom odem i nakupujem svega, volim si pofotkat sve to na okupu, baš mi je to inspirativno za tjedan, tak da evo par od prošlih tjedana:

slika

slika

Re: Fotke - 8.

09 stu 2017, 15:46

Solea, torta je savrsenstvo :le

Latice, lipo si pazarila :dada :) ima svega lipoga :) lipo je vidit i kad nesto napravis od toga :kiss

Re: Fotke - 8.

23 stu 2017, 17:50

Solea je napisao/la:slika

Ma daaaj :klanja

Re: Fotke - 8.

24 stu 2017, 22:58

Anđo :) :kiss

A sada nešto potpuno drukčije :lol
da ne bude uvijek sve moje slatko ;)

slika

REcept - http://www.dukat.hr/recepti/salata-s-ri ... salakisom/

Re: Fotke - 8.

30 stu 2017, 10:10

Pumpkin yellow curry https://minimalistbaker.com/1-pot-pumpkin-yellow-curry/

slika

Re: Fotke - 8.

24 sij 2018, 21:15

slika

:srca recept - https://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/dobos-torta-9890

Re: Fotke - 8.

11 lip 2020, 15:52

slika


slika

slika

Najbolja turska lepinja :)


kopiram recept

1 kg brašna (glatko)
3 vrhom ravne kaškice soli
2 kašike maslinovog ulja
670 ml mlake vode
1 kaškica šećera
1 kocka svježeg ili 2 pak suhog kvasca

Za premazivanje:
1 žumanjak
1 kašika mlijeka
1 kašika maslinovog ulja
1 kaškica šećera

Za posipanje:
ćurekot (crni kim), susam

Priprema:

U jednoj posudi pomiješajte brašno i so pa dodajte maslinovo ulje.
Kvasac skupa sa kaškicom šećera rastopite u toploj vodi pa dodajte u brašno.
Ručno ili pomoću kuhinjske mašine sa nastavcima za mijesenje tijesta, zamijesite kompaktno i ujedno ljepljivo/vlažno tijesto (ne dodajite više brašna nego u receptu navedeno).
U malo nauljenoj posudi ostavite da tijesto nadolazi ca. 30-45 min dok se volumen ne udvostruči.
Rernu zagrijte na 250°C stepeni gornji/donji grijači i obložite pleh od rerne pek papirom.
Pobrašnite pek papir pa istresite na njega nadošlo tijesto, koje više ne mijesite.
Tijesto još malo pobrašnite i sa gornje strane i rukama pritišćite dok ne formirate veliku lepinju od 1-2 cm debljine.
Tijesto po želji možete i podijeliti na dva dijela i oblikovati dvije lepinje, koje se peku pojedinačno.
Lepinju pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da nadolazi još ca. 10-15 min.
Zatim je premažite miješavinom od 1 žumanjka, 1 kaškice šećera, 1 kašike mlijeka i 1 kašike maslinovog ulja.
Prstima utisnite tipičnu mustru i pospite lepinju po želji sezamom ili ćurekotom.
Lepinja se peče na 220°C gornji/donji grijači ca. 13-16 min (zavisno od debljine i veličine) dok ne poprimi zlatnožutu boju. Dvije manje lepinje se peku između 10 i 13 min.
Nakon pečenja lepinju umotajte u kuhinjsku krpu i servirajte toplu.


- moja promjena: ide mi malo vise brasna nego sto pise u receptu i ne motam je u krpu kad je gotova vec je stavim na one resetke za hladenje

Re: Fotke - 8.

11 lip 2020, 16:30

Ne znam jesam li vec stavljala ovaj recept - Brzinski cokoladni rolat, odlican je :srca
slika


Kopiram recept;

6 jaja
7 zlica secera
2 vanilin secera
6 zlica mlijeka
8 zlica ulja
8 zlica brasna
2 zlice kakaa
prasak za pecivo
Za kremu : (kod mene je to odokativno :) )
400 g bijele linolade (kod mene je nutella)
200 g mascarponea


Izmiksati 6 jaja sa 7 zlica secera i 2 vanilin secera, dodati 6 zlica mlijeka, 8 zlica ulja, 8 zlica brasna, 2 zlice kakaa i prasak za pecivo.
Izmiksati pa uliti smjesu u skrovadu (veliku od pecnice) koju ste prethodno oblozili papirom za pecenje.
Peci na 180 stupnjeva, 15-16 min.
Izvaditi biskvit i okrenuti ga na vlaznu kuhinjsku krpu, tako da donji dio biskvita,onaj s papirom,bude okrenut prema gore. Odlijepiti papir s biskvita i odmah zarolati u rolat, skupa s krpom.
Nakon 10-ak min, odrolati rolat, premazati ga sa kremom od 400 g linolade i 200 g mascarponea, ponovo zarolati i staviti na hlađenje.
Mozete ga posuti secerom u prahu ili preliti otopljenom cokoladom :)

Re: Fotke - 8.

17 lip 2020, 20:17

Hope bas si me obradovala fotkama i receptima! :zivili :joy

Re: Fotke - 8.

18 lip 2020, 07:03

Stefanova_mama je napisao/la:Hope bas si me obradovala fotkama i receptima! :zivili :joy

Bas mi je drago :kiss

Re: Fotke - 8.

18 lip 2020, 07:20

Odlične slike, još bolji recepti!
Odgovori