O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Jesenska kuharica

17 stu 2018, 17:21

Ajme sta si vrijedna bila. Svaka cast! Ja danas jedva rizoto napravila koliko sam lijena.
Prokulice i mi imamo sutra. Meni je najvaznije da prokulice ne prekuham a radimo ih sa spekom.

Re: Jesenska kuharica

17 stu 2018, 17:26

danas pizza, sutra marinirani pečeni burek i nekakva zelenjava uz to, vjerojatno kaul s prezlom i vrhnjem

Re: Jesenska kuharica

17 stu 2018, 18:16

Kod mene uobičajena pizza subotom, a sutra idemo na ručak.

Prokulice - absmalcane, na lešo sa maslinovim uljem i pecene. Sva tri su nam jednako fina.

Re: Jesenska kuharica

18 stu 2018, 09:09

Adorabla je napisao/la:Ajme sta si vrijedna bila. Svaka cast! Ja danas jedva rizoto napravila koliko sam lijena.
Prokulice i mi imamo sutra. Meni je najvaznije da prokulice ne prekuham a radimo ih sa spekom.



Bila sam bolesna, a kako sam od četvrtka počela dobivati antibiotik, u petak mi se naglo poboljšalo stanje pa sam nadoknadila što se cijeli tjedan švercam :nata

Također pitam - kupila sam svježi buncek i ja bih ga uvaljala u marinadu i pekla u četvrtak. Ima li tko recept za kakvu dobru marinadu??

Re: Jesenska kuharica

18 stu 2018, 11:26

Vjerovali iline, nisam jos nikad doma radila nis s buncekom, rado bih da me naucite.

Re: Jesenska kuharica

18 stu 2018, 16:22

Ovog mariniranog je MM kupio gotovog, nije mi se svidio.
Zadnji put je sam radio kombinaciju i svima se svidio.

Re: Jesenska kuharica

18 stu 2018, 21:29

ja sam samo onaj prodimljeni buncek znal akupit i skuhat pa poslije dodat u grah ili sa kiselim kupusom

ja sam u subotu pileću juhu i bolonjez s puno povrća, ono od kile junetine, krčkalo se preko 2 sata, prefin je bio i sad imamo još zamrznute porcije za nuždu.

danas juhica i janjetina but pečen polako par sati u Zepteru ko u peki, s češnjakom, ružmarinom i lukom, uz to krumpir koji sam na krupno ubacila pokraj mesa da se "skuha", salate, ma prefino smo se najeli

sutra ostatci :lol

Re: Jesenska kuharica

20 stu 2018, 18:58

Krem juha od vrganja, pečena svinjetina s krumpirima, mrkvom i lukom, cikla - sve mm i kćer skuhali a ja sam za večeru pekla palačinke

Re: Jesenska kuharica

21 stu 2018, 13:23

Punjena paprika

Re: Jesenska kuharica

21 stu 2018, 14:13

Ponedjeljak nešto ala gučaš sa noklicama
Jučer mahune čušpajz
Danas čufte u paradaz sosu
Sutra vjerojatno špinat, jaja i pire krumpir

Re: Jesenska kuharica

21 stu 2018, 14:25

Hm ne sjećam se baš po danima ali smo imali čobanac, brokulu i rižu s curryem i losos na naglo, danas brudet s polentom.
Na rasporedu od ajmo reć delicija, za ovaj tjedan su larb ili san choy bow. Mislim da će biti ipak larb.

Re: Jesenska kuharica

21 stu 2018, 14:28

jučer juha od govedine i mesna salata s pomfrijem
danas polpete, lešo kaul i verzet
za sutra uzela kiseli kupus i planiram arambašiće :D
to je tako kad muž ode u mesnicu :lol

Re: Jesenska kuharica

21 stu 2018, 15:54

Jucer fasiranci sa pireom i spinat umakom, danas tortelini u 4 vrste sira. Sutra kiseli kupus i suho meso.

Re: Jesenska kuharica

21 stu 2018, 18:28

Ima nas još s kiselim kupusom - sutra pečem buncek (odn. muž peče) i kiseli kupus, a uz to će biti pire-krumpir.

Danas smo imali šnicle u umaku od luka i senfa, tjesteninu i svježe zelje na salatu.

Re: Jesenska kuharica

21 stu 2018, 18:52

Prisiljeno zelje i pileci file za mesozdere.
Za sutra cu ujutro zamijesiti tijesto za pizzu nek si svako razvuce i ispece kad dodju doma.

Re: Jesenska kuharica

22 stu 2018, 08:52

meni se isto jede kiseli kupus, ali još će malo pričekat. mi smo jučer raštiku sa suhim mesom na varivo, mm i ja smo se ubili. klinci su jedi srdele friške, divne su bile i iso su se baš ubili u klopi.
danas imamo juneći gulaš s povrćem i tjesteninu. salata je kiseln+ina - paprike i krastavci punjni kiselim kupusom.

Re: Jesenska kuharica

22 stu 2018, 09:02

A jel friška dojilja smije kiseli kupus?
I meni se jede a kako sad kuham i za E. a posredno za njenu bebicu :luv imam problem jer ona ne smije zbog dojenja jesti sve što napuhava, dakle grah, grašak, mahune, leća, kelj, cvjetaća, brokula ne dolazi u obzir i sad osim juhica, ajngemahteca, gulaša i rižota nemam pojma kaj da kuham. :dunno

Re: Jesenska kuharica

22 stu 2018, 09:05

Od zelenog dodaj blitvu i špinat :)

Mi smo jučer ajgnemahtec, a danas će biti junece snicle sa pireom i matovilac salata

Re: Jesenska kuharica

22 stu 2018, 10:36

Kiseli kupus je fermentiran, in bi mogao proci. Mozda da proba malo? Mozes jos pripremati i tikvice i bundeve raznih vrsta :)
Dodajem u batat i pastrnjak

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 10:09

nek ona sama isproba kaj joj smeta. Meni je recimo grašak bio zakon, baš mi je pasao i ni beba nije imala grčeve i kupusa sam jela koliko hoćeš :dunno ali luk zato dinstani ili bilo koji :ajme
Kelj, grah i ovo nisam ni probala al to tada nisam ni volila :nata
Jel slanutak napuhuje?
Meni je super juha od slanutka sa špekom i povrćem.
Poriluk isto mislim da bi mogla. Možda da ga obariš kratko ako se bojiš da ju ne napuhne.

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 12:42

Pire krumpir, špinat i jaja

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 13:43

dunja je napisao/la:Prisiljeno zelje i pileci file za mesozdere.

ovo je bilo jučer za ručak :dada i pileći ajngemahtec i knedli sa šljivama za dojilju.
Danas valjda onaj špinat koji sam planirala prekjučer. :)

mrava je napisao/la:nek ona sama isproba kaj joj smeta.

a tako smo i mi zaključile jer ona i inače nije ljubitelj povrća tako da nešto od nabrojanog (poriluk i kelj npr.) neće ni polgedati, pa uglavnom kuham razne juhe a neki dan sam napravila mahune ali izgleda da bebi nisu drage tako da do daljnjega one otpadaju.

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 13:45

Pot i ja cu danas spinat :)

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 13:48

juha od bundeve za dojilju?
na maslac baciš sitno nasjeckan češnjak (ako joj smeta možeš i bez toga), dodaš kocke bundeve, malo propirjaš i uliješ vode tek da ogrezne
ja radim s porilukom i bundevom (jedan poriluk na tanko narezan, ionako se izmiksa pa se ne osjeti). kad je bundeva kuhana, izmiksaš je i dodaš vrhnje - možeš slatko, možeš za kuhanje (za nju bolje prvo)

mi danas nastavljamo s arambašićima, dvije mlađe piletinu i lešo kaul

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 13:53

Ina :kiss i ja ju slično radim samo bez češnjaka. :dada

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 14:09

ja u juhu od tikve stavim luk. ne stavljam vrhnje nego malo maslinovog ulja. dinstam na malsinovom i dodam u tanjur malo (ako se sjetim).

dodat cu i poriluk sljedeci put.

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 14:15

Mm obozava krem juhe, a ja u zivotu nisam ni jednu napravila. Bilkezim si recept za ovu od bundeve (koju bundevu kupiti) i molim jos ideja... samo da ne ide mlijeko unutra.

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 14:22

ja koristim svakakve bundeve (moji su sadili), ali kad kupujem onda butternut ili hokaido.

dinstam luk i bundevu, pa dodam vode. kad se bundeva skuha, izlijem vodu u drugu posudu i stapnim mikserom izmiksam bundevu i luk. dodajem one vode koju sam izdvojila do zeljene gustoce juhe. od zacina stavim, sol, papar, neki dan sam stavila malo origana i bas je pasao. u tanjur dodam malo maslinovog ulja.

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 14:24

JiA, pa to su ti najjednostavnije i najbrze juhe :lol
Samo saras sa zacinima.
Meni uz bundevu najbolje pase Curry i djumbir, uz brokulu i karfiol cesnjak, uz batat chili,...

Re: Jesenska kuharica

23 stu 2018, 14:24

meni je najdraža hokaido za juhu.

ja pak ne dinstam nego stavim kuhati kockice bundeve (hokaido ne guliti!), 1 malecki krumpir i 2-3 cesnja cesnjaka. Kad se skuha izmiksati. Može se dodati vrhnje, al i ne mora. Začinim sol, papar, đumbir, i napravim onako spiralicu sa bučinim uljem :D


danas blitva sa krumpirom na lešo, pečenice.
Tema je zaključana