Imam ja. Znači može ti ići ili do prve razine (pola ili prva crta) ili do druge razine (kad skroz pipac izađe van)
Zagrijavaš na najjačoj temperaturi i smanjuješ kad izađe željena crta
Prva crta se koristi kod laganog kuhanja (npr ovaj saft junetine kaj si radila
cikla, jabuke za kompot, dinstanje, riža itd) Drugi ring se koristi kad ti treba stvar kuhati npr juhe, variva, žitarice, grah, leća i slično, tjestenina....
Para izlazi kod zagrijavanja. Prvo na sve strane, možda ti čak i kapa na kolo i onda u jednom trenutku se malo lonac kao utiša, i zatvori se sigurnosni ventil i onda se počinje taj glavni pipac dizati. Ako se on ne diže, ako para i dalje izlazi znači da trebaš zamijeniti gumice.
Ne znam koliko gumica imaš ali na poklopcu ćeš morati mijenjati cca nakon svake 150. upotrebe lonca, ako imaš gumicu na glavnom ventilu nju ćeš morati mijenjati svake druge godine.
Lonac kad zapišti moraš hitno smanjivati temperaturu i maknuti ga s vatre jer kad pišti nije dobro
to znači da se pregrijao i da je previsok tlak u loncu pa bi ti se moglo dogoditi da ti izleti juha van. Tak da čim čuješ pištanje miči s kola i smanji temperaturu i onda tek možeš vratiti na kolo ali pazi da ti se ne ohladi previše lonac odnosno mora ti željeni krug biti vani
E da i nemoj da ti padne na pamet hladiti lonac hladnom vodom da se pipci što prije spuste. To znaš da smiješ otvoriti tek kad se pipci skroz spuste? Moglo bi ti se dogoditi da radi takve razlike temperature sigurnosni ventil popusti i da ti kompletno jelo izleti van pod pritiskom.