Switch to full style
Tema je zaključana

ideje za ukrasavanje torti

10 tra 2010, 00:27

idemo s novim idejama, slikama i savjetima :proljece

Re: ideje za ukrasavanje torti

11 tra 2010, 16:22

evo jos jedne tortice za nasu novopecenu profesoricu...

slika

pravile smo joj ledeni vjetar sa kivijem, bananama i jagodama i bila je fina, maloprije smo se vratili sa gozbe slika

ovaj put smo probale opet FBTC prijenos slike.... i eto kako je ispalo...malo se ipak moramo usavrsiti, ali dobro je za pocetak

11 tra 2010, 16:45

LTL nisam zaboravila na obecani tutorijal, slikale smo jednu, samo dok sve slike pregledam i smanjim pa cu staviti :)

12 tra 2010, 13:04

evo i moj doprinos
slika

slika

slika
(prvi put u zivotu radila ticinom - koji se malo karamelizirao)

16 tra 2010, 18:39

konačno evo i moje PRVE ticino torte za 2. rođendan od L:

slika

evo je, slikana odozgo:
http://img227.imageshack.us/img227/1066/tortaroary1.jpg
Zadnja izmjena: boysmama; 16 tra 2010, 18:50; ukupno mijenjano 2 put/a.

16 tra 2010, 18:43

boysmama- :joy :5 Savršena, savršena. Svaka čast! si sretna?Imaš za šta i biti.
Kako si napravila stablo?

mrđi- jel ovo pokrivka u dva komada?

16 tra 2010, 18:45

boys, svaka ti čast!STVARNO!

16 tra 2010, 18:52

hvala!!! jesam, baš sam hepi...

Madir, stablo je najjednostavnija stvar na ovoj torti, evo ti link za izradu:
http://www.youtube.com/watch?v=lDvpQn3fUcg

16 tra 2010, 18:55

Pogledala sam.Tnx.

16 tra 2010, 21:48

boysica :klanja , predobro!!

16 tra 2010, 22:21

boysmama,znala sam, znaaaaala sam,već po onim figuricama da će to ispasti tako,nevjerojatno kako je savršena,svaki detalj precizan,torta ravna,ticino savršeno leži,boje su žive,o ukrasima da pričam,ja mogu samo sanjati o tome! ;)

kakve torte nam tek sljede :joy :joy
jedan veliki BRAVO!!!!
hvala za link kako napraviti drvce :proljece

irena,predivna torta,,kakva je to tehnika nova?
ti si genijalka :kiss
jedva čekam slikice koje si pripremila!

16 tra 2010, 22:31

boysmama,kako si napravila one male cvijetiće i bubamare?
imate li možda link za leptire?

16 tra 2010, 22:33

boysmama :klanja
koje si torte radila?

16 tra 2010, 22:45

hvala svima vama odreda :oops: ovo mi je najljepša nagrada za trud, stvarno!

Mrđi
, ova donja velika je čokoladna torta sa 4 tamne kore i 'onom' kremom, topila sam ju sa narančom, to mi je bio provjeren recept i jako je ukusna... a gornja mala torta je irenina jogobella, baš onako kako piše u njenom receptu, samo što mi je malo kreme ostalo jer je manji kalup bio, ali i to se iskoristilo :dada

LTL
, cvjetiće sam radila s limenim kalupićima iz "sve i svašta", onih 8 kom za 33 kn, a bubamare sam se sama dosjetila: odrezala čepom od markera 2 kruga, gornji crveni prerezala ukoso i izvadila 'V' komad da dobijem odvojena krila, a donji krug obojala u crno, slijepila ih, na to dodala 2 male bijele spljoštene loptice za oči, crne točkice radila sa tankim kistom i crnom bojom u gelu... travicu sam radila tako da sam zeleni ticino protisla kroz gnječilicu za češnjak i dobila tanke 'špagete'...

leptiriće nisam radila, ali sam SAMO ZA TEBE guglala pa ti evo link:
http://www.youtube.com/watch?v=vNz7jAbC ... re=related

umjesto kalupa i alata možeš ih izrezati i izrezbariti nožem...
Zadnja izmjena: boysmama; 16 tra 2010, 23:02; ukupno mijenjano 1 put/a.

16 tra 2010, 22:50

boysmama,jesi jogobelu premazala butterkremom? kak je raditi s tim?

16 tra 2010, 23:08

LTL je napisao/la:boysmama,jesi jogobelu premazala butterkremom? kak je raditi s tim?

jesam, ja sam ti to odoka smiksala malo maslaca i štauba jer mi je trebalo samo malo kreme oko voćnog dijela jogobelle i dodala malo mlijeka da je kremasto za mazanje, nije bed raditi s time, to je kao obična krema, malo tvrđe... što ravnije namažeš torte, to će ti ravniji ispasti ticino... a donju tortu sam prelila čokoladnom glazurom...

16 tra 2010, 23:29

hvaaaala,za link,ja tražila i nikako naći :kiss
kakv je ticino bio nakon što je stajao par dana,jesi ga stavljala u mikrovalnu ili samo mijesila?

16 tra 2010, 23:35

boysmama :klanja :klanja :klanja
ovo mi je najljepsa torta od kada postoji ovaj topic :klanja :klanja
fenomenalno :1

17 tra 2010, 00:16

:oops: :oops: :oops:

17 tra 2010, 00:18

LTL, mora malo u mikrovalku :dada

17 tra 2010, 00:19

hvala ti :kiss

17 tra 2010, 00:23

Boysi, pa ovo je nevjerojatno :shock :shock :shock ovako lijepu tortu, a da je nije radio profesionalni slasticar, nisam nikad vidjela - svaka ti cast :dada

17 tra 2010, 07:41

boysmama, ajme, predivna je! Svaka ti čast na trudu i smislu za lijepo!

17 tra 2010, 17:46

ja sam napravila tortu za svoju baku,sutra ima 77 rođendan,tako su joj oći blistale kad sam joj rekla što joj spremam :srca
slika
slika
Zadnja izmjena: LTL; 17 tra 2010, 20:24; ukupno mijenjano 1 put/a.

17 tra 2010, 18:02

predivna je torta LTL. sad mi reci kako si napravila ove ukrase i koja je torta :mrgreen

17 tra 2010, 18:06

hvala ti!
ukrasi se rade tako da namoćiš dva prsta u otopljenu čokoladu i potegneš onak crtu deblju po papiru za pečenje!
staviš u neki oblik,ja sam npr u ono za pećenje srnečeg hrbta da ti se latice oblikuju prema van,znaći da nisu ravne!

recept:
Biskvit!
8 jaja
1 1/2 caena casa secera
1 prasak za peciva ( ili 1 kasicica soda bikarbone + 1/2 kasicica limontuza)
8 kasike vode
8 kasike ulja
2 caene case brasna
6 kasike kakao
100 gr mljevene orahe
jedna casa je 250 ml

Potrebne namirnice za krem:
2 l mleka
4 kesice pudinga od Vanile "Dolcela"
18 - 20 kasike secera (a mozete prilagoditi i po ukusu)
250 gr butera (ili margarina)
3 kasike neki cokoladni liker

Potrebne namirnice za krokant:
150 gr secera
100 gr seckane orahe
Potrebne namirnice za dekoracija:
200 gr cokolade (u mom slucaju bela)
1 kasicica ulja
nekoliko kapi esencije od pomorandje
Priprema

Mutite jaja i secer, kad ste dobro umutili dodajete vodu, ulje, brasna u koje ste umesali pecivo i kakao, produzite jos malo kako bi postalo homogeno, na kraju dodajte mljevene orahe. Podelite smesu na dva jednaka dela i ispecete dva pandispanja. Izvadite i ohladite.
Dok se pandispanje hlade, uradite krem sa kojim cete filovati i to od 1/2 od potrebnih namirnica za krem.
U 1 l mleka skuvajte 2 kesice pudinga prema uputstvu na samoj kesi, sklonite sa ringle, odmah dodajte 3 kasike likera i 125 gr. butera (margarina) i mesajte dok se buter ne otopi i sve sastojke ne naprave homogenu smesu. Pokrijte i ostavite da se malo ohladi.
Svaki pandispanj podelite na po dva dela da dobijete cetiri koluta, postavljajte ih jedan povrh drugi a izmedju filujte ih obilno.
Kad ste zavrsili sa filovanjem pandispanja, ostavite tortu u frizider da prestoji jednu noc.
Sad je vreme da se pravi krokant i ukrase od cokolade.

Krokant: Karamelizirajte secer, stavite seckane orahe u dobiveni karamel, izmesajte dobro i nabrzinu isipite u vec pripremljeni pleh na koji ste postavili pek- papir i raznesite ga u tanak sloj, da ohladi. Kada se sasvim ohladi izvadite iz tave, postavite na sto, pokrijte sa jas jednim listom pek-papira i sa oklagijom predjite nekoliko puta (kao da sukate) preko citave povrsine da se sve to dobro razdrobi.

Priprema dekoracija: Pripremite nekoliko listova od pek-papira na koji ce te kasnije formirati elemente. Istopite 70% od predvidenu kolicinu cokolade. Kad se cokolada otopi sklonite je s vatre i dodajte ostatak od 30% izlomljenu cokoladu, mesajte dok se ne istopi i postane sve kompaktno. Onda dodajete ulje i esenciju od pomarandje, produzite da mesate dok ne postane glatka smesa. Sad mozete da se ko mala deca igrate sa cokoladom. Umocite dva prsta u tecnu cokoladu (razumljivo da malo sacekate da ohladi) i raditi sad forme- listove.

Uradite veci broj listova od one koje ce vam biti potrebne, moze biti da padnu i “zrtve” kad ih budete odvajali od hartije. I njih sklonite na hladno- trebace vam sledeci dan- a slobodno mozete pripremati ih kao i krokant u dan kada zavrsavate tortu – za to odlucite sami, kako vam odgovara.

Osvanuo drugi dan i sad radimo drugu polovinu krema i cekamo da ohladi. Kad je podpuno ohladio zavrsavamo sa filovanjem – dilujemo stranici i povrsinu, lako pritiskujuci lepimo listice od cokolade – po vasoj sopstvenoj inspiraciji ili isto ko sto sam i ja nalepila, celu tortu pospite obilno sa krokantom i ste gotovi!
Presek i jos jedan!

Posluživanje
Zabeleska: Pozeljno je da krokant porosite po tortu bar 1/2 asa prije sluzenja, sprotivno isti ce se otopit i izgubice ono svoju hrpkavost.
Zadnja izmjena: LTL; 17 tra 2010, 18:10; ukupno mijenjano 2 put/a.

17 tra 2010, 18:08

znaci samo si slagala latice od bijele čokoalde?
sto ti znaci ovo caene u popisu namirinica?

17 tra 2010, 18:12

valjda čajne šalice!

to sam skopirala recept!
da napravila sam cvjetove i slagala prvo vijenac gore od ovih savinutih,pa na sredini u oblik cvijeta,a okolo ravne,jedna bijela pa jedna crna čokoladna ploškica! između je šlag i na njemu krokant! nije teško,ja sam ga radila prvi put i prefini je! i da malo sam sa tamnom čokoladom prošarala,onako s nitima!

17 tra 2010, 18:35

LTL nakon ove torte za baku nemaš više pravo dramiti oko one svadbene ;) . Ovo je prekrasno :srca , a takva će biti i svadbena.

Boysmama cure su sve rekle, torta je fantastična, prva pa :1 . Priznajem da sam malo bila skeptična, mislila sam da takve stvari mogu napraviti samo profesionalci nakon dosta prakse. U taj dio si me razuvjerila, ali i dalje ostajem pri tome da za tako nešto ipak moraš imati talent za modeliranje i slikanje :D .

Mrđi :5 za anđelka i bebača i cipelice (sad više ne znam na kojem sam topicu što vidjela). I još jedan :5 što je sve to napravljeno uz bebu od 3 mjeseca :proljece .

Bravo cure :bis

17 tra 2010, 18:38

LTL,krasna ti je torta,stvarno :1 bas mi se svidja!!!!
sretan rocakas baki :rodj
Tema je zaključana