Suprabhat !!!! (do
o jutro)<
><
>Evo malo Indijskih recepata , jer sam sigurna da vam je vec hrvatska i talijanska kuhinja dosadila pa skuhajte svojoj Pariwar i svom Addmi nesto od toga. <
><
>PAKORE od patliđana( ili tikvica,ili paprika,a moze i od cvjetace)<
><
>1 čaša mješavine od bijelog i graham
ašna<
>malo soli- oko pola zlicice<
>1 dcl vode<
>isto toliko kurkume(tumerik ili ind.šafrana)<
>¼ žličice chillia<
>malo korijandera<
>patliđani<
>ghee ili biljno ulje za prženje<
><
>
ašno,vodu i začine izmiksajte, masa mora biti gusta i glatka, malo gusca nego za palačinke.<
>Patliđan izrežite kako god hoćete, najbolje da napravite k'o prstenove, bacite u ovu gore masu i na ulje, ali vazno je da ulje nije nije jako zagrijano pa da izvana ne izgore. Przite do zlatno-žute boje i dok ne postanu hrustave, ocijedite ih na salveti.<
><
><
>MALPOORE (bengalsko jelo-slatko)<
>(ustipci u voc. jogurtu)<
><
>Za tijesto:<
>3 čaše
ašna,1 čaša šećera<
> prasak za pecivo ,vanilin secer , voda<
><
>voćni jogurt-<
>jagode(ili drugo voće), šećer, jogurt<
><
>ghee za prženje<
><
>tijesto-ko za ustipke , neka odstoji pola sata, jako zagrijte ulje i onda žlicom zagrabi tijesto i baci na ghee 2-4 minute. <
>Jagode usitnite vilicom (ili prstima-k'o bengalci i izmijesajte s jogurtom i secerom.<
>Malpoore utopite u taj jogurt i neka to sve tako stoji u frizideru pola sata.<
><
><
><
>SANDESH (desert od sira)<
><
>3 l mlijeka, sok od 3 limuna, 150 g secera ,vanilin secer, mljeveni ljesnjaci ili orasi, moze i kokos<
><
>Mlijeko grijte dok ne zakipi, maknuti s vatre, staviti limunov sok i izmijesati.Pocet će se stvarat sir kojeg procijedite kroz gazu i do
o isperite vodom.Zavežite sir u gazu i istisnite svu vodu, onda ga po indijski izgnjecite rukama u glatku masu, dodajte secer i sve ostalo, napravite kuglice i ohladite i to je Sandesh.<
><
><
>I dok sve to fino pripremite nemojte zaboraviti prvo ponuditi Shivu ,ili Krishnu<
>Ili Vishnua…….. inace će vam vaš Bhagwan zamjerit.<
><
>Ako vam se sviđaju recepti- imam ja još. <
><
>Dhanyawad, <
><
>Yaar Gita i Mak Indra<
> <i>Edited by: IvanaFM at: 17/3/05 13:46<
></i>