Sada je: 29 tra 2026, 09:57.

danas- Indijska kuhinja

Moderatori/ce: Hope77, mrava

danas- Indijska kuhinja

PostPostao/la gita » 16 stu 2001, 10:30

Suprabhat !!!! (do
o jutro)<
><
>Evo malo Indijskih recepata , jer sam sigurna da vam je vec hrvatska i talijanska kuhinja dosadila pa skuhajte svojoj Pariwar i svom Addmi nesto od toga. <
><
>PAKORE od patliđana( ili tikvica,ili paprika,a moze i od cvjetace)<
><
>1 čaša mješavine od bijelog i graham
ašna<
>malo soli- oko pola zlicice<
>1 dcl vode<
>isto toliko kurkume(tumerik ili ind.šafrana)<
>&frac14; žličice chillia<
>malo korijandera<
>patliđani<
>ghee ili biljno ulje za prženje<
><
>
ašno,vodu i začine izmiksajte, masa mora biti gusta i glatka, malo gusca nego za palačinke.<
>Patliđan izrežite kako god hoćete, najbolje da napravite k'o prstenove, bacite u ovu gore masu i na ulje, ali vazno je da ulje nije nije jako zagrijano pa da izvana ne izgore. Przite do zlatno-žute boje i dok ne postanu hrustave, ocijedite ih na salveti.<
><
><
>MALPOORE (bengalsko jelo-slatko)<
>(ustipci u voc. jogurtu)<
><
>Za tijesto:<
>3 čaše
ašna,1 čaša šećera<
> prasak za pecivo ,vanilin secer , voda<
><
>voćni jogurt-<
>jagode(ili drugo voće), šećer, jogurt<
><
>ghee za prženje<
><
>tijesto-ko za ustipke , neka odstoji pola sata, jako zagrijte ulje i onda žlicom zagrabi tijesto i baci na ghee 2-4 minute. <
>Jagode usitnite vilicom (ili prstima-k'o bengalci i izmijesajte s jogurtom i secerom.<
>Malpoore utopite u taj jogurt i neka to sve tako stoji u frizideru pola sata.<
><
><
><
>SANDESH (desert od sira)<
><
>3 l mlijeka, sok od 3 limuna, 150 g secera ,vanilin secer, mljeveni ljesnjaci ili orasi, moze i kokos<
><
>Mlijeko grijte dok ne zakipi, maknuti s vatre, staviti limunov sok i izmijesati.Pocet će se stvarat sir kojeg procijedite kroz gazu i do
o isperite vodom.Zavežite sir u gazu i istisnite svu vodu, onda ga po indijski izgnjecite rukama u glatku masu, dodajte secer i sve ostalo, napravite kuglice i ohladite i to je Sandesh.<
><
><
>I dok sve to fino pripremite nemojte zaboraviti prvo ponuditi Shivu ,ili Krishnu<
>Ili Vishnua…….. inace će vam vaš Bhagwan zamjerit.<
><
>Ako vam se sviđaju recepti- imam ja još. <
><
>Dhanyawad, <
><
>Yaar Gita i Mak Indra<
> <i>Edited by: IvanaFM at: 17/3/05 13:46<
></i>
gita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

nekoliko receptica o basmati...

PostPostao/la IvanaFM » 17 ožu 2005, 15:41

by ivanaCH<
><
>Začinjena basmati riza<
><
>Basmati rizu oprati i namakati pola sata. Nakon toga osusiti.<
>Zagrijati ulje na srednju temperaturu i dodati narezani luk. Pirjati dok ne postakli. Dodati rizu, chilli (svjezi ko moze podnijeti), fino nasjeckani cesnjak. zlicicu garam masale i sol. Mijesati nekoliko minuta, a zatim dodati pileci temeljac i kuhati dok nije riza gotova.<
>Ja pred kraj dodam malo safrana (vrlo vrlo malo). Meni je to jako fino.<
><
>Riza s patlidzanom<
><
>Zagrijati ghee ili ulje, dodati nekoliko klincica, cimeta po ukusu, kardamom, malo djumbira (pastu od svjezeg ili prah), luk, rajcice i patlidzan. Dodati salicu rize, sol, kurkumu, chilli prah, listice korijandera, jogurt i vodu. Kuhati dok riza ne omeksa.<
><
>Ghee rice<
><
>Zagrijati ghee, dodati stapic cimeta, klincice, papar u zrnu, dva luka narezana. Smanjiti temperaturu i prijati dok luk ne postakli. Dodati rizu i mijesati kratko. Dodati vodu i sol. Kuhati dok riza ne omeksa i voda ne ispari.<
> <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

biryani

PostPostao/la IvanaFM » 17 ožu 2005, 15:46

ivanaCH<
><
>biryani <
>(imaju ga raznih vrsta, vegetable, lamb, chicken biryani)<
>(specijalitet juze Indije) <
><
>Basmati rizu namociti pola sata ocijediti i osusiti.<
>na putru (1,5 zlica prema receptu) prodinstati glavicu luka, dvije zlice narezanih blansiranih badema, zlicu grozdjica, i mrkvu (kolicina po volji). Kad je luk staklast izvaditi van, otopiti jos putra. Na tom putru dinstati rizu, i dodavati sljedece zacine:<
>zlicicu kurkume<
>cetvrt-pola zlicice cimeta (po receptu cijelu ali meni je preintenzivno)<
>zlicicu garam masale (ima kupit u rosi u he
angovoj-odlican zacin)<
>nekoliko klincica<
>pola zlica praha korijandera<
>zlicica (ili po ukusu manje) chilli praha<
>To sve na putru izmijesati.<
>U vatrostalnu posudu staviti rizu, dodati luk, i neko povrce (grasak, karfiol,
okulu...) i dodati potrebnu kolicinu vode, staviti u prethodno zagrijanu pecnicu i peci dok voda ne uvrije.<
>Prije rize na putar se mogu staviti komadi piliecih prsa i purecih prsa, i sve skupa peci. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.