Odgovori

sezonska kuharica - JESEN (2009.)

14 ruj 2009, 12:05

evo nam proslogodisnjeg topika JESEN 2008.
nek nam stoji ovdje kao podsjetnik, al sigurna sam da ce i ovaj novi biti aktivan, informativan, sadrzajan trucbuc i da ce prstati mnostvom novih ideja i kombinacija mastovitih te spretnih forumasica :dada

kao pozdrav jeseni jucer sam pekla famoznu pitu od jabuka :liza(finih, domacih, iz mog vrta - ovo za adorablu :mrgreen: :lol)

Re: sezonska kuharica - JESEN (2009.)

14 ruj 2009, 12:12

A ja se posljednjih dana prosto davim u pecenim jabukama. :proljece
Izdubim ih, ubacim malo oraha, malo grozdjica i maaaalo meda, zatvorim foliju sa svih strana i ispecem - mljaaaaac!

14 ruj 2009, 12:14

Koliko dugo ih peces i na kojoj temp?
Odavno sma vec obecala Anji da cemo to raditi ( a nisam nikada i nemam pojma) jer je vidjela u petri.

14 ruj 2009, 12:16

olja :drink ja to jako volim al moji decki ne pa i ne pravim :/
al ovo tvoje je neka jednostavnija varijanta, mogla bih ovako i samo za sebe ;)

14 ruj 2009, 12:18

Sandra, oko pola sata na cca 200 stupnjeva :mah
Solea, ni moji ne jedu - to je za moj gust :dada

14 ruj 2009, 12:21

kunem se da sam jucer htjela cupati onu staru sezonsku kuharicu, jer sam za vikend radila-pogadjate- bundevu. pa je bilo:
-krem juha + dvije porcije za zamrznuti
-"bolonjez" od bundeve i fasiranog - jednom sa pennama, jednom za lazanje (taj dio sam smrznula)

15 ruj 2009, 20:06

Olja, ajmo se vratiti na pecene jabuke :mrgreen:
Pravila sam jucer. Izdubila i ogulila jabuke, punila nadjevom od mlj. orasa, cimeta, secera i vanilin secera. Pekla u tepsiji cca 25 min. Bile su fine, svi su jeli, cak i klinke ali imala sam filing da nesto fali. Kao da su mogle biti socnije. Kako ih ti peces u foliji? Samo zamotas i onda nakon 25 min odmotas i to je to? Ne zaljepi se folija za jabuku?

16 ruj 2009, 15:40

Stavim foliju na dno pleha, poredjam jabuke s orasima, medom i grozdjicama, zatvorim foliju sa svih strana i pecem - ne otvaram tj. ne pecem ni na kraju otvoreno, bez folije :dunno
Ne zalijepi se nista.

16 ruj 2009, 15:46

ajmeee, jesen i bundeve :srca

ja ću ovih dana napravit juhu od bundeve i krumpira s malo čilija, joj finoooo.

a pečene jabuke obožavam :joy , mislim da ću večeras napravit sebi i S. :sumo

16 ruj 2009, 15:49

thalia, daj recept

16 ruj 2009, 15:55

folne je napisao/la:thalia, daj recept

za juhu?

oguliš bundevu/tikvu i jedan veći krumpir narežeš na kockice.
na malo maslinovog i maslaca izdinstaš redom luk, češnjak, celer (možeš korijen na kockice, možeš list).
ubaciš bundevu i krumpir na kockice, zaliješ vodom, dodaš soli. može i začinske soli.
kad se skuha propasira se štapnim mikserom i svatko si stavi čilija po volji i želji. mrak paše jer su bundeve slatke.

16 ruj 2009, 16:35

Ja se upravo najela juhe od bundeve... mljac mljac

23 ruj 2009, 07:38

mi smo jučer uništili juhu od bundeve i poriluka... ovo mi smo naravno dijete i ja, MM nije htio bit ni blizu stola dok smo je jeli :roll:

još samo 20 bundeva za potrošit :rolf

btw. dobila sam još jednu turu vinogradarskih bresaka od sveki. Radila sam đem od bresaka, miješanu marmeladu u Mmama je radila kompot. Što još mogu s njima, idu nam već na uši van?

23 ruj 2009, 09:29

oguli ih, prepolovi, poslipaj sa malo secera, napravi paketice, pa u zamrzivac. dobro dodju za puniti knedle zimi :mrgreen: (isto tako i plave sljive, ali njih ne gulim)

23 ruj 2009, 09:34

šljive su već pospremljene za knedle, al niko od mojih ne voli knedle sa breskvama. Ni marelicama :(

23 ruj 2009, 17:03

Kupila sam po prvi puta muskatnu bundevu. Lijepo izgleda ali ju jos nisam nacela. Jel bolja pecena ili na juhu?

23 ruj 2009, 17:03

Adorabla je napisao/la:Kupila sam po prvi puta muskatnu bundevu. Lijepo izgleda ali ju jos nisam nacela. Jel bolja pecena ili na juhu?

ja velim juha obavezno. ali ja ne volim pecenu :mrgreen:

23 ruj 2009, 17:51

i meni je juha :1
baš smo je jučer jeli... pečenu pojedem, al mi baš nije nešto

24 ruj 2009, 21:05

od muskatne napravi neki kolac, a za juhu ipak uzmi hokaido :mah

25 ruj 2009, 15:05

nisam naravno nego sam radila juhu jer mi se nije dalo razmisljati i naravno da nije ispala dobra. Ali ne bi ni u kolacu jer nije onako fina i nema mirisa. Losa je iznutra :mrgreen:
Naravoucenje: Muskatna ljepse izgleda nego sto ima okus :mrgreen:

25 ruj 2009, 15:07

E i bajdvej neko naceo knedle. Radila sam prije tjedan dana curama knedle od borvnica. Mrak su ispale. Smrzla sam borovnice prvo doduse pa mi je bilo lakse takve smrznute staviti u knedlu i jednostavno ju oblikovati. Ali knedle ispale superiska i bolje od onih kupovnih :mrgreen:

25 ruj 2009, 15:51

Obožavana, daj recept. Mali me jučer kad sam nudila knedle od sira pitao za one kakve jedu u školi s marmeladom unutra pa si mislim izmiksane i pošećerene borovnice bi mogle proći pod marmeladu? :gigl jelda?

25 ruj 2009, 16:02

pa napravila sam obicno vulgaris tijesto za knedle; sest krumpira, 1 jaje, malo margarina ili putra i brasna mijesano ostrog i glatkog da se to ne lijepi bas jako.
Onda sam razvaljala i radila male kvadratice cca 3x3cm i stavljala unutra borovnice smrznute i to cca 6 zrna. Nisam secerila ni nista nego samo dobro onda uvaljala da mi ne cure dok ih kuham.
Na kraju sam nekima preprzila prezle i bacila knedle na to, neki su jeli bez prezli sa vrhnjem i solju a neki su jeli sa prezlama i secerom bez vrhnja :mrgreen:

25 ruj 2009, 16:04

Htjela sam reci da bi me bilo frka raditi s marmeladom da ih ne bih mogla oblikovati i da bi to sve bilo curece-ljepljivo. A da recimo smijesas mjesavinu marmelade, oraha i secera? Pa to onda unutra stavljas. Mislim da bi orasi dali gustocu da ne curi.

25 ruj 2009, 16:12

probat ću nešto smandrljati pa javim kako je ispalo

25 ruj 2009, 16:57

i ja radila juhu od bundeva,bila je mmmmm
i pekla sam vec ali nije jos dobra(fali im mraza) :D
i jabuke obozavam,ovaj Oljin recept je mrak i ja tak cesto napravim,pa gore jos slag mmmmmmmm.............

a najvise se veselim kestenima
bili smo u kontroli da vidimo kad ce, vec sljedeci vikend bi mogli po malo(ove godine su uranili :D )

25 ruj 2009, 21:44

meni je musaktna super za kuglof i peciva :dunno. A i pumpkin pie je super od nje :D

kad radim klasicne knedle od sljiva uvijek par knedli napunim sa pekmezom od marelica i super ispadnu. Znaci, tijesto mi je isto kao i za one sa sljivama, samo pazim da dobro i cvrsto oblikujem knedlu i smanjim vatru dok ih kuham.

25 ruj 2009, 21:59

Zar niste culi za tacke? To vam je tijesto isto kao za knedle samo unutra ide pekmez i ne rade se kuglice nego kockice koje se po krajevima stisnu vilicom. Mljacccc.
Znaci, mogu knedle s pekmezom :mrgreen:
Adorabla, knedle sa vrhnjem i solju??? Uh, ta sol mi se bas ne uklapa. Mi obavezno stavimo puuuno vrhnja i puuuno secera i dobro izmjesamo. Izgled nije neki, ali okus je mmmmmmm.

26 ruj 2009, 11:44

Adorabla, knedle sa vrhnjem i solju??? Uh, ta sol mi se bas ne uklapa

mi imamo bosanaca u familiji :lol

28 ruj 2009, 12:50

i mi smo jučer jeli bundevu, ali ne u juhi, nego s prosom (iz kuharice Jesen), za prilog seitan gril
meni su pak naj naj bundeve one "turkinje" što kumice prodaju, i to što ogromnija bundeva to ukusnija i slađa...
Odgovori