18 pro 2011, 09:26
jel zna ko di da nabavim limene kutije, a da nisu skupe i da ne moram kupovati one "predivne" danske kekse
18 pro 2011, 09:33
ja sam uzela u NKD komplet od tri kutije, 60kn
jučer vidila u Lesnini iste takve - 75kn
u mulleru ima nekih malih
18 pro 2011, 09:37
ima tih kutija sad po svim većim dućanima, a sigorno će u nekom biti i na akciji ovaj tjedan, samo treba upratiti.
18 pro 2011, 09:52
e da, medenjake sam spremila u zepter zdjelu s plastičnim poklopcem
imam još i dvije kutije od danskih kolačića
18 pro 2011, 09:55
Krumpirić je napisao/la:jel zna ko di da nabavim limene kutije, a da nisu skupe
Vidila u Bauhausa. I velike su, stane dosta u njih.
18 pro 2011, 09:58
imam ja i tupperwarea i te zepterove s poklopcem, al mi nije to to
odo u bauhaus i interspar.
18 pro 2011, 09:59
ajd pa javi ima li u interspara praznih, punih znam da ima
18 pro 2011, 10:10
Krumpirić je napisao/la:imam ja i tupperwarea i te zepterove s poklopcem, al mi nije to to
odo u bauhaus i interspar.
u intersparu sam vidjela, ali ne i pošto.
a u baumaxu je bilo prošle godine krasnih za male novce.
18 pro 2011, 12:49
giami je napisao/la:mama njonji je napisao/la:U silnoj gomili recepata za bozicne kolacice, molila bih za PROVJERENI recept za one najjednostavnije bozicne zvjezdice i ine "kreature" koje se rade sa kalupićima iz tijesta (prhkog valjda

) i koji moraju odstajati neko vrijeme da se smeksaju.
Radila bi ih sa klincima pa molim nesto provjereno da ih nesposobna mama kuharica ne razocara barem u tijestu.
I prijedlog za ukrasavanje (mrvice, čokolada...) je dobrodosao.

fantastičan recept, radim ga godinama, jako je jednostavan a djeca ga obožavaju ( i naravno uvijek su mi vjerni pomagači i radimo ga zajedno)
ČOKOLADNE ZVJEZDICE
hvala ti na super jednostavnom receptu, upravo ga je 6 ruku zamijesilo i sad cekamo da se stisne.

bas me zanima kakvi ce ispasti!
18 pro 2011, 13:01
Jucer napravila mrak Soleine medenjake (danas vec pola ture fali i cure su mi rekle da napravim jos jednu

), pistacio borice, coko ljesnjak zvjezdice i stolen (skinula s linka s ovog naseg topica) - odlican je ispao.
Danas bajam kiflice i casato. I jos cu rafaello, madzaricu i naranca snite preko tjedna kad stignem i koliko mi se bude dalo.
18 pro 2011, 13:14
IvaV je napisao/la:giami je napisao/la:mama njonji je napisao/la:U silnoj gomili recepata za bozicne kolacice, molila bih za PROVJERENI recept za one najjednostavnije bozicne zvjezdice i ine "kreature" koje se rade sa kalupićima iz tijesta (prhkog valjda

) i koji moraju odstajati neko vrijeme da se smeksaju.
Radila bi ih sa klincima pa molim nesto provjereno da ih nesposobna mama kuharica ne razocara barem u tijestu.
I prijedlog za ukrasavanje (mrvice, čokolada...) je dobrodosao.

fantastičan recept, radim ga godinama, jako je jednostavan a djeca ga obožavaju ( i naravno uvijek su mi vjerni pomagači i radimo ga zajedno)
ČOKOLADNE ZVJEZDICE
hvala ti na super jednostavnom receptu, upravo ga je 6 ruku zamijesilo i sad cekamo da se stisne.

bas me zanima kakvi ce ispasti!

ajde javi kakvi su vam jer ja više nisam objektivna kad se radi o ovim keksima
18 pro 2011, 13:17
IvaV, Giami, umijesila sad tijesto po tom receptu i opet mi se sve raspada...eno ga sad stoji ta 2 sata kao što piše, ima li šanse da postane "normalno" i da se razvaljati?
Sve sam napravila kao što je pisalo, ucmekat ću se
18 pro 2011, 13:43
ne znam, darling, ja jos cekam.

da probas dodatno umjesiti, mozda jos malo brasna?
i sad skuzim da mi je ponestalo papira za pecenje, a nisam kupila novi

kak da ih ispecem?
18 pro 2011, 13:49
po starinski, na nauljenoj i pobrašnjenoj tepsiji.
dudley, mijesi ga još. u prhkom tijestu margarin povezuje sve sastojke i treba ga izraditi. ako je mrvičasto, znači da si na pola puta, još malo ga mijesi i dobit ćeš kompaktnu kuglu koju onda staviš u frižider stajati, da se odmara
18 pro 2011, 13:53
po starinski, na nauljenoj i pobrašnjenoj tepsiji.
hvala
18 pro 2011, 13:54
e da, i naulji i pobrašni samo za prvu turu, kasnije ne moraš, barem ja nikad nisam i nisu se lijepili keksi
18 pro 2011, 14:15
Mazilice

nego, kad sam vec tu, da pitam. svake godine oko blagdana u dm-u se pojavi alnatura bozicni program i preeeefini kesici/kolacici koji su u biti komadici badema u cokoladi, sa okusom narance

naravno, mini pakovanje kosta nekih 17 kn, sto mi je prevec, jer bi toga mogla pojesti u vrijednosti od 100 kn, barem

to bi mi bio savrsen kolacic za Bozic, pa ako netko ima recept
18 pro 2011, 14:29
čitave blanširane bademe umačeš u čokoladu kojoj si dodala narančine korice i ostaviš da se osuši.
ako hoćeš deblji sloj čokolade, ponoviš radnju umakanja nekoliko puta. znači, kad se jedan sloj stegne, umočiš opet.
18 pro 2011, 14:57
Nula, nada, nista. Bas sam ljuta. Isla sam ga jos mijesiti i dalje je bilo kao recimo malo krupniji pijesak
Koliko ste dugo mijesile, cca?
Bit ce da je do brasna iz Lidla, tak mi je bilo i jucer s s baninima, smrc
18 pro 2011, 15:37
Krumpirić je napisao/la:jel zna ko di da nabavim limene kutije, a da nisu skupe i da ne moram kupovati one "predivne" danske kekse

jako slatke limene kutije (bar su meni fora, ne znam dal bi i tebi bile

), raznih veličina i oblika, prazne

, imaš u ameliu, u frankopanskoj. ako se dobro sjećam, cijene se kreću od 30-50 kn.
18 pro 2011, 16:04
Dudley moraš ga dobro umjesiti, kad se maslac počne otapati (od topline ruku) on povezuje sve sastojke, tek kada se dobro umjesi ide u frižider, jer će se opet mrviti.
Probaj uzeti manji dio i mjesiti ga (tako ja ponekad radim) jer je s manjim komadićem lakše baratati nego sa velikom kuglom tijesta.
18 pro 2011, 16:19
ja sam maslac malo rastopila, odnosno razmeksala da ga mogu bolje umijesiti i super je bilo tijesto.
eno ih, gotovi, neki spojeni marmeladom, a svi preliveni cokoladom i sarenim perlicama

konacni sud ne mogu jos dati, ali mi se cini da bi mogli biti malo slađi.
18 pro 2011, 16:20
u bauhausu ništa
u intesparu i u NKD-u tri komada po oko 40kn ( oboje na sniženju)
18 pro 2011, 18:46
A moraju li se cuvat u limenoj kutiji? Zasto ne u plasticnoj?
18 pro 2011, 21:58
Danas (prvi puta uopće da sam nešto radila za Božić) ispekla kekse u božnićnim modlima. Vizualno ne izgledaju možda najljepše ali su jako fini. Što je za moje slastičarsko iskustvo veliki napredak.
Jučer tražila u Plodinama, Butlersu, Getrou i Intersparu kalup Gingerbread. Nisam našla, sve rasprodano. Pa ako je tko ovih dana vidio pomagajte.
18 pro 2011, 22:37
mazilica je napisao/la:čitave blanširane bademe umačeš u čokoladu kojoj si dodala narančine korice i ostaviš da se osuši.
ako hoćeš deblji sloj čokolade, ponoviš radnju umakanja nekoliko puta. znači, kad se jedan sloj stegne, umočiš opet.
hvala, al meni treba tocan omjer i jos bitnije, koja cokolada

ono, recept for dummies
18 pro 2011, 22:37
i btw, pojeli smo skoro sve giamine keksice
19 pro 2011, 09:08
lara72 je napisao/la:Danas (prvi puta uopće da sam nešto radila za Božić) ispekla kekse u božnićnim modlima. Vizualno ne izgledaju možda najljepše ali su jako fini. Što je za moje slastičarsko iskustvo veliki napredak.
Jučer tražila u Plodinama, Butlersu, Getrou i Intersparu kalup Gingerbread. Nisam našla, sve rasprodano. Pa ako je tko ovih dana vidio pomagajte.

Probaj u Mercatoru ako dosad nisi

.
19 pro 2011, 09:44
Lara ajde dođite do nas ovih dana!!!! Mi smo napravili ove "kalupačaste kolače" danas još radim troduplu smjesu za one Bečke čajne.
Po kojem si receptu radila ove iz kalupa? Ja planiram napraviti ove od giammi zvjezdice.

Izgledaju jednostavno a i miriše mi na fino
19 pro 2011, 09:45
I ja bih pekla te medenjake i mekane keksiće.Na šta treba paziti,možda da ne stavljam previše brašna dok mjesim.Jednom sam ih pekla pa su bili pretvrdi.