Tema je zaključana

Re: Ideje i savjeti za ukrašavanje slastica

24 tra 2013, 12:36

Kad vec spominjete konjiće ;) evo jednog mog novog uratka
slika

24 tra 2013, 12:43

Dulcineja je napisao/la:Sin je najavio da za rođendan želi na torti telefonsku govornicu (Doctor Who) i možda kojeg Daleka. Bit će veselo, bacam se na proučavanje kako to uopće izgleda (koje boje, dodatni elementi), a i internet uputstva bit će dobro došla.

Slavi za desetak dana pa taman stignem.

e ovu tortu bi i ja :lol

Mrđi je napisao/la:evo jednog mog novog uratka
odličan je konjić

24 tra 2013, 12:45

Mrđi, odličan je! Jesi li našla kakav tutorial po kom si radila?

nevenera je napisao/la: Sin je najavio da za rođendan želi na torti telefonsku govornicu (Doctor Who) i možda kojeg Daleka. Bit će veselo, bacam se na proučavanje kako to uopće izgleda (koje boje, dodatni elementi), a i internet uputstva bit će dobro došla.

Slavi za desetak dana pa taman stignem.

e ovu tortu bi i ja :lol
i ja! :lol

24 tra 2013, 13:27

Mrđi, svaka čast za konjića

24 tra 2013, 14:11

Ne smijem ovog ponija niti u šali pokazat svojoj kćeri.
Inače baš je sladak.

24 tra 2013, 15:29

Nikakav tutorijal, imala sliku i jednog naseg rozog (igračka) ... velike je bome ko šaka

24 tra 2013, 16:59

baš sam htjela pitati za veličinu, thnx!

24 tra 2013, 17:03

i da, na ovim tutorijalima koje sam nasla za ponija su uglavnom namješteni tak da sjede, ne vide se sve 4 noge, a S. hoće takvog da baš stoji, kao vaš,
a noge mi je nekako i najteže napraviti i uklopiti da liči na ponija,
najradije bih ga napravila kao nevenerinog zeku, da mu samo viri rep. :lol
al' sve i da nju nagovorim, šta bi poni kopao u torti, odn. za uskršnjeg zeku to je bilo smisleno i tematski.

24 tra 2013, 21:37

Eh evo me da se zahvalim na pohvalama :kiss , net nam bio u kolapsu :gaah .

Špotate me da nisam amater, pa ljudi moji kako se s tri ukrašene torte mogu drugačije osjećati nego kao amater, što vam je :lol Uglavnom pčelice i točkice su spasile stvar, dodale novu dimenziju :dada A s pravim alatom bi vjerojatno izgledalo jednako ali finije i urednije. :lol

Ja sam zapravo htjela okruglu tortu praviti ali visoku, tako bi sve puno bolje izgledalo ali me zeznulo to što sam cvjetove prije radila i onako osušene i ravne nije bilo šanse da ih stavim na okruglu tortu pa sam morala mijenjati plan zadnji dan :plavusa

Mrđi baš ti je lijepi poni :le I moja starija curka već najavila za dogodine da bi ponije, imamo dosta mjeseci da se predomisli u međuvremenu :znoj

27 tra 2013, 17:16

Flor pisala si da u svoj biskvit stavis i nekoliko zlica mlijeka u prahu. Stavis li ih umjesto neceg ili samo nadodas povrh svega? I koliko tocno?

27 tra 2013, 17:39

moja mala odmah prepoznala ponija. kaze mama to je rainbow dash. :lol znaci da je dobar!

27 tra 2013, 18:09

S. je prvo htjela tu - rainbow dash, a onda smo kupili zvijezde kalupe, i njoj je sinula ideja da napravimo tamno ljubičasto-tamno plavu tortu sa bijelim zvijezdama, da imamo noć i zvijezde i onda da imamo ponija - Lunu :nesvist
da se, veli ona, slaže sa tortom.
išla vidjeti kako ta izgleda, ajmemajko, tu je najteže napraviti, pojma nemam kako to izvesti, pa je nagovaram da napravimo mjesec :mrgreen (jer mi je ona ispričala da je tu Lunu neko pretvorio u mjesec, prije nego što su joj zvijezde pomogle da opet bude poni),
tak da imamo mjesec za koji mi znamo da je Luna-poni. :lol
nije pristala (za sad :nata ). :znoj

27 tra 2013, 19:53

cure, pravim za koji dan tortu za nećakov prvi rođendan. pravit ću svoju prokušanu ferero roche, samo što mi se ne da mutit buttercream da je obložim prije ticina :ajme
pa sam sad negdje iskopala u starim postovima da se spominjalo da umjesto buttera može jako tučeno biljno slatko vrhnje. nego, jel zna netko koje je to točno? koja marka, jer ja se u tome ne snalazim baš?

27 tra 2013, 20:08

ja sam na polici gdje su slatka vrhnja i šlagovi u interspara našla vrhnje, počinje na D i točno na njemu piše biljno slatko vrhnje

27 tra 2013, 20:18

a ništa, onda sutra u potragu ;)

27 tra 2013, 20:20

ubi me nikako se sjetit kako se zove :gaah
bijelo je s nečim rozim po sebi, počinje na D, pakiranje pola litre

27 tra 2013, 22:56

latice ajde kad nađeš molim te prikači sliku jer i meni treba jako brzo.

28 tra 2013, 08:24

Hola?

28 tra 2013, 09:38

Nisam mogla izdržat pa sam išla jednu probnu opet prije rođendana pravit i uzela sam ono megle vrhnje što je olja predložila i totalna je razlika u kremi.
Samo da vam predočim sliku, slagala sam katove s kremom bez kalupa i ičeg što bi je pridržavalo. :shock
I to sam radila vanili kremu. Sad me golica da napravim tortu s dvije kreme, kao ona for her. :mrgreen

28 tra 2013, 10:01

jel to megle isto biljno slatko vrhnje?
ili ako nije, jel može ispod ticina, jer meni je to sad jedino bitno, ne da mi se mutit buttercream i onda mi ga uvijek ostane ...

28 tra 2013, 10:03

Je biljno je i mislim da bi trebalo moć ispod.

Da se bar javi tinchi koja je to radila tako. I još netko al ne mogu se sjetit koja. :gace

28 tra 2013, 10:14

livka, super! :)
i meni uvijek ispadne takva da je mogu i bez kalupa slagati. :dada

ja nisam mazala šlagom ispod ticina, ali od svih tih varijanti Meggle mi je najbolji i najčvršće se može izmutiti.

babalu je napisao/la:Hola?
ovo, Hopla i sl. mislim da nikako ne bi bilo dobro jer je ili previše tečno ili bude nekako čudno grudvasto kad se čvrsto umuti. :/

28 tra 2013, 13:38

Mada oni imaju podjednako masnoce meni je ovaj megle nekako masniji okusom nego hopla. :dunno

29 tra 2013, 07:11

Može brzinsko pitanje- radila bih ferero rocher tortu i prekrila fondanom. je li mi dovoljno premazati butter kremom da mi se ne nakvasi fondan? Puno hvala

29 tra 2013, 07:32

Je dovoljno je.
Treba ti jako tanki sloj buttera.

29 tra 2013, 16:32

Liv Tyler je napisao/la:Je dovoljno je.
Treba ti jako tanki sloj buttera.

potpisujem, ja tu tortu najradije pravim za ispod ticina jer je čvrsta i razmjerno brza jer se krema ne kuha nego samo izmiksa, a fiiiiiina je :p i samo se lagano butterom premaže i sve 5 ;)

30 tra 2013, 08:28

hvala :mah

30 tra 2013, 12:24

Gledam rudoldhovu pekarnicu, pece jako zanimljivu toru od badema, karamela i cokolade, sa panacottom... Premazat ce ju zeleom... Mmmmmm
Na njegovoj web stranici nisam nasla engleski prijevod, postoji li? Super su mi njegovi recepti, a nis nisam isprobala jer samo gledam nista ne zapisujem.

30 tra 2013, 21:57

Nemam ti ja te fensi šmensi kuharske kanale, nažalost. Tako da ti nemrem pomoći. Ali rado bi i ja taj recept o kome pričaš. :dada

Sutra stavim slikicu svoje tortice. :mrgreen

30 tra 2013, 22:13

http://m.youtube.com/#/watch?v=mAH7Awnck-8&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DmAH7Awnck-8

Evo gore je link na epizodu, ali ja bi crno na bijelom recept :mrgreen .
Tema je zaključana