Tema je zaključana

Re: Ideje za ukrasavanje ...

24 svi 2010, 09:58

ticino može ići na taj fil? neće se otopiti?

24 svi 2010, 12:33

moze, bez problema, ticino moze na bilo koju kuhanu kremu
ali ako nezelis, ti stavi cok.glazuru prije

Re: ticino masa

24 svi 2010, 17:53

Evo i moja najnovija (frendici za krizmu njezinog sina):

slika

24 svi 2010, 18:01

n&n, baš ti je divna torta, ali se baš i ne vidi figurica, to je nekakva zlatna ptičica, jel' je? imaš koju izbliza sliku?

24 svi 2010, 18:12

meni izgleda kao anđeo
divna je torta
može mi neko ponoviti postupak za spojiti katove bez posljedica, jer ja ga nisam skužila :oops:

24 svi 2010, 18:20

Na zalost nemam nikakvu izbliza. To bi trebala biti golubica :mrgreen , simbol krizme. Prefarbala sam ju pearl premazom koji je malo tamniji nego sam htjela. Pasala je, doduse boja boji onih perlica koje sam stavila u cvjetove (ovdje ih jos nema jer sam jos naknadno prckala i dodala te perlice).

Krumpi, ne kuzim "kako spojiti katove bez posljedica"?!? Ja ih ne spajam nego jednostavno slazem, najprije kore vece torte i onda kore manje torte i onda preko toga ticino (i jedne i druge). Ako i popuca ticino, uvijek se nekim detaljcicem mogu pokriti nedostaci. ;)

I hvala na komplimentima! :srca

24 svi 2010, 18:33

ok:)
netko je spominjao neku oblatnu među katovima, zato pitam :mrgreen

24 svi 2010, 19:48

nina i nika,preeeeeeeeeeeeekrasna je torta :bis :buket
kakav je to pearl premaz,gdje se kupuje?
od čega su torte?

24 svi 2010, 20:14

ja krumpi - ovisno koju tortu pravis. ja sam napravila veliku prvu i oblozila je ticinom. zatim malu posebnu i stavila je na oblatnu kolika je i ona tako da se ticino od ove velike ne istopi. i uostalom lakse je rezat :mrgreen
nika i nina - kako si uspila stavit ticino na obe torte zajedno ?
i super je ideja. :dada

24 svi 2010, 20:34

tratinčica1711 je napisao/la:Irena- može recept one čokoladne tortice s jagodama?? tnx :kiss

evo receptić...

ČOKOLADNA TORTA S JAGODAMA

Biskvit:

2 jaja
8 dkg šećera
1 vanilin šećer
3 dkg brašna
5 dkg kakaa
1/2 praška za pecivo

Umiješati žumanjke sa 2 žlice vode šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i pzp, te na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.
Peci na 150 stupnjeva 25 min.

Biskvit prereži na 2 dijela (ja sam pekla 2 biskvita po 2 jaja, jer mi je jedan bio pretanak da bi ga rezala, po želji ga možeš poškropiti sokom od jagode ili naranče, ali nije obavezno)

Nadjev:

50 dkg svježeg kravljeg sira
1 naranča

U ocijeđeni sir umiješati sok od naranče i naribane narančine korice.

5 dkg škrobnog brašna
2 jaja
5 dcl mlijeka
5 dkg šećera
1 vanilin šećer

Skuhaj fil, dodaj nadjev od sira i u još toplo dodaj 6 listova želatine.

Krema:

20 dkg jagoda (ja sam stavila 40 dkg)
2 lista želatine (ja sam stavila želatinu u prahu - upute kako se s njom radi su na vrećici, iz razloga jer mi se 1.puta u hladnoj kremi od jagoda nisu otopli listići)
5 dkg čokolade u prahu
2 žlice šećera u prahu

Sve sastojke izmiksati i u njih još dodati 5 žlica kreme od sira.

Slagati:

U kalup za tortu složi:
biskvit
bijela krema
krema sa jagodama i čokoladom
bijela krema
biskvit

Ostaviti preko noći u kalupu u hladnjaku, i sutradan okreni i izvadi iz kalupa (ne brini što ti je to sve dosta rijetko i izgleda kao da se nikada neće sisnuti, 100% se do ujutro steže kako god rijetko izgledalo, samo nek odstoji noć u firžideru ).
Ukrasiti po želji - jedan od načina je da se prelije čokoladnom glazurom ili šlagom, i gore poslažu jagode do pola namočene u čokoladu. Izgleda jako dekorativno.

Meni je torta je odlična i jako osvježavajuća za vruće ljetne dane.

:mah

evo jedne idejice kako ukrasiti tortu....

slika slika

24 svi 2010, 20:36

da, na to sam mislila, mislila sam radit katnicu, ali različitih okusa, pa odvojeno rezat. tj kat voćne kat čokoladne, npr.

24 svi 2010, 20:57

LTL, ja ti sve boje i premaze i gum tragacanth kupujem premo cake stuffa (http://cake-stuff.com/). Boje su im izvrsne. Nije mi se jos dogodilo da imaju tockice po ticinu dok mi se recimo s onom iz sve i svasta (gel) dogodilo. Ovdje su ti premazi:
http://www.cake-stuff.com/icing-powder-dust-colourings-buy-edible-lustre-colourings-c-8_40.html?zenid=e8100e896afd0fda977b27e1c1b20ef5

Torte su cokoladne, kako mi je vec frendica trazila.

Mrdja, stavim ticino preko obje isto kao sto stavim preko jedne. Nista posebno. Mislim da bi na tri kata bilo zeznutije, ovo stvarno nije problem. :dunno

24 svi 2010, 21:21

ee ova je super...

24 svi 2010, 22:21

Irena, bas ti je lijepa torta. Kako si radila ove leptirice? Izgledaju mi isto od ticina, jel jesu?

24 svi 2010, 22:34

jesu, imam one modlice od tupperware... mjesec, srce, zvjezdica i neka kao djetelina ili sta vec...e od te kao djeteline smo ih napravile od ticina i ostavile da se malo osuše i stegnu na zraku

24 svi 2010, 23:15

hvala na receptu! Potrudit ću se.. to sam si i ja mislila- neku osvježavajuću za tople dane... a ukrasiti moram s jurićem i ticinom... ;) narudžba od nećaka :D

25 svi 2010, 15:47

nina i nika, svaka čast na umijeću istovremenog prekrivanja obaju katova :klanja i puno hvala na korisnim linkovima...

krumpi, ja sam onog roaryja na dva kata radila isto potpuno odvojeno sa dvije vrste torti (različitih okusa), posebno svaku obložila ticinom i ispod prve torte samo ubacila oblatnu veličine gornjeg kata... ne bi trebalo biti problema ako ne namočiš previše kore gornje torte... to napominjem jer se meni to desilo pa mi se oblatna kompletno smočila i na jednom kraju torte curila po donjem ticinu, ali ga uopće nije otopila... ja inače jako patim da su mi torte ukusne i nikako ne smiju biti suhe, ali tu treba biti oprezan...

25 svi 2010, 17:08

boysmama je napisao/la: ja inače jako patim da su mi torte ukusne i nikako ne smiju biti suhe...

Poanta price i jest da budu torte ukusne jer kad ovako "plasticno" izgledaju stvarno je jako bitno da se ljudi iznenade kad probaju samo tortu. U pocetku su mi znali ljudi reci kako su iznenadjeni da torta je ukusna iako tako izgleda. :D

Hvala na komplimentima ali stvarno nije problem obloziti. Treba samo probati ;)

25 svi 2010, 17:13

irena11 je napisao/la:jesu, imam one modlice od tupperware... mjesec, srce, zvjezdica i neka kao djetelina ili sta vec...e od te kao djeteline smo ih napravile od ticina i ostavile da se malo osuše i stegnu na zraku

Mene zapravo zanima kako su ti krila ostala u zraku. Hm, razmisljam kako bi ih ja ucvrstila. Tesko je naci nesto za podmetnut da to fiksno stoji i da se uspiju tako posusiti s krilima u zraku. Jedino mi sad pada na pamet onaj kalup za raditi one kolace trokute, ali to nemam. :/ A leptirici su mi inače izazov. Moja frendica ih radi nekako gelirajuci i vrlo su efektni, ali kalupici kostaju. :ne

25 svi 2010, 17:47

irena,torta je prekrasna , a tebi :kiss ;)

25 svi 2010, 19:11

nina i nika - probaj ih napravit pa ih "prebacit" preko tuljca (kao onog od toalet papira samo uzeg) nek ti se tako posuse

25 svi 2010, 19:58

n&n, leptiriće možeš ostaviti da ti se suše i na tvrdom hamer papiru, kojeg prethodno presaviješ u slovo W, svaki leptirić staviš u svoj utor, tako će ti isto ostati u zraku, ali ovi će oštro stršati, dok su oni po prijedlogu od mrđi zaobljeni... kut biraš sama...

26 svi 2010, 14:45

Odlicne ideje! Super! Hvala! Ovo s hamerom mi se cini da bi moglo biti to. Bas cu isprobati. :kiss :kiss

26 svi 2010, 14:49

ja nisam ukrasavala tortu nego punjene tikvice :cool

slika

26 svi 2010, 14:50

Ajme Babalu, pa kud baš sad takvu sliku, a želudac kruli li ga kruli :gladan :cigle

26 svi 2010, 15:45

babalu, ti tako punis tikvice? ja ih prerezem po sredini pa izdubim. kako ovo uopce uspijes?

26 svi 2010, 18:12

Bog cure!!! Ja vas inace samo citam i :klanja .Stvarno ste vrhunske umjetnice.Eee da se i ja pohvalim da sam danas pripremila svoju prvu ticino masu,po receptu koji mi je dala LTL,i zahvaljujem se.Sutra pravim tortu mami za rodjendan,kako cu je ukrasiti jos neznam ,ali smisljam nesto i imam par ideja.Napraviti cu vocnu tortu,jer zelim iskoristiti jagode i jos nesto,volim ja da mi je socno i vocno ipak je proljece,nego nesto cokoladno i tesko.moram odabrati jos kakve cu kore raditi.i koliko ce to veliko biti...uzbudjena sam ko malo dite.za sad imam samo jednu slikicu torte,ali je jednostavna i super sa jagodama.ako uspijem stavim sliku da pogledate...ali nemojte se smijati,kad napravim mami tortu saljem sliku.
Nemojte se please rugati jer to je ipak moj prvi pohod,i mozete i ocekivati i da vas kopiram,tako da nema iznenadjenja...Lijep pozdrav

26 svi 2010, 18:29

Ivana ,sa nozicem za dubljenje jabuka,jel znas tu spravicu?

26 svi 2010, 22:59

aaa, znam. super ideja! :5

26 svi 2010, 23:10

babalu, svaka čast na dekoraciji tikvica... btw, izgledaju jako ukusno...

evo i moje obećane sličice torte sa krštenja... kao i obično, previše sam namočila tortu pa mi se ticino malo zgužvao i nabubrio, bit će bolje drugi put :mrgreen ali poanta priče se vidi:

slika

a ovo je posebno bebač i presjek torte:
http://img265.imageshack.us/img265/9509/bebolinac.jpg
http://img175.imageshack.us/img175/5350 ... tenje2.jpg
Tema je zaključana