Tema je zaključana

Re: Kuhinjska pomagala, posuđe, gađeti i đevreci razni ;)

23 ožu 2012, 15:44

Ajme Pulse odmah sam guglala :shock Kojih dobrih stvari, aaaaa. :nesvist Hvala!

23 ožu 2012, 16:02

A cime se spaja ovaj kalup iz Lidla?

23 ožu 2012, 16:17

beammama je napisao/la:sole, može jedno debilana pitanje? Taj suhi grah (pečen na pitama) se ne može više poslije upotrijebiti za kuhanje na varivo?

ne može za varivo ali možeš taj isti grah sačuvati pa ga koristiti više puta. treba ti otprilike 1 šalica graha.

mali kalup za kuglof sam kupilam u bela formi, ali u kompletu s još 2 mini kalupa. bili su oko 100 kn.
mislim da u mileru na trgu imaš i posebno taj mini kalup ali ne znam cijenu.

23 ožu 2012, 17:05

nadicab je napisao/la:jedna :nesvist ja tu iz Kike dobila kao poklon
A prvu sam kupilau Lidlu i super mi šprica (8za razliku od Kikine) - s njojm fino doziram ulje za tavu za palačinke, za tepsija namazati itd.

fakat je puno 140 za jednu, a još i nije nešto :roll

iriska, evo ovih iz name. bila sam danas tamo i sjetila te se ;)

komplet je oko 120 kn
slika

ima ih i solo, samo za ulje, one su 93 kn. previše u odnosu na komplet.
meni su baš lijepe al ne znam kakve su kvalitete. cijena kompleta je odlična u odnosu na ove iz kike, mullera

23 ožu 2012, 17:08

folne je napisao/la:Cure, posude od tih dozatora su metalne? U Mulleru ih sigurno ima, ali mislim da su više i od 200 kn.
Ja tražim sa staklenom posudom i nigdje naći.

ljetos se moja mama pohvalila s novim dozatorom, a bio je proziran :) Pitat ću ju jel stakleni i gdje ga je kupila.

23 ožu 2012, 19:07

tanjabb je napisao/la:A cime se spaja ovaj kalup iz Lidla?

Ima kao silikonski klin u obliku valjka, razglavi se ono u sta taj klin ulazi, sa spoljne strane.

23 ožu 2012, 20:12

Stefanova_mama je napisao/la:
Bajadera3 je napisao/la:bi li se isplatilo kupiti ovaj kalup? :da?
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-DD2 ... _25230.htm

potpitanja:
jel prevelik? ima 29 cm a recepti su obično za 26 cm. jel to velika razlika?
jel to dovoljno čvrsto? da ne ispadne da će početi curiti na sve strane prije i za vrijeme pečenja? :nesvist
i zadnje, treba li mi to uopće? :mrgreen

Kupila ga ja pre par meseci, ali ne valja, ona kopca se nakon nekog vremena rasiri i nista tecnije ne moze se peci, a da ne procuri. A bas mi se svidelo sto ima stakleno dno, ali avaj.

ja sam ga već upikirala na ebayu iz istih razloga koje baja spominje. dopada mi se ideja da ne selim tortu na pladanj. :dada
no, ako ovaj curi - čekam drugi.
zato ću se dati u trošak od 20kn i uzeti 18cm. pa nek me zezne za tih 20kn. :)

a po pitanju 29cm kalupa, recimo ovako: ja sam nedavno radila recept za tortu s receptom od 26cm u kalupu od 24cm i to u dva primjerka. ne znam jeste skužile ove moje razmjere. :ajme napunila sam ta dva kalupa od 24cm sa smjesom i pol originala. što bi reklo da trebaš smjesu i pol cca. da napuniš ovu od 29 i to su ogromne torte. ja imam 28cm i taj mi je samo za neke fešte. ovaj 24cm mi je :liza ako nemam veće društvo doma.

23 ožu 2012, 20:13

ivana7997 je napisao/la:tanja, i ja si zelim te kuglice. ako ih vidis, sjeti me se, pliz.

lena, kako se zovu na ebayu? :mrgreen

ceramic baking beans. ;)

23 ožu 2012, 21:38

o omjeru volumena potrebnih za razne okrugle kalupe se pisalo na idejama za ukrašavanje slastica: V1 : V2 = (d1/d2)2

dakle, V(29 cm) : V(26 cm) = (29/26)2 = 1,25 za toliko povećati kremu i kore i to je to, pod uvjetom da je željena visina ista...

TmamaKiN2 je napisao/la:ja imam neku noname sjeckalicu, u njoj uredno miksam, sjeckam sve orasaste plodove i super se samelju. i kekse meljem tako. a kostala je oko 100kn :yess

hvala, mislim da ću i ja kupiti ovaj konzumov, ne mogu si trenutno priuštiti neki kvalitetniji, a baš mi treba...

23 ožu 2012, 22:22

Išla sam vidjeti onu sinbo (ala moulinex) sjeckalicu a mi nije uvjerljive kvalitete a i tko treba ribež u tri veličine pa mislim mogli su kreativnije to smisliti

25 ožu 2012, 08:42

Solea je napisao/la:
beammama je napisao/la:sole, može jedno debilana pitanje? Taj suhi grah (pečen na pitama) se ne može više poslije upotrijebiti za kuhanje na varivo?

ne može za varivo ali možeš taj isti grah sačuvati pa ga koristiti više puta. treba ti otprilike 1 šalica graha.

mali kalup za kuglof sam kupilam u bela formi, ali u kompletu s još 2 mini kalupa. bili su oko 100 kn.
mislim da u mileru na trgu imaš i posebno taj mini kalup ali ne znam cijenu.

Ma, meni bi se moglo dogoditi da ja koristim za pitu, a mm ne obrati pažnju pa od toga skuha varivo :lol Nismo baš pri lovi za zubnu protetiku ;)

25 ožu 2012, 10:13

puno vam hvala svima na odgovore za dozator

i solei posebno što mi slika po gradu ponudu isto :kiss

28 ožu 2012, 09:18

meni je za oko zapeo magic bullet sa top shopa. ima netko?

magicbullet

privuklo me to ima i dodatak za sokovnik, a sokovnik nemam, a znam da ga ne bi cesto koristila a voljela bi ga imati :mrgreen . blender koristim cesto, i treba mi novi.

28 ožu 2012, 09:35

Bajadera3 je napisao/la:
Stefanova_mama je napisao/la:
Bajadera3 je napisao/la:bi li se isplatilo kupiti ovaj kalup? :da?
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-DD2 ... _25230.htm

potpitanja:
jel prevelik? ima 29 cm a recepti su obično za 26 cm. jel to velika razlika?
jel to dovoljno čvrsto? da ne ispadne da će početi curiti na sve strane prije i za vrijeme pečenja? :nesvist
i zadnje, treba li mi to uopće? :mrgreen

Kupila ga ja pre par meseci, ali ne valja, ona kopca se nakon nekog vremena rasiri i nista tecnije ne moze se peci, a da ne procuri. A bas mi se svidelo sto ima stakleno dno, ali avaj.

e TO mi je trebalo, takav odgovor :kiss
i meni se svidjela fora sa staklenim dnom na koji možeš servirat :roll
fala ti, uštedjela si mi 50 kuna :nokti

fala i od mene jer sam se i ja popalila za taj kalup

28 ožu 2012, 10:31

nož za pršut ili za losos??? hitno bi mi trebao - gdje kupiti.

nama treba za pršut, ali nam je frajer u blatu rekao da on reže pršut s nožem za losos...

:dada danas cemo naceti pršut

28 ožu 2012, 11:11

Vidjela krasan solingenov u Sol i papar za tisucicu kuna :mrgreen .

28 ožu 2012, 11:17

1200 :nesvist

10 tra 2012, 11:19

Čula sam da taj magic bullet je izvrstan za sve osim za sok jer više radi pjene nego soka. Inače meni se najviše sviđa radi onog što miješa tijesto-to nemam. Sokovnik im je izvrstan onaj Jack Lamann ili tako nekako, imam ga ja i sokovi su fantastični.

10 tra 2012, 13:19

gilakova je napisao/la:Sokovnik im je izvrstan onaj Jack Lamann ili tako nekako, imam ga ja i sokovi su fantastični.

Jack Lalanne sokovnik :dada odličan, stalno nam je u upotrebi.

10 tra 2012, 13:35

jel netko radi sokove od povrća?
jel može to sa običnim štapnim mikserom i onom dodatnom posudicom/sjeckalicom? (moje najdraže kuhinjsko pomagalo :klanja )

10 tra 2012, 13:38

sa štapnim radim samo frape, ne znam baš da bi uspjela sok napraviti :/
ja radim često od mrkve i jabuke, obožavamo ga ujutro, mala mi sukne čašu soka dok si rekla keks :dada

10 tra 2012, 13:44

ma i ja radim frapee, na redovnoj bazi ali sad bi se htjela malo vitaminizirati sokovima od svježeg povrća (strašno mi je pao imunitet) a ne da mi se kupovati sokovnik (osim ako ima neko čudo koje ne zauzima puno mjesta )

a ne smijem ni MM- predložiti da kupimo multipraktik, bar ne dok mi aparat za tijesto i aparat za vafle stoje neisprobani, a aparat za kruh se koristi samo za miješanje tijesta :oops:
naravno prije nego sam pročitala recenzije, kupila sam i ono silikonsko čudo sa staklenim dnom :ajme
eno isto stoji neisprobano :oops:

padam na te kuhinjske đevreke, a onda mi skupljaju prašinu jer nemam vremena skuhati ni običan ručak :oops:

10 tra 2012, 13:50

miki, taj stapni odnosno posudica sa sjeckalicom je i moje najdraze pomagalo, i ne vidim zasto ne bi u tome mogla napraviti sok. jedino sto je ta posudica malo majusna, ali mozes raditi u ratama mozda :mrgreen

10 tra 2012, 14:57

miki, ispast će ti kašasto, ali razrijedi s vodom ili sokom od naranče, limuna itd. tako ti ostanu i vlakna što je dobro, ali istina, lakše se piju kad nisu tako gusti.

ja kombiniram ovisno o povrću - mrkvu, jabuku, ciklu cijedim u sokovniku, a naranče, limune, mandarine u citruseti. rijetke sokove onda stavim u blender s lisnatim povrćem, mentom i sl., pa izmiksam. i još naribam đumbira ili dodam cimeta, ili oboje, ovisi što paše.
naravno, ovo što sam nabrojala ne ide sve u jedan sok, i naravno ne radim to tako često, puno je to prljavog suđa :roll .

jel se mogu jesti sirovi listovi rotkvice, mislim, neću umrijeti ili tako nešto ako ih zmiksam u sok?

10 tra 2012, 15:29

hvala vam :kiss

13 tra 2012, 11:43

uopce ne znam kako se toga nisam ranije sjetila, pitati vas iskusne domacice ;) pomagajte, dugo vec trazim i nigdje ne nalazim POSUDE za puding, da puding poslije ispadne onako krasan, rebrast... kuzite? evo, stavila sam link na slike takvih pudinga. vec mi padale na pamet one plasticne posude za pijesak :lol a onda me mm ohladio kad je spomenuo da su boje kojima su farbane sigurno nejestive :/

https://www.google.hr/search?q=puding&hl=hr&prmd=imvnsb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=v_SHT66PLbT04QT26JjDCQ&ved=0CEAQsAQ&biw=1024&bih=585

13 tra 2012, 11:45

vidjela sam u kiki silikonske kalupice za ovakav oblik. cijenu ne znam, ali ja se sa silikonskim kalupima bas ne snalazim pa nisam puno proucavala.

13 tra 2012, 12:55

TmamaKiN2 je napisao/la:uopce ne znam kako se toga nisam ranije sjetila, pitati vas iskusne domacice ;) pomagajte, dugo vec trazim i nigdje ne nalazim POSUDE za puding, da puding poslije ispadne onako krasan, rebrast... kuzite? evo, stavila sam link na slike takvih pudinga. vec mi padale na pamet one plasticne posude za pijesak :lol a onda me mm ohladio kad je spomenuo da su boje kojima su farbane sigurno nejestive :/

https://www.google.hr/search?q=puding&hl=hr&prmd=imvnsb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=v_SHT66PLbT04QT26JjDCQ&ved=0CEAQsAQ&biw=1024&bih=585

Ja imam neke plasticne, Tupperware.

13 tra 2012, 12:58

TmamaKiN2 je napisao/la:uopce ne znam kako se toga nisam ranije sjetila, pitati vas iskusne domacice ;) pomagajte, dugo vec trazim i nigdje ne nalazim POSUDE za puding, da puding poslije ispadne onako krasan, rebrast... kuzite? evo, stavila sam link na slike takvih pudinga. vec mi padale na pamet one plasticne posude za pijesak :lol a onda me mm ohladio kad je spomenuo da su boje kojima su farbane sigurno nejestive :/

ja imam neke plasticne dr Oetker, i super su evo ih http://ecx.images-amazon.com/images/I/4 ... AA300_.jpg

13 tra 2012, 13:41

hvala, skorpionka, tvoje su vjerujem odlicne, ali i skuplje, ja bih rado da ne kostaju puno, ne trebam to bas cesto ;)
montenegrina, tvoji su super, ali gdje da takve kupim? :mrgreen
Tema je zaključana