Tema je zaključana

Re: Ideje i savjeti za ukrašavanje slastica

05 svi 2013, 18:20

Svrcili, ni ja ne volim biljna vrhnja, radije u pravo vrhnje stavim kremfix. Kreme jesu mekanije tako da se moze desiti kao meni da torta ne prezivi transport :(. Ako budem opet radila pazit cu da za doma stavim obicno vrhnje a ako moram voziti onda biljno, ovo koje olja preporuca.

05 svi 2013, 21:44

kiki lijepe kao i uvijek.

05 svi 2013, 22:36

Kiki ne znam kako su mi promakle tvoje slike... Jako su lijepe torte, njezne i diskretne :le .

05 svi 2013, 22:41

kiki :buket

06 svi 2013, 00:26

:kiss :kiss :kiss

06 svi 2013, 11:19

mmar je napisao/la:
I sad bih ja trebala stavit svoju :nesvist

Slažem se skroz.

Kiki, divne su ti torte, ukrašene s mjerom, ni previše ni premalo, uredne ( to meni nikako ne ide :lol ). Prava riječ je elegantne.

06 svi 2013, 11:40

Mmar, slobodno budi preponosna na ruku svojih djelo, jer torta ti je krasna, i bome ne izgkeda kao da ti je prva :le .

06 svi 2013, 11:41

mmar, :5
Lijepo ti torta izgleda.
Evo jedne za krizmu. Ne izgleda ni blizu vašima, ali je nestala u sekundi kak je bila fina:
slika

06 svi 2013, 12:11

Beamama, meni su torte sa slagom daleko primamljivije nego sa ticinom, lijepa je i njezna :le .

06 svi 2013, 12:41

Mewni su obe dobre.
A i od samog izgleda puno mi više znači okus. :dada

06 svi 2013, 13:03

mmar, uopće ti torta ne izgleda loše. Dapače, simpatična je i zgodna. Ja još uvijek ne znam napraviti slova i brojeve :oops: . I mislim da ti je u svemu tome najvažnije uloženi trud, vrijeme i ljubav s kojom to radiš, tim vrednije jer ste svi sudjelovali.
A i cijela ta priča me podsjeća na to kako je isto jelo često bolje kad ga skuha netko drugi (kod susjede je sve bolje i ljepše) :lol :lol

Beamama, lijepa je torta. :)

06 svi 2013, 13:53

Eh, da. Liv, napisala si da će biti i slikica?

Radila sam ferrero rocher tortu i biskvit mi je dosta suh. Je li tako i vama tko ga je radio?

Na tu tortu sam stavila ticino i Tardis, s kojim sam imala hrpu problema, ali nekako sam ga sklepala. Budu i slikice uskoro, iako mi se stvarno čini jako amaterska torta.

I radila sam još jednu prijateljici, onako iz fore za rođendan i gore u trenutku inspiracije odlučila staviti pajceka, pa su na kraju ispala tri. :hahaha

06 svi 2013, 20:51

Dulcineja komp mi ne radi baš najbolje pa ne mogu prebacit slike još ali pokušat ću doć do prijateljice samo da mi ih skine.
S mobitela sam slikala dvije i obje su mutne da ne mogu biti mutnije. A i nisam još s moba stavljala slike pa ne znam kako. :ajme

Što se tiče biskvita za ferrero jesi ga namočila? Ja obično namočim kakaom. :mrgreen

06 svi 2013, 21:20

Evo smilovao i se komp. :joy

slikaslika

06 svi 2013, 21:52

Prava curicasta :le . A bome i je primamljiva za nepce, bas dobro da si i presjek slikala :le .

06 svi 2013, 21:55

Liv baš je slatka, nježna :srca
I još na katove :nesvist
Super su mi ovi dječji nestrpljivi prstići, sve oni moraju ispipkati :srca Tako isto i kod nas, pa krenu prohtjevi ja bi ovo ili ono, kad sam rekla da sve što im se sviđa mogu skinuti i pojesti, očerupali tortu za tren :hahaha

06 svi 2013, 21:59

Ajme dok sam uspjela poslikat oni su poskidali pola cvjetića i pobockali tortu sa svih strana. Valjda nisu vjerovali da je prava. :lol

Hvala cure. Mogla sam i bolje al kako sam ranije radila cvjetiće, misleći da će ih bit i previše, ukršavajući brzo da se ne počne rositi, samo sam ih ljepila kao neka luđakinja da bi na kraju shvatila da sam mogla drugačije. :ajme

06 svi 2013, 22:28

Liv Tyler je napisao/la:Je biljno je i mislim da bi trebalo moć ispod.

Da se bar javi tinchi koja je to radila tako. I još netko al ne mogu se sjetit koja. :gace

eto mene, iako malo prekasno :/
Meni su dobri i Hole i Halta i Sania. Sve mi je OK a čak mi je baš za ispod ticina najlošije Meggle jer se najslabije nekak umuti, premekano mi je.

Mogu super s njim zakrpati rupe i nemam veze što se ticino "skliže" po njemu. U biti mi se ni ne skliže :mrgreen
Nemam pojma u čemu je problem kod vas koje niste uspjele. Moje su sve prekrivene tim šlagom ispod. ;)

06 svi 2013, 22:42

mmar, ne pretjeruj, torta je super, ideja sa legićima isto! :dada

livka, super je torta! :proljece

tinchi, meni je meggle za parfe puno bolji od ovih drugih biljnih, čvršći,
i u ovom receptu za čokoladnu kremu (originalnom) navodi se baš meggle.
no, eto, ne mora značiti da je i za ispod ticcina najbolji.
ja ću se isto odvažiti sljedeći put probati pokriti tortu sa šlagom,
bit će puno ukusnije a valjda ću uspjeti.

06 svi 2013, 23:52

ma pisale su tu cure da im nije usjelo sa šlagom pa se pitam zašto :/ Možda ipak nije bio dovoljno čvrsto umućen. Pojma nemam.

Vidim da ima novih početnica koje su se okušale s ticinom. Bravo cure! ;)

Evo i par mojih zadnjih.

slika

slika

slika

07 svi 2013, 00:01

liv torta je super :proljece

tinchis... ova na pepeljaru je extra...izgleda sve kao pravo.....predobra :lebdi :lebdi :lebdi

07 svi 2013, 07:52

Tinchis, ova pepeljara je tako realistična da bih nju radije zaobišla kad se reže :lol .

Liv, totalno sam u žurbi zaboravila da treba natopiti biskvit :oops: , još sam u điru ovog oljinog biskvita kojeg uopće ne treba vlažiti.

I baš ti je zgodna torta. To si cvjetiće radila s onim pomagalima koje si kupila na e-bayu?

07 svi 2013, 08:12

tinchi :nesvist
nevjerovatno, savršena pepeljara ni meni ne bi bila primamljiva za jesti. :mrgreen

07 svi 2013, 08:40

Dulci da. To su kalupići istiskivači za cvjetiće. Ima ih i Dora al su joj dosta skupi, čak i ako platim poštarinu prođem puno jeftinije.
Ima ih raznih vrsta cvijeća i budu u bar tri veličine.

07 svi 2013, 08:52

Hhahhahha, ni meni pepeljara nebi bila primamljiva za jesti da ne znam što je unutra a unutra je bila fiiina Sacherica. ;)
a takvu su naručili, trebala je biti krcata čikovima a ja sam ipak malo manje nakrcala :D

07 svi 2013, 19:57

A ništ, moram i ja nekako prokljuviti tu e-bay kupovinu :mrgreen

07 svi 2013, 20:14

liv torta na katove :nesvist stvarno skidam kapu

tinchi - meni je torta na pepeljaru prerealistična :lol toliko majstorije u detaljima, svaka čast

07 svi 2013, 21:55

Ja sam ispod ticina isprobala i onu smjesu od čokolade i slatkog vrhnja. Imala sam bijeli ticino i stavila sam 100 g rastopljene bijele čokolade i 1 dl izmiksanog slatkog vrhnja.

11 svi 2013, 08:25

Znaci ja sam ukrase radila dan ranije i odlozila ih na podlogu prekrivenu masnim papirom za pecenje. Tu je plus sto ne zahtjeva dodatnog secera , a nista mi se nije sljepilo.
Samu prekrivku za tortu sam radila tako da sam prvo radila bijelu, ili prvo najsvjetliju koja je zamisljena, a onda tek bojanu. Dok sam ravnala takvu prekrivenu tortu vjerujem da se upilo.
Ali ne brini cijela radna povrsina i pod kuhinje su bili od secera. :mrgreen
I na rukama sam imala jednokratne rukavice koje sam mjenjala svako toliko ako bi mi se sto priljepili. Ne rukama jer bi mi se ruka znojila i dodatno topila masu na dodir i prenasal svasta.

11 svi 2013, 09:00

Negdje sam procitala da gustin ne ostavlja tragove pa sam na gustinu valjla ticino, i nije bilo tragova.
Tema je zaključana