vrlo jednostavan,od njega vam radim sve.al idjen kopirati pa cu staviti mozda cu cak i sliku zalipiti,jer,toliko vam se digne,ja vam od njega radim patispanj ili jajaru,ja napravim 4 kore od biskvita od 6 jaja,jer originalni je sa 12 jaja,al to ispane za onu veliku tortu dobije cudo kora...nemore da ne ispadne!!idjen evo me za minut da skopiran sve
12 zumanjaka
40 dag secera (mljevenog)
1 dcl ulja
1 dcl vode
1 prasak za pecivo
korica od limuna
40 dag brasna
12 bjeljanjaka
3 vanilij secera
peces na 180 1 h!
jako dugo tucem zumanjke dok se oni sami ne dignu do po tece,iman onaj mikser boschov sto sam miska.stavljam staub secer,onda ulje vodu brasno i prasak za pecivo....i na kraju lagano silikonskom lopaticom umisan bilanjak...
ako ga pecem u teci,rajngli,loncu,(da svi skuzite) onda je okrenem naopako,namazen samo donji dio ali ne i bocne strane lonca,i onda on se hladi naopacke...bude fenomenalan,i mozes ga jesti 10 dana uvik je mekan i spuzvast...
mozes raditi varijacije,mozes staviti kakao unutra, na nacin da koliko stavis kakaoa(najcesce su 2 zlice u pitanju) onda oduzmes toliko brasna,mozes kombinirati sa kakaoom,orasima,bademima,sto god ocete...voce
ja samo taj biksvit radim i samo kombiniram kreme...probajte ga napraviti nema sanse da ne uspije,a stvarno je super...ja napravim vise tanjih kora i svi me pitaju dali je torta kupovna jer stvarno se cini da su kupovne kore. a sad gren isliku naci da vidite kako izgleda kad se pece u teci u svojstvu patispanja oliti jajare a ne biskvita...meni to dica vole...
evo dok sam prekopala po Harddisku dok sam nasla...ovde sam unutra stavila marelice...super kombinacija..paziti sa vocem,bolje staviti manje nego vise jerbo se ne digne kako triba.
i kad pripolovite smjesu i dalje ide 1 prasak za pecivo to ne prepolovljavate...eto ko vas jos sto zanima...
bude jako spuzvast...i treba se cekati da se ohladi pa tek onda rezati,meni neki put kad je frka pa bi ga vruceg pa bi se od mekoce raspada...pojli bi mi to sve...