Tema je zaključana

Re: Ideje i savjeti za ukrašavanje slastica

19 ožu 2013, 13:33

zvrka je napisao/la:neve, jel ovakav zeko
slika
mislim na oblik, ne na ukrašavanje :p , od 2 kalupa, jedan za glavu, a od drugog idu uši i mašna? ja bi takvog al ne stane mi, kalup mi je 25 cm

ne, ja ću radit tortu vulgaris, a zeku od ticina zalijepit gore
ovo bi bilo veliko definitivno za frižider, bar moj

19 ožu 2013, 14:09

pčelica_maja_23 je napisao/la:mah, nije to za mene, alati, ticino, boje...ma neeeee!!
a nemoj tako!
Ne znas dok ne probas, vjeruj mi ja sam isto tanka sa zicom za dekoraciju,
ali evo, na kraju ne ispada lose, bar mi tako kazu. :mrgreen ;)

19 ožu 2013, 14:13

ja se mislim da bih mogla radit kore ove od flor što piše, ali treba mi punjenje, nešto čokoladno i nešto voćno, jer će bit dvije torte,a da preko ide ticno. stavila bih onda koru na vrh pa preko butter, jel more tako?
što bih mogla? gledam po netu i sve neke kreme koje ne kužim s 300 sastojaka i prave se kao da atome cijepaš

19 ožu 2013, 14:13

olja2208 je napisao/la:
pčelica_maja_23 je napisao/la:mah, nije to za mene, alati, ticino, boje...ma neeeee!!
a nemoj tako!
Ne znas dok ne probas, vjeruj mi ja sam isto tanka sa zicom za dekoraciju,
ali evo, na kraju ne ispada lose, bar mi tako kazu. :mrgreen ;)

A, pogotovo što su klinci ipak manje kritični nego mi sami. Kad vidiš kako se razvesele na ono što bi mi rekli da nam nije uspjelo kako treba isplati se malo poigrati i van zone sigurnosti.

19 ožu 2013, 14:46

ja se mislim da bih mogla radit kore ove od flor što piše, ali treba mi punjenje, nešto čokoladno i nešto voćno,

evo jedna voćna, "pudingasta" jednostavno, brzo i fino, ja stavim na biskvit i preko toga šlag ali ne vidim zašto ne bi mogla i u tortu...tj. između 2 biskvita.

Zakuhati 6 dcl vode sa žlicom šećera i 1 van.šećerom, kad zakuha ubaciti razrezano voće (breskve ili marelice ili višnje) i držati na vatri samo dok ponovo ne zakuha. maknuti sa vatre, ubaciti smjesu od: 2 vrećice pudinga od vanilije+8 žlica šećera razmućeno u 8 žlica vode. Još malo zakuhati ali ne previše. Vruće preliti po biskvitu.
Ako se radi sa višnjama (meni najdraže) onda se višnje kratko prokuhaju u 7 dcl vode (ako su višnje iz tegle onda ona vode iz tegle :) ) i ubaci se prethodno opisana smjesa pudinga.
Višnje možda zahtijevaju malo više šećera, ja ne stavljam ali to je zato što volim da kolač nije puno sladak

19 ožu 2013, 15:23

zvrka, ovako slicno i ja pravim vocne, samo ja voce kad prokuha izvadim, stavim po biskvitu, a onda u tu vodu, u kojoj se kuhalo, ubacim puding, pa prelijem kolac.
nev, mislim da bi ti ova smjesa isla bez rizika da ce se cijediti i upropastiti ticino jer, kad se ohladi, smjesa bude gusta, cvrsta i kompaktna sa vocem, posebno ako su npr. jabuke, ananas i visnje (sto ja najcesce stavljam) u pitanju,
ali mislim da bi i bobicasto voce isto bilo ok, samo ja ga onda ne bih kuhala, vec bih napravila puding pa kad ga skinem s vatre u to (vrelo) bih umijesala voce i onda nek se hladi.
a evo i ideja za cokoladnu varijantu, isprobano i super ukusno.
8 dcl mlijeka
4 žlice šećera
2 pudinga od cokolade (Dr Oetker)
šlag 500 ml
milka cokolada 200 gr

puding pomijesam sa secerom, skuham u mlijeku i kad se ohladi dodam slag,
u to nasjeckam cokoladu, ti mozes i manje staviti, npr 100 gr.,
meni milka obicna mlijecna bude super ukusna,
zbog cokolade stavljam manje secera, ali toliko secera bih stavila i inace, bude sasvim dovoljno slatko zbog slaga, a opet ne preslatko.
meni je ova krema mljac.

19 ožu 2013, 15:37

tenx cure
dakle imamo kreme, imamo biskivit
sad to samo moram napravit :lebdi

19 ožu 2013, 15:40

Možda krema od ledenog vjetra za voćnu tortu neve?

Dobro si primjetila ovo za pećenje kora posebno olja. Super ideja, samo eto nać ono di se ništa neće poremetit dok čeka svoj red. A i da se podijele sastojci i svaka kora se zamjesi posebo i taman prije pečenja, bi li onda upalilo?

zvrka što ti ne stane?

19 ožu 2013, 15:48

Liv Tyler je napisao/la:A i da se podijele sastojci i svaka kora se zamjesi posebo i taman prije pečenja, bi li onda upalilo?
smjesa po ovom receptu koji ja koristim za biskvit moze stajati bez beda,
velim, napravila sam cak duplu kolicinu,

ne mogu tvrditi da moze i ova smjesa od flor, ona veli da ne bi izdrzala,
mozda je trik u odnosu, tj. omjeru sastojaka u mom receptu pa moze,
koliko vidim u mom receptu ide vise ulja, vode i brasna,
meni bi bilo previse komplicirano odvajati pa posebno mutiti. :dunno

19 ožu 2013, 15:51

I to što kažeš.

19 ožu 2013, 18:33

liv, ne stane mi cijeli zeko u frižider, računica je sljedeća: glava-25 cm, uši 15 cm (mogu i malo manje) i mašna mi ispadne 12 cm i kad sve zbrojiš =52, a širina police u frižideru je maksimalno 44 cm. da uši smanjim opet je velik zeko, a i blesavo izgleda velika glava a male uši :mrgreen , poanta zeke je u ušima :lol
Ne da mi se kupovati manji kalup, ne znam ni ima li, jer opet mali zeko- bezveze. ja baš zapela za velikog.
probati ću ovaj recept za biskvit od flor, pa ću ga rezati u neki oblik, mede vjerojatno. moram vidit još za kremu.

19 ožu 2013, 18:54

mislim da bi moderaotorice mogle odvojit temu na ukrašavanje i torte za početnike :lol

19 ožu 2013, 20:38

zvrka kužim sad kad si stavila sliku. Prije nisam skužila koji oblik želiš izvest. Ja sam u glavi imala drugačiju sliku.

slika slikaslika

19 ožu 2013, 20:43

ajme liv, pa daleko sam ja od ovih torti što si stavila :lol , to je meni znanstvena fantastika...
ALI doći ću ja i do takvih nekakvih, polako ali sigurno :dada
Trenutno sam na pogačama :hahaha

19 ožu 2013, 21:11

Moj zeko je imao masnu ali ju skinuo prije frizidera ;). Da sam imala manje kalupe mozda bi stao.

Istina da je slag sa pun boje bljutav. Ali samo na spidermanu je intenzivna boja, i to je jako tanak sloj. Barbie je cokoladna a haljina je jako blijeda bas zbog toga.

19 ožu 2013, 23:16

Pcelice, ako mogu ja sigurno mozes i ti. Nisam ni uredna ni pedantna, a klinci prezadovoljni tortama.
Sad za nadolazeci rodjendan moje kceri namjeravam probati ticino.

Mogu sa bojama u prahu obojati ga? Njih imam doma.

19 ožu 2013, 23:29

Moze s bojama u prahu.

20 ožu 2013, 08:55

Liv Tyler je napisao/la:Moze s bojama u prahu.

Hvala :).

Bas se veselim projektu :lol.

20 ožu 2013, 09:12

neve vidi tutor. ta zeku, izgleda ful jednostavno
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=5007

a bude i onih figurica, punjenih marcipanom po slastičarnama.

20 ožu 2013, 10:10

madir - tako nešto sam i mislila, pogotovo ovaj dio s cvjetićima i tome slično.

20 ožu 2013, 10:56

nevenera je napisao/la:mislim da bi moderaotorice mogle odvojit temu na ukrašavanje i torte za početnike :lol

neeeeeeeeeee, čak i ako nisi početnik dobro je pobrati neke trikove. Meni super što više toga na jednom mjestu u vezi torti mogu pročitati i pogledati.

20 ožu 2013, 18:42

olja2208 je napisao/la:
Floribunda je napisao/la:ovaj biskvit ne mozes peci odvojeno,jer dok prvu koru speces onda kod ostatka ce ti bjeljanjak splasnuti i nece ti se dignuti i biti mekano kao prva kora....

sad vidim da si tu objasnila.
ali, ipak mislim da je konkretno za prekrivanje ticinom bolje odvojeno peci kore jer bi se u suprotnom mrvile, sto isto nije strasan problem ali bi ih bilo zahtjevnije premazati, mislim i da bi bile kompaktnije za drzanje kreme ako bi ih se peklo odvojeno.

kod ovog mog recepta kore su isto jako socne i mekane, a smjesa moze stajati bez problema dok se sve kore ne ispeku odvojeno,
ja sam cak prosli put pravila duplu smjesu, odn. sa 12 jaja, pekla sam 6 odvojenih kora jer sam pravila 2 torte,
i bilo je sve super.
to je malo zahtjevnije ali meni je bilo vazno i zbog velicine kalupa, trebala sam poluloptast oblik pa su mi trebale dvije zadnje kore manjih dimenzija.

ne slazen se sa tobom,muljati 4 puta jedno te isto,em vise vremena vise sudja,pa sto ni bolje smuljati 1 x,speci,ohladiti i rezati...zasto mislis da bi se mrvile...meni se ne mrve! uopce ...samo onu najdonju stavim na vrh da mi bude ravno gore,i bude savrseno...i ne kuzin zasto ove moje nisu kompaktne za drzanje kreme??? :conf drzi kremu dokle god je noz ne zareze....i iman osjecaj da je puno ljepsa unutra nego van,jer ja isto neman zivaca puno za dekoriranje...

ja mislim isto uskrsnog zeku napraviti a sad cunaci sliku sto sam imala na umu pa stavim

20 ožu 2013, 18:49

meni se svidja ovo,da malo probam sa slagom,al neman pojma kako bi ga ucnila,jel je to kalup takav kako ga rezen?kako pecem??'pojma neman kako bi ga izvela al savrsen je...

odoh viditi na jubitub

evo nasla nesto slicno,al bzvz,ja osobno ovu tortu bas nebi kusala,unutra sam secer,nema neke posebne kreme,izvanka isto ,al otprilike mi je dala ideju kako bi mogla poceti...
Zadnja izmjena: Floribunda; 20 ožu 2013, 18:59; ukupno mijenjano 1 put/a.

20 ožu 2013, 18:52

Ja pečem posebno :dunno
pokušala sam i rezat al ne ide, nespretna sam za to, a imam i onu tanku žicu, rezač, kako li se zove.
Ne ispadne mi kako treba i zato kompliciram sebi život i pečem jedan po jedan. :ajme

Našla sam par rct. za sirnice u pekaču, i definitivno ću ih napraviti ( pokušati )

20 ožu 2013, 19:06

kupi dickov noz za prsut,ili kobasice madir...onaj dugacki tanki noz,i za najvece torte meni je super,jer tocno lipo mogu ravno kidati,prije sam probala i sa koncem i sa svim,ovo je super...

evo jos jedan tutorial...samo mi ni jasno,oni stave obican biskvit i samo gore namazu kremom,dok bi ja tila da i u tjelu ima kreme malo...http://www.youtube.com/watch?v=9fiLzlqW5Q4

20 ožu 2013, 21:07

ovaj tutorial je jednostavan dosta
ili se meni tako čini

jako često sam vidjela da rade smo biskvit, izrežu ga i ukrase.
meni to nije to.

20 ožu 2013, 21:10

flor, nisam rekla da biskvit po tvom receptu ne bi drzo kremu, naravno da ce drzati, pa provjerila si vec i sa kremom i sa ticinom,
ali pored onog sto sam napisala (da bi se manje mrvile pecene odvojeno pri mazanju buttercream smjesom, a to sam vec provjerila) evo koji su moji razlozi za odvojeno pecenje,
- kada ih pecem kao jedan biskvit, kora se mora duze peci i na nizoj temperaturi da bi se stegla (citaj: cesto previse osusila),
dakle moraju biti suve i cvrste da bi se tako debeo biskvit mogao valjano presjeci na nekoliko kora (za manje vjeste slasticare nije uvijek lako ocijeniti koliko dugo tu koru treba peci, pa nekad predugo ostanu u rerni i vise se osuse),
- zatim, premjestanje tih presjecenih kora moze biti problem (ja uglavnom uspijevam ali se desi npr. jednom od 15 x i da puknu),
- kada ih odvojeno pecem mogu ih duze ostaviti da stoje nenamazane i one budu socne,
lako ih prenosim i slazem na tortu kad ih ostavim na papiru na kome su se pekle.
vremenski dođe gotovo isto, jer tanke kore su daleko brze peku od debelih,
a lakse je ocijeniti jesu li pecene.
- isto tako, kad ih se odvojeno pece mogu se napraviti razlicite kore, ubaciti u ovu smjesu npr. orahe ili sl.
sto se ove smjese tice, ne pravim je odvojeno za svaku koru,
ali za neke drugacije torte, pravim cak i smjesu odvojeno (ako to recept zahtijeva).
oduzih, ali to je moje iskustvo,
nekad davno sam pitala tu moju ekspert-tetu zasto pece odvojeno kore kad je u pitanju ista smjesa i ona mi je dala otprilike ovakvo objasnjenje,
a nesto kasnije vlastitom empirijom sam dosla do istog zakljucka.

inace, za ovu zadnju tortu jos jedan razlog za odvojeno pecenje sam tu spomenula:

olja2208 je napisao/la:to je malo zahtjevnije ali meni je bilo vazno i zbog velicine kalupa, trebala sam poluloptast oblik pa su mi trebale dvije zadnje kore manjih dimenzija.

20 ožu 2013, 21:40

evo, napokon sam se nakanila da postavim slike torte koje sam pravila svom dječaku za rođendan, dvije, jedna za vrtić jedna za po kući :lol

Ova je bila za po kući:

slika

a ova za vrtić:

slika

malo sam se patila sa ovom dugom, buttercream mi nije htio upiti boju kako treba pa su mi ostajale kapljice boje, katastrofa, a nisam imala vremena da pravim novi buttercream.

Mala digresija, za cure iz Bosne: neki dan sam u DM-u našla jednokratne providne vrećice za ukrašavanjem šlagom i buttercreamom (za piping), 100 komada oko 18 KM. Bila sam vrlo sretna :joy

20 ožu 2013, 21:42

Ja isto pečem kore odvojeno, tako mi je puno lakše jer ih jednostavno ne znam prerezati kako treba, čak ni sa super nožem, a konac, rezače za kori i slično sam probavala ali nije to to, tako da sam odustala i pečem ih odvojeno. Ali, ja imam više istih modli pa to ide brže, a i ne pravim torte sa više od 4 kore.

20 ožu 2013, 21:50

sad me vata panika da neću znat izrezat kore :ajme
Tema je zaključana