13 svi 2013, 11:19
Zvrkin Medo je savršen

Tako primamljivo izgleda... ja sam na tu foru radila Miki Mausa
Mmar, Hello Kity odlična! Samo meni nije jasno zašto ta mačka nema usta

mislim, ne tvoja, nego općenito, hm.
13 svi 2013, 11:21
samo da još kažem, krema za tortu For her je savršena. Tvrda, fino razmaziva, mislim da je idealna za ticino. a preukusna
13 svi 2013, 12:21
mmar je napisao/la: i bila sam u napasti da joj stavimo usta, čisto da izgleda normalnije, al mi je mm rekao da se ne petljam.
a ja sam svojoj baš stavila
13 svi 2013, 12:54
Evo Bornice:
"Milka" krema
- 8 žumanjaka miksati sa 20 dkg šećera, 2 vanilija šećera, umiješati 6 velikih žlica brašna sa 2 velike žlice gustina i 2 dcl mlijeka.
- Zakuhati 6 dcl mlijeka i u to ukuhati smjesu žumanjaka.
(znači ukupno ide 8 dcl mlijeka za 8 žumanjaka).
- Kuhati na pari dok se ne zgusne (ali ne smije se jako zgusnuti!!)
U malo prohlađeno izribati mliječnu Milka čokoladu (10 dkg) ili neku drugu čokoladu, a u potpuno hladno dodati 25 dkg izrađenog margarina, sve dobro izmiksati.
13 svi 2013, 13:15
mmar, i ti se navukla?
13 svi 2013, 13:29
mmar je napisao/la:Jao ne pitaj
Curka u nedjelju ima prvu pričest, a pošto svojim klincima za svaku prigodu ja radim torte, i to uvijek prema njihovim željama, nekad s banankom, nekad s bombončićima, nekad sladoledna torta, tako si je zaželila da joj tata i ja napravimo i za nedjelju.
Moram li reći da uz sve ostale pripreme ne znam kako ću ni kad, plus što bi trebala bit bijela i onako baš fino uređena, a ja sam više od šlampavih i pijanih torti

Gle, to je njezin dan. Mislim da joj je važnije da joj ti napraviš tortu nego da izgleda kao iz najfensišmensi slastičarne. Da je htjela super fino uređenu, vjerojatno bi ti to tako i rekla.
13 svi 2013, 14:07
mmar je napisao/la:Bornice za koliku je to tortu kreme? Mislim na veličinu, koliko kora i koji cca promjer?
Masho kakva je to krema for her? Jel ta onda ide direkt ispod ticina? Jel ide ijedna ili treba uvijek buttercream?
U biti ja sam isprobala sa oljinom kremom prvi put kad sam radila, i kremu i ticino, zaboravila na buttercream, premazala sve kremom i ticino se super držao, ništa nikud nije otišlo, plus što je sve ionako bilo na koso postavljeno. Znači baš mi se dobro držala.
Al sad mi je ta krema ispala mekša, pa sam mazala buttercream. Dajte rješenje.
Zvrku pitaj

. Ja nisam jos isprobala, ali zvuci ukusno (mada ki je oljina krema zakon, pding, slag i cokolada, bez maslaca ili margarina).
13 svi 2013, 14:08
mmar- ispadne mi dosta kreme za 3 kore, promjer 25 cm
13 svi 2013, 17:23
Mmar.. pogledaj na coolki tortu for her. I ova od milka torte sto je zvrka stavila je odlicna.
Ja sam nedavno stavila sliku za prvopricesnicku tortu od ticina.. na andela. Meni se cini ful jednostavno... cak je i nevenera stavila link za izradu tog andela.
13 svi 2013, 20:38
torta for her u mojoj obitelji broj 1....SVI JE OBOŽAVAJU.
13 svi 2013, 20:47
ja sam prije par dana pravila "svoju" tortu, i super čvrsta krema, kao i uvijek.
mmar, sama si otkrila u čemu je problem, puding mora biti skroz hladan prije dodavanja šlaga.
torta je odlična!
ronin, tako sam i ja mislila, da nema šanse da ja to uspijem, ni sad se ne osjećam naročitim profesionalcem za ticino (k'o da bi imala pravo nakon svega 2 torte

)
ali, da moguće je da ispadnu dobro, čak i meni.
13 svi 2013, 22:03
Ovako nešto meni lijepo i jednostavno

For her i ja pravila zadnji put, savršena!
19 svi 2013, 22:18
Kiki, oči mi ispale.
To si sve detalje sama napravila?
I molim vas , otkrijte mi kako radite slova i brojeve da budu tako kao iz tiskarskog stroja?
Moji pijani i svojevoljni, svaki svoje fele.
19 svi 2013, 22:46
da da draga sve sama.....

imaš pravo ove zadnje i jesu istisnute iz kalupića...nekih dječijih igračaka od pečata..koje sam ja oprala i koristim za svoje potrebe...
19 svi 2013, 23:25
Kiki i Lara, super si.

Mene sad čekaju za vikend 2 krizmane. Do sad ih nisam radila.
Mislim da vam nisam pokazala kakvu sam tortu radila nedavno sinu za 4. rođendan. Poželio je r2d2, robota iz Star Warsa.

Obratite pažnju na majicu.

I jedna za krštenje
19 svi 2013, 23:32
Tinchis ma ti si majstorica....ne sumnjam jaa u tebe....to ćeš ti za tren...
predobar robot...

kao pravi al ova za krštenje je preslatka....jednostavna a predivna...
mene sad čeka jedna za krštenje a ja nisam radila nikako za krštenje
22 svi 2013, 13:21
odlično mu zvuči ova milka krema, to si stavljam na TO DO listu, nisam nikada radila s milka čokoladom i vjerujem da je fina
26 svi 2013, 17:20
evo moje prve za krštenje
26 svi 2013, 18:20
Sve redom jedna ljepsa od druge

.
28 svi 2013, 10:25
Evo i mene ovdje, bok cure.
Moja prva torta sa fondanom za prvi sinov rođendan

28 svi 2013, 10:42
r2d2
fenomenalan je
Sve su vam torte prekrasne, svaka čast cure.
a di je nestala Boysmama?
28 svi 2013, 11:06
r2d2 je
torte su odlične
starr - odlična mi je
28 svi 2013, 12:13
Starr, baš je slatka.
01 lip 2013, 16:11
i još jedna u nizu
01 lip 2013, 16:14
Cure imate li vi svoje stranice na FB ili blogove da vas polajkam?
04 lip 2013, 20:57
Za par tjedana me očekuje izrada jedne torte za krštenje. Vidjela sam ovdje negdje nešto zgodno i jednostavno, ali sad ne mogu naći. Imate kakvih ideja koje ne uključuju nešto komplicirano?
05 lip 2013, 08:55
cure, vidim da sve spominjete Oljinu tortu. kremu sam našla, to je ona sa pudingom i šlagom, ali koji je recept za kore, ja ne mogu naći?
i još jedno pitanje, može li se ticino bojati onim dr. oetker gel bojama koje se mogu naći u običnim dućanima? ja te inače koristim za šlag i dobre su, ali ne znam kako se ponašaju s ticinom.
05 lip 2013, 10:02
ja korisstim boje u gelu tj.mislim većina nas.a vjerujem da su i od dr.otkera jako dobre jer ja inače kupujem njegove proizvode i vidi se razlika od drugih proizvođača. A znala sam koristiti prije i boje u prahu