Odgovori

jos jedna.......

03 tra 2005, 19:51

<
><
>Ina recept za tortu cu ti poslati s posla inace je Lubenica torta i pravi se u dubokoj posudi da bi kad se okrene bila u obliku kosnice.<
>Detaljno sutra sa posla.<
> <i></i>

Re: jos jedna.......

04 tra 2005, 11:49

oli nemam riječi <
>tvoje torte su umjetnička djela <
>ma svaka ti čast <i></i>

04 tra 2005, 13:34

a na ovoj baby torti mi je super ovo sa prsticima Sara 29.08.2001.<
>Antonio 29.09.2003.<i></i>

04 tra 2005, 14:42

Quote:a na ovoj baby torti mi je super ovo sa prsticima <
>Sarina mamo svaka cast na zapazanju. ja sam poslije tvog komentara par minuta pokusavala odgonetnuti sta si htjela time reci dok nisam ugledala male prstice.<
><
>Olivera ti si genije <
><
>Editiram: da li mozete uslikati alat kojim ovakve ukrase pravite, mislim na sto poredte sve sto koristite i sliknete, cisto da dobijem predstavu... <
>25.09.2002<i>Edited by: anurkan at: 4/4/05 14:44<
></i>

04 tra 2005, 15:07

ja za raznobojno ukrasavanje koristim obicne vrecice za zamrzavanje (male, 1 lit.) i onda u njih stavim onaj vrh za praviti "puslice".<
>Taj vrh stavim u cosak vrecice i malo prorezem skarama (ali stvarno malo) i onda ga gurnem van (nemojte doci na gresne misli )<
>Tako mi je puno prakticnije, jer imam samo ona dva uredjaja (nemam pojma kako se to zove) za ukrasavanje i onda ako pravim nesto u vise boja moram stalno prati <
> Sara 29.08.2001.<
>Antonio 29.09.2003.<i></i>

04 tra 2005, 15:15

Olivera, savrsene su! Ježek, travanj 2000.<
>Vovo, srpanj 2002.<i></i>

zenske stvarno ste...

04 tra 2005, 15:16

...CARICE!!!!!....svaka vam cast!!!....predivno....moji ste idoli <i></i>

Lubenica torta

04 tra 2005, 16:01

LUBENICA TORTA<
><
>8 jaja        <
>350g putera<
>250g zele bombona        <
>300g sesera u prahu<
>150g suvog grozdja        <
>250g mlevenih oraha<
>300g cokolade<
>flasica nekog crvenog ekstrakta (malina, jagoda..)<
>2 kesice vanilin sesera<
>1l mleka                                                Potrebni sudovi:        <
>8 kasika gustina<
>8 kasika
asna        <
>23 kasike secera<
>2 limuna                                vangla 3.5cmduboka <
>                d=26cm pri vrhu                                                        V=5.5l (dosta 4l)        <
>                                        pleh: 42x34cm dovoljno<
><
>I Testo<
>Umutiti testo od 5 jaja, 5 kasika sesera, kad je umuceno dodati 5 kasika
asna i peci u cetvrtastom plehu. Staviti u vanglu, koja je podmazana zejtinom, da se oblikuje.<
><
>II Testo<
>Umutiti 3 jaja, 3 kasike sesera, dodati 3 kasike
asna i peci u okrugloj tepsiji ciji precnik je kao vangla pri vrhu.<
><
>Fil<
>1l mleka kuvati sa 8 kasika secera i 8 kasika gustina stalno mesajuci dok se ne ohladi.<
>Posebno umutiti 300g putera sa 300g prah secera. Krem i puter umutiti zajedno i podeliti na tri dela:<
><
>Prvi deo: dodati 250g seckanih zele bombona i sok od 2 limuna<
>Drugi deo: dodati crveni ekstrakt i 150g suvog grozdja<
>Treci deo: dodati 3 stangle (100g) rastopljene cokolade, 250g mlevenih oraha i 2 kesice vanilin secera<
><
>U oblozenu vanglu sa testom prvo se sipa beli pa crveni pa crni fil. Odozgo se poklopi sa okruglom korom i stavi u frizider da prenoci.<
>Kada je torta ohla|ena i stegnuta prevrnuti na tacnu i preliti glazurom od cokolade.<
><
>Glazura:<
>8 stangli (200g) cokolade, 8 kasika secera, 8 kasika vode i preostalo parce putera rastopiti i preliti tortu.<
><
>Ina tebi ova glasure netreba umesto nje ide ovaj zuti fil koji imitira kosnicu.Za vrata sam koristila cokoladu.Za pcelica fondan(koji je kao plastelin) ofarbala u zuto i onda pravila pcelice.Linije na pcelicama su od cokolade, krilca su zicica(znas ona koja se koristi da se kesice zatvaraju) umocena u cokoladu-to jedino nije jestivo na torti.<
>Mislim kad sam skla tortu odmah sam prvo jurila pcelice i sklonila jer su mali deciji prstici krenuli to da grabe i jedu, skinula sam krilca a ostalo sam im dala da jedu jer je jestivo <
><
><
><
><
>Pa ti prstici su tu jer beba drzi pokrivac jedino vrat bebi nisam napravila <
>Inace sto se tice instrumenata ja isto imam kesice koje su trouglaste(to sam kupila) i onda na njih stavljam vrhove u zavisnosti koju vrstu sare i koju boju moram da pravim.<
>Kad sam pocinjala i oprema mi je bila skromnija, posle godina pravljenje stalno dokupljujem nove stvari i oprema mi je bolja.<
><
><
><
><
><
><
><
> <i>Edited by: Olivera  at: 4/4/05 19:51<
></i>

Re: Lubenica torta

05 tra 2005, 14:58

WOW! hvala, Oli <
>Mara, 02.10.2002.<
>beba, 10.2005.<
><i></i>

06 tra 2005, 10:15

Cure moje drage svaka vam cast!! <
>Sve torte su predivne i ja bih imala par pitanja ako nije problem...ali za sada cu samo par <
><
>Sretna kako si uspjela napraviti tortu na psrat,jesuli to samo kore ili su i filovane?Jeli to bio kalup ili si ti tek tako jednu na drugu stavila..kako gornja stoji na donjoj???<
><
>Olja scim ukrasavas toru..mislim jeli nekom spricom pravis one male sicusne ukrase od mase ili kako???<
><
>Torte su zaista divne!!!! <i></i>

06 tra 2005, 10:21

Oli svaka cast!!! sve torte su ti prekrasne, al meni je ona kosnica definitivno najposebnija MRAAAAK!<
>znaci, iznutra je to "lubenica" <i></i>

Re: Unknown

23 ruj 2005, 11:11

Torte su prepreprekrasne...<
>Oli, može naruđba pa šalješ poštom <
><
>Tak mi žao kada sam vidjela da na 2 stranice ovog posta piše<
><
>Quote:(This post is missing and can not be restored) <
><
>Sigurno je bilo puuuno prelijepih tortica... L E O<
><
><
>E R I N<
><i></i>

29 ruj 2005, 12:21

Pa može li opet netko postaviti slike tih torti? <i></i>

29 ruj 2005, 12:50

Pih pa da nam ih opet sve pokupis i stavis na svoj forum??? <i></i>

??

29 ruj 2005, 15:06

I kaj s time, joj molim te Tina? Jesi li ljubomorna ili što ve&#263;?? <i></i>

Re: ??

29 ruj 2005, 15:28

Ruby, navodiš li od kud ti recepti kad ih kopiraš na svoj forum ili? Ro '96. Lu '97. Jo '02. Fr '03. <
>stari s bafima, <
>stara s ogromnom trajnom <
>
at i ja,<
>cili umazani slajom<
>i sve je daleko...<i></i>

29 ruj 2005, 17:33

RL mama naravno da navodi!!! Skine sliku odavde i kaze da je to njenih ruku djelo.... <
><
> <i></i>

29 ruj 2005, 19:35

Nisam dobila odgovor koji sam &#269;ekala! Dakle draga moja znam ja u &#269;emu je štos... Tebi to smeta, jer se bojiš da &#263;u na taj na&#269;in uspjeti i to što ja radim na svojem forumu to je moja stvar, uskoro &#263;e biti, ve&#263; i ima nekih slika na forumu, ali hladnih predjela i da ti uzmeš te slike i napišeš da je to tvojih ruku djelo ne bih se ljutila. Previše si uzimaš k srcu, a to ti ne valja. hihih... I daj prestani se ljutiti i kme&#269;iti poput male bebice... Ne znam kako si nisi dosadila s tim ponavljanjima. Te radove koje sam uzela nemaju COPYRIGHT tako da mogu s njima raditi što mi se prohtije, a s time kada sam te slike torti skinula s neta i sebi sam pomogla premda &#263;u uskoro po&#269;eti pe&#263;i kola&#269;e ( ukrasne, za ro&#273;endane, svatove, mature, pri&#269;esti, vjen&#269;anja) i mislim da je to do
o... <i></i>

29 ruj 2005, 22:26

Izvini Rubi ali tvoj prethodni post je u najmanju ruku bezo
azan.Trebala si uzeti nick <
>svraka ako si se vec mislila kititi tudjim perjem.<
>Uzeti tudju sliku i reci da je to tvojih ruku delo je laz .<
>Cak bi shvatila sa kazes da nije tvoje (nemoras reci cije je) ali hvaliti se da si ti to napravile je stvarno pokvareno.<
>I iskreno mene niti verujem bilo koju forumasicu ovde ne interesuje da se hvali onim sto si ti napravila.Niti tvojim slikama.<
><
>Mislim da svojim prisustvom stvaras ovde jednu neprijatnu atmosferu gde vise niko nece stavljati slike zbog mogucnosti da ih ti krades .<
><
>Neverovatno kako je dovoljno prisustvo jedne osobe da pokvari ono fino sto je 100-nak drugih napravilo. <i></i>

29 ruj 2005, 23:05

Oli <i></i>

30 ruj 2005, 00:30

Oli KIKI 08.1993. TONKA 11.2000. ZVONIMIR 03.2004. <i></i>

30 ruj 2005, 05:56

Oli <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>

30 ruj 2005, 09:38

Olivera <
>Dajte drage moje forumasice... pa nece vas jedna Rubi zastrasiti svojim ponasanjem i sprijeciti da i dalje stavljate slike svojih remek djela. Mozda joj to i je cilj, da nam ubaci i prosiri nered medju redove.<
>Ko je sisa?! Koliko sam imala prilike procitati iz postova mama koje su bile na njenom forumu pa samo ona i posjecuje svoj forum.<
><
>A Rubi vjerovatno i nije ona nego on... <
><
><i>Edited by: nikinola at: 30/9/05 10:26<
></i>

Re: UKRAŠAVANJE TORTI - ideje i savjeti

30 ruj 2005, 19:15

Ja tek sad vidjela da su recepti postali turbo vruci...<
><
>Olivera - kosnica je totalna ludnica!!!!!!!!! A one pcele su od marcipana ili? Evo sad sam vidjela recept..znaci nisu od marcipana.... <
>Sara Alexandra 1.1.2004.<
><
><i>Edited by: Do
a vila at: 30/9/05 19:19<
></i>

01 lis 2005, 08:59

Cure, Rubi je izbacena tako da nas vise nece smetati - pisite dalje slobodno Mame&Bebe - Početna stranica<i></i>

01 lis 2005, 12:44

Webmama <
> <
> <
><
><i></i>

10 lis 2005, 13:07

Ja nemam pojma tko je ta Rubi ni koji forum ima...<
><
>Ali torte su fakat mrak.... VELIKI BRAT<
><
><
>LJETNA BEBA<
><i></i>

Re: UKRAŠAVANJE TORTI - ideje i savjeti

18 sij 2006, 18:17

naletila sam na stranicu sa super idejama za torte pa pogledajte i same <
>www.tomtomklub.com/dizajn.html<
><
>(kliknite na "leptir, bazen itd. ) Nikolina 28.02.1999. & Nola 04.09.2003.<i>Edited by: nikinola at: 18/1/06 17:18<
></i>

20 sij 2006, 23:57

Nemam puno iskustva u pravljenju torti, ali to volim da radim.<
><
>Evo mog amaterskog doprinosa (ko ne prepozna iz nevestog dela auto):<
><
> <
><
><
><
><