11 lis 2006, 18:04
Tinchi- hvala! Ja cu pokusat raditi vagone sa plazma keksima.
Nego- zanim ame sa cime bojate kreme? Kada takve bojane kreme stavljate na tortu- prije hladjenja ili malo prije posluzivanja?
Kupila sam nekakve jestive boje... ali do sad nisam radila nikad tako neku sarenu tortu...
12 lis 2006, 13:07
Tinchi, evo posto si rekla da se javim ako me nesto zanima, pa da te pitam.
obicno ukrasavam torte sa slagom u koji stavim boju, ali je nekad dosta tesko jer curi, a Ivana je spomenula masu od putra i secera.
Spremam se raditi Nogometnu loptu tortu za MM, ali bas mi je neko dao ideju da od marcipana izrezem pererokute, mislim da bi to cak bilo i lakse i stavim boju u marcipan.
I tvoja torta zenska me zanima, sa cime si nju ukrasila.
Hvala :juhu
12 lis 2006, 14:06
Maslacak ja koristim prehrambene boje. Nekad kupim one tekuce, nekad u gelu ili u prahu. Ovisi sta nadem.
Ja tortu prvo pustim da si malo odmori i da se stegne u frizideru pa ju onda ukrasavam ali ako je frka s vremenom onda ju odma fasadiram.
Esbig mislim da bi ti bilo puuuno lakse s marcipanom. Ja sam loptu ukrasavala kremom i namucila se popravo a estetski mi se nije nimalo svidla.
Mozda da tortu premazes ovom sjmesom od secera i maslaca a peterokute ili kak je vec naziv tome na lopti izrezes od marcipana??
Ove cikice sam ukrasavala sa kuhanom kremom tipa mlijeko secer i brasno + margarin u hladno ali sam imala frku pa mi se malkec zgrudalo ali gosti moga tate (njemu je torta bila namjenjena) nisu to uopce primjetiliu jer su imali oci na necemu drugom
12 lis 2006, 14:40
Hvala Tinchy

takvu kremu ja dosta cesto radim i za filati torte, sa mozda orasima ili necim unutra.
JiA, torta ti je super
12 lis 2006, 14:42
Esbig, ne hvali mene.... nego američke slastičare...

ali kao ideja može proći!
12 lis 2006, 14:53
JiA

, hjtla sam pitati dali si ti ukrasima, ma reko sigurno je. Barem si iskrena, svejedno ljepa torta
12 lis 2006, 15:02
Evo i nase torte sa Josipovog krštenja . važno da je maminih ruku djelo ;-)
Zadnja izmjena:
PETO DITE; 11 stu 2006, 23:41; ukupno mijenjano 2 put/a.
12 lis 2006, 20:30
evo moga shreka, nije reprezentativan, al dijete je bilo zadovoljno, a to je najvaznije.
http://i59.photobucket.com/albums/g305/ ... -torta.jpg
12 lis 2006, 21:02
Wow
12 lis 2006, 21:06
Torta ti je super

, kako si ju uspjela dekorirati?
Ja sam uvjek znatizeljna

, ali drukcije necu nauciti.
13 lis 2006, 10:18
esbig, radila sam smjesu koju inace radim za bajedare, samo sam je poduplala. Ona je mekana i podlozna manipulacijama.
Tu sam smjesu stavila na tacnu i oblikovala od nje glevu,. izvukla obrve, usta, nos, napravila usi.
Onda sam razvaljala ticino masu u koju sam dodala zelenu prehrambenu boju (izgledala je kao kora za strudlu). Tu masu sam stavila na tijesto i pazljivo pritiskala da se sacuva oblik obrva, usta, nosa, tuljke za usi samo zamotala u ticino masu i naslonila na glavu.
crvenom bojom sam presla preko izbocine za usne.
od ostatka ticina sam razvaljala oci (onaj bijeli dio), a za smedji sam stavila mm bombone. Za obrve sam lijepila cokoladne mrvice (to mi je bio najtezi dio, jer se nisu lijepile za ticino), pa sam premazala obrve gustom otopinom secera i vode i tako lijepila cokoladne mrvice.
Ako te sta jos zanima pitaj.
13 lis 2006, 10:57
Hvala Ivana, daj mi samo reci kakva je to ticino masa, bi to bilo nesto sto ovdje zovu Icing? To koriste za ukrasavanje torta ili marcipan.
Jos jednom, torta ti je super
13 lis 2006, 11:10
na onom drugom topicu sam ti napisala, evo kopiram ovdje
ticino sam kupila u trgovini gdje se prodaju ukrasi za torte, izgleda kao bijeli plastelin, inace je mjesavina secera u prahu, vode, mislim brasna i sl. mogu doma pogledati sastav pa ti napisem.
pretpostavljam da bi u kod vas toga moglo biti za kupiti, ako ne mislim da se ista stvar moze raditi i s marcipanom.
16 lis 2006, 12:43
Ivana, shrek je super. obožavam ovakve torte koje su mala umjetnička djela, napravljene uglavnom prstićima i maštom.
Jednom sam radila barbi tortu -balerinu sa haljinom, s tim da sam bebu napravila od marcpana. ne mogu prežaliti što nemam fotografiju. a torta je preko noći u hladnjaku stvarno proplesala.
mogla bi i ja stavit koje svoje remek djelo.
17 lis 2006, 00:01
Ivana Shrek ti je G E N I J A L A N!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21 lis 2006, 23:34
Cure, nemam riječi. Torte su pravo savršenstvo. Kaj vi to sve stvarno same radite? A ja sam mislila da ja pečem dobre torte.
23 lis 2006, 18:36
Cure kako dobijete ovakve lijepe jake boje? Gdje to kupite?A i sigurno vam puno vremena treba da bi takvu prekrasnu tortu napravile.
30 lis 2006, 14:33
Evo još par prijedloga. Sve torte je radila moja šogorica.
Krštenje
Rođendanske
14 stu 2006, 14:40
Po vasim uputama

,unutra je tigar torta(svi su je pohvalili da je odlicnog okusa,jedino sam mozda mogla pustit filu da se jos malo prohladi,ja sam stavljala u vrucu.pa su mi se neke kocke od patispanja skroz istopile u fili,ali ipak su se vidjele).Imam ono starinsko cjedilo od emajla(kupljeno nekad u konzumu za 1kunu

,ono je bas onako okruglo,kasno mi je upalila lampica da je napravim skroz okruglu tako sto bih stavila drugo cijedilo kao poklopac i bila bi prava,pravcata lopta,no trebala je dupla mjera,a ja sam bila knap sa vremenom.Par dana sam proucavala kako napraviti glazuru,no kako mi se ne svidja raditi komplicirane stvari u zadnji cas,odlucila sam se za premazivanje slagom,od cackalica sam formirala peterokute i punila ih coko mrvicama,jedino mi nije trebala ova rubna coko krema.
Voila!
http://img225.imageshack.us/img225/4074/atortawu9.jpg
11 pro 2006, 14:41
evo jedne adrese sa prekrasnim tortama. tamo sam dobila ideju za auto i loptu. samo se moraš registrirati.
http://www.cakecentral.com/cake-decorating-photos.html
11 pro 2006, 14:41
evo jedne adrese sa prekrasnim tortama. tamo sam dobila ideju za auto i loptu. samo se moraš registrirati.
http://www.cakecentral.com/cake-decorating-photos.html
27 pro 2006, 13:01
Danas je drugi rođendan mom sinu ,pa da se evo malo pohvalim ,a možda dam nekom ideju!Voila!
http://i142.photobucket.com/albums/r81/ ... 02200a.jpg
30 pro 2006, 10:37
napunila si polovice kinder jaja? Suuuper ideja, krasno izgleda :juhu
03 sij 2007, 15:47
A&A torte su ti super, posebno mi je ljepa kucica. Od cega si radila kucicu?
04 sij 2007, 00:59
Esbig, hvala
Kucicu sam radila od tijesta za paprenjake, a sastavljala "icing"-om, ako hoces napisem recept