Odgovori

Re: sezonska kuharica - LJETO!

29 lip 2008, 14:15

Cini mi se da je Marin stavljala recept za neko varivo od krastavaca. Delovalo mi je fino ali sam zaboravila da ga sacuvam a sad se naravno ne secam gde je to pisala. Potrazim pa stavim ako nadjem.
edit:
evo, ovdje, negdje pri sredini strane
:mah

29 lip 2008, 15:44

dobila sam brdo krastavaca, šta da radim s njima

a zakaj provociras
ja bi ih da sam na tvom mjestu probala ukiseliti na suncu. Ne znam tocan recept ali znam da idu u slanu vodu da se utisnu da ide komorac. Nadji recept pa ako ti uspiju i ja ci radit. S kupovnima naravno :p

29 lip 2008, 16:52

Silki, koliko dugo se peku paprike punjene krumpirom i na kojoj temp?
Probat cu i ove krumpire s tikvicama, zvuci odlicno.

29 lip 2008, 21:42

Rimaithor je napisao/la:Mogu se jesti tople ili hladne (uz roštilj su zakon!!)

X
stvarno odlican prilog uz rostilj!
inace, ako nemam fetu stavljam obicni svjezi kravlji sir i sitno sjeckanu sunku.

olja, nemam pojma dal sam vec pisala taj recept s patlidzanima, al to bi bilo nesto alla parmigiana ;)
al stvarno je za prste polizat, zna mani :mrgreen: to sam pripremala na audiciji za moderatoricu recepata :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

danas sam na placu nasla ful mlade krumpire, al onako skroz sitne, frisko izvadjene... takve sam kao klinka kod bake ljeti tamanila :luv

29 lip 2008, 22:03

takve sam kao klinka kod bake ljeti tamanila :luv

i ja. A kad si vec spomenila ljeto i baku i krumpire - najbolje su prijali peceni u zaru vatrice na kojoj smo netom prije ispekli slaninu na raznju, a jeli uz paradajz iz basce kojeg smo grizli kao jabuke. Naravno, sve to za kasnu veceru, na pasnjaku ispred kuce :proljece

29 lip 2008, 22:23

joj sandra, ajmo sad jedan becarac :drink :3srca

29 lip 2008, 22:25

napravila paprike punjene krumpirom za ručak
i mene i mm-a nije baš nešto oduševilo - valjda nismo navikli :dunno

29 lip 2008, 22:48

sandram, ja ih pečem na 180, vulgaris električna pečnica, jedno sat vremena.
ma vidiš kad je gotovo, krumpir dobije koricu po vrhu i paprika bude skroz mekana.

dunja, baš mi je krivo što vam se nije svidjelo. meni je to prefino.
okus iz djetinjstva :proljece

29 lip 2008, 23:14

Dunja :lol
Silki, hvala.

29 lip 2008, 23:45

ubila se danas kod mame, ubila :oops:
kao fol rostiljic, a onda pride pecena paprika, pa tikvice pa patlidjani, pa mladi krumpiric... pa strudla, sladoled i nesto slicno londonerima (onako kako to samo moja mama ljeti uvijek i po mom gustu radi - u gornju smjesu s bjelanjcima umijesaju se ribizli, eeeeeeee to su okusi moga djetinjstva :klanja )

a glede moje dijete i kilaze - idem pjevat onu oliverovu "sad je kasno da se kajem..." :drink

30 lip 2008, 11:19

obozavam sve ljetne proizvode jer je jednostavno za spremati, npr. povrce (tikvice, patlidjane, paprike, rajcice, luk samo utrpam narezane u pecnicu i zacinim maslinovim uljem i mediteranskim biljem, ja to jedem tako, a djetetu smiksam sa stapnim mikserom i prelijem tjesteninu.

Ili tikvice i patlidjane na zepteru, najedem se vise nego od bilo kojeg mesa.

Kukumare nasjeckam na kockice, dodam jogurt i usitnjeni cesnjak, ubacim nekad i kozjeg ili svjezeg sira.

Kako spominjete patlidžane,sjetila sam se da sam negdje vidjela recept za zapecene patlidžane s kolutovima mozzarelle, ali ne mogu ga naci, to mora biti fino!

ovo sve sto ste navele moram probati, sve bih to jela. :proljece

E da, a sto se tice voca - radimo smoothiese - jucer zmiksane maline, breskve, jogurt i med. mljac

30 lip 2008, 11:36

da se pitam, ljetih jela samo salate (slane i slatke)...

30 lip 2008, 12:43

Ja se veselim kuhanoj blitvi i krumpiru i lešo ribi na moru (naš najčešći ručak)
rashlađenoj dinji
pohanim tikvicama (al one velike kaj su kao odresci kad režeš kolutove)
i kuhanom zelju s krumpirom :mrgreen:
i bakinoj kuhinji :cool

30 lip 2008, 13:23

anlan
sjetila sam se da sam negdje vidjela recept za zapecene patlidžane s kolutovima mozzarelle

to su ti melanzane parmigiana ;)
a i dunja je već tražila recept pa ga potražih
viewtopic.php?t=14407&highlight=melanzane+parmigiana

30 lip 2008, 14:20

A to je to! thx vidjala sam te recepte, ali sam trazila patlidzane s mozzarellom, a ne parmezanom, mislila sam da je ovo skroz nesto drugo.
Evo i recept sa slikom, step by step

http://www.coolinarika.com/recept/melanzane-alla-parmigiana

30 lip 2008, 22:01

Da prijavim današnji ručak,paprike punjene krumpirom by Silki.
Mmmmmm,prefino!!!! I prelila ih jajetom i vrhnjem. Prste smo polizali.

30 lip 2008, 22:11

danas sam na placu nasla ful mlade krumpire, al onako skroz sitne, frisko izvadjene

Mi ih imamo u vrtu na moru, najela sam ih se u subotu :mrgreen:
U nedjelju sam papala oslice (frisko ulovljene :mrgreen: ). Sveki je slozila i riblju juhicu mmmmm (jedem samo tu njenu, ona kuha ribu u posebnom cjedilu a kasnije je dugo prebire da slucajno ne podleti kost)

30 lip 2008, 22:51

Ja sam se upravo ubila u punoj zdijeli salate, narezala paradajza, paprike, krastavaca, salate kristalke, feta sira i nakidala dvopeka pa zalila dresingom od jogurta (kupovni). Uf :gigl

01 srp 2008, 10:20

sandram, i ja uzivam u krastavcu i paradajzu, s maslinovim uljem i acetom balsamicom :mrgreen: njaaam

02 srp 2008, 15:09

ovo su mi najdrazi topici :3srca

ove paprike sa krumpirom radim vec godinama - dodajte u nadjev malo pancete narezane na sitne kockice. Malo jer ju ne dodajete da pojacate jelo vec radi okusa :mrgreen:

a volim sve ljetno. Bas sve. No, top jelo su mi tikvice (samo i iskljucivo domace) na leso. Ne domace tikvice spremam na druge nacine.

02 srp 2008, 15:31

Nisam nikad pravila svjeze mahune :oops: , uvijek smrznute.
Je l postupak isti? ( za varivo klasicno pitam).
Ne moram bacati vodu i sl.?

02 srp 2008, 15:57

ja za varivo uvijek koristim svjeze, na 1. str. sam napisala i kako pripremam.
za mahune na salatu, ili kao prilog mesu (dinstane s drugim povrcem)...van sezone koristim smrznute (dok imam svoje zalihe u ledistu, a kasnije uglavnom ledove).

Ne moram bacati vodu i sl.?

pa vjerojatno ne. mislim, ja bih pravila tako da ih smrznute stavim u lonac, nema potrebe prvo prokuhat :dunno

02 srp 2008, 16:06

:oops: Sad vidim, Sole, imas isti recept ko i ja ( do u detalje poput octa i vrhnje ).
Hvala!

02 srp 2008, 16:16

e sad znam da pravis mrak dobre mahune! :lol :mrgreen:

02 srp 2008, 16:22

je, al nikad nisu ko mamine! :whew

14 srp 2008, 19:59

Imam dosta domačih brokula i cvjetače. Da li netko zna kako se to smrzava? Samo operem, narežem i smrznem ili moram prije blanširati?

14 srp 2008, 20:44

Svakako blansiraj (mozes i na pari) da se ne pokvari.
Ja razdvojim na "cvjetove", lakse je zalediti i prakticno za koristiti kasnije. Cvjetacu cak mrvu prokuham prije smzavanja.

14 srp 2008, 21:50

vila mi je pomogla ocistiti prvi mladi grah i sad cekam priliku da dodje na red :mrgreen:

ako nesto obozavam to je mladi grah,ubijem se u njemu

mahune obozavam na cuspajz ,obavezno cesnjak i onda gore vrhnje, mmmm
jedini bed je kaj ih MM ne voli tj. voli samo zute okrugle a ja bas volim siroke :drink

od voca trenutno mlatim dinje i lubenice :mrgreen:

14 srp 2008, 23:30

Hvala Rima !!! :proljece

21 srp 2008, 09:15

Silki odnosno cure koje su radile punjene paprike po njenom receptu - ide vrhnje za kuh. ili kiselo? Jel da metnem ovaj smajlić :oops: :mrgreen:
Odgovori