Crazy Daisy je napisao/la:ja sam izvukla jedan prastari i super jednostavan recept za kvazimedenjake i trenutno sa davimo u njima
MEDENO SRCE
1,5 jogurt čaša šećera
1,5 jogurt čaša mlijeka
2,5 jogurt čaša brašna
3 žlice ulja
1 žlica dodatka za medenjake (kotany)
5 žlica pekmeza (neka je rjeđi i kiseliji)
1 mala žlica sode bikarbone
Sve izmiješati i izliti pola smjese u tepsiju, staviti da se zapeče. Premazati sa pekmezom, gore naribati 100g mliječne čokolade. Izliti drugi dio tijesta i ispeći do kraja. Preliti čokoladnom glazurom. Rezati na kocke.
Kome se da može kolač narezati i pojedinačno kockice prelijevati glazurom. Tako je efektniji.
Imam sličan recept:
MEDENO SRCE
Smjesa:
2,5 čaše (jogurta) brašna
1,5 -//- -//- mlijeka
2 -//- -//- šećera ugrijati i zajedno izmješati
5 žlica (velikih) pekmeza
5 žlica (velikih) ulja
mala žlica sode bikarbone
pola vrećice kotany medenjaci
Fil:
4 velike žlice pekmeza
10 dag čokolade
ugrijati i zajedno izmiješati
Glazura:
10 dag čokolade
malo vrhnje za šlag
Sve gore navedeno izmiksati,zatim POLA te smjese peći na 180 C u već zagrijanoj pećnici 5-10 min.Nakon toga izvaditi i preliti filom, pa na fil istresti drugi dio smjese, i opet u pećnici peći 10-ak minuta. Peći sve na papiru za pečenje.Zatim staviti čokoladnu glazuru.
Pekmez koji mi je u tome najbolji je Podravkin od šljiva (s kariranim poklopcem), sode bikarbone nikad nemam pa sam stavila jedan prašak za pecivo. Što se tiče pola vrećice začina - mislim da bi bilo možda bolje staviti manje (onako kako je CD napisala).
I ove količine imam prilično, trebala sam izliti smjesu u tepsiju koja ide s pećnicom da kolač bude tanji.

. Taman na vrijeme 

)