03 vel 2015, 10:58
Danas piletina sa graškom i mrkvicom, pire krumpir i zelena salata.
03 vel 2015, 10:59
folne je napisao/la:Ja ih isklučivo u pećnici na bakpapiru pečem. Budu super.
Javlja se jos jedna rolopohačica :-) . Pomfri i sve vrste pohanaca i svega sto se przi u ulju pecem u pecnici i super nam je tak da mi je bilo neki dan jako neobicno kad sam krafne przila u ulju te smisljam nacin da i to prebacim u pecnicu
03 vel 2015, 12:55
Kelj varivo, brownies prema Dunjinoj preporuci
03 vel 2015, 14:18
i ja kelj varivo. s kvinojom.
i hrenovke. da ne bude prezdravo
03 vel 2015, 14:19
MalaSirena je napisao/la:folne je napisao/la:Ja ih isklučivo u pećnici na bakpapiru pečem. Budu super.
Javlja se jos jedna rolopohačica :-) . Pomfri i sve vrste pohanaca i svega sto se przi u ulju pecem u pecnici i super nam je tak da mi je bilo neki dan jako neobicno kad sam krafne przila u ulju te smisljam nacin da i to prebacim u pecnicu

tako i ja

krafne tojest fritule radim u dubokom ulju, ali nikad ne budu masne.
03 vel 2015, 15:31
pečem na papiru za pečenje i super budu. pečem dok nisu pečene,

cc 45 min na 180. I finu koricu imaju izvana.
03 vel 2015, 16:20
Danas ostatak mesa od jučer i ječmena kaša z bažulom.

Za grahomrzice ima juhe i hrenovki... ja sam "momster" što se klope tiče. Voliš - jedi, ne voliš - aj bok...
03 vel 2015, 16:25
Pečena koka i krumpiri, pohane bukovače, leši kupus s krumpirom za prilog.
03 vel 2015, 16:41
ja pohano meso pečem i popečke ali faširanci mi još ne zamjenjuju ove iz ulja

Bude mi korica pretvrda, ko da su isušeni a stavim i krumpira unutra radi vode i rahlosti
03 vel 2015, 18:26
I ja sve to pecem u pecnici

Danas pašta fažol i cikla salata. Desert šaum role. Grah skuhala sveki, šaum role moja mama
04 vel 2015, 09:21
samo mali isprvak, pečem ih preko sata i zadnjih pol sata povećam temp na 220. da dobe koricu.
04 vel 2015, 09:30
nisam nikada faširance radila u pećnici, hvala vam na ideji
mrava jesu vam bili fini?
kod nas danas juneći šnicli na saft, njoki, zelje salata
04 vel 2015, 09:50
dunja je napisao/la:kod nas danas juneći šnicli na saft, njoki, zelje salata
uh, ovo bih mogla 3xtjedno
04 vel 2015, 09:55
moja frendica faširke radi u kalupu za muffine, ja bi rekla da se tako manje isuše ...
ja nikad nisam pohala u rerni, baš bi mogla probat - dakle sve napravim ko inače i umjesto u tavu na ulje, stavim u rernu na papir za pečenje?
jel vam krumpirići kad se tako prave budu hrskavi? jer pravila sam batat tako za vikend i bio je fin, ali je bio mekan, ne hrskav...
ja sam jučer pravila burekiće za večeru i čips od karfiola, a danas sam ujutro skuhala juhu od fazana pa ćemo juhu, fazana i sos od paradajza za ručak! a za večeru sam mislila još neke grickalice od karfiola, ako uspijem, to me baš zanima...
sutra imamo još graha, a klinci juhice.
04 vel 2015, 09:57
Latice

bas mi se sviđa ideja
sutra radim u kalupima za muffine

Krumpiri meni ispadnu najbolji ako ih rezem na osmine ako su veći, četvrtine ako su manji i dobro nauljim i posolim, ubacim u vruću rernu i nakon cca 20 minuta okrenem. Pečem ih na donjoj rešetci tako da mi zapravo se najviše ispeku odozdola
04 vel 2015, 10:35
latica je napisao/la:moja frendica faširke radi u kalupu za muffine, ja bi rekla da se tako manje isuše ...
e, ovo ću isprobati, mislim da bi moglo biti dobro.
fazan

ti imaš nekog lovca u obitelji?
04 vel 2015, 10:59
Solea je napisao/la: fazan

ti imaš nekog lovca u obitelji?

da. donio mi tetak za vikend, samo ja nisam sinoć skužila da je to to, nego sam mislila kak sam izvadila pola pileta za juhu iz zamrzivača i jutros gledam, a ono taj fazan. ali i njega bi isto napravila na juhu, tako mi je najbolje, jako mi to bude fina juhica, a i meso se najbolje pojede!
04 vel 2015, 11:16
zavidim ti
sjećam se juhe od fazana, prefino nešto

a nisam to jela goooodiama. kad sam bila klinka, moji su znali dobiti fazana od jednog prijatelja lovca (i drugu divljač). eh. sad se samo s nostalgijom sjećam tih vremena. znam da ima smrznute divljači za kupiti po ovim većim dućanima ali i ja bih rado imala svog privatnog lovca
04 vel 2015, 11:19
latica je napisao/la:jel vam krumpirići kad se tako prave budu hrskavi? jer pravila sam batat tako za vikend i bio je fin, ali je bio mekan, ne hrskav...
LiKmama je daaavno tu pisala kako ona radi potato wedges, baš ću potražiti recept, a mogla bih i sama to danas, nisam dugo spremala - takvi krumpiri iz pećnice su nam mrak

A budući da sam bezidejna, uz wedges bih mogla i faširance o kojima pišete. I ciklu za salatu

Jučer je malo dijete tražilo špinat. A one (tj. svi mi, ne samo djeca) uz špinat jedu samo kiselo mlijeko i niiiišta više.
Ali sam se ja u naletu inspiracije malo zaigrala pa dio špinata stavila u korpice s lanenim sjemenkama pa zapekla u pećnici pa smo na kraju svi mnooooogo jeli

edit: a gdje bi recept bio nego na topicu o krumpirima
viewtopic.php?f=63&t=53974&p=1931459&hilit=wedges#p1931459
04 vel 2015, 11:26
Da, potato wedges su hrskavi. Bas to namjeravam objaviti danas ili sutra. Nareže se krumpir na kriske, posuši. U posudi se pomiješaju krušne mrvice i začini (meni najdraže sol i češnjak samo pomiješati). Krumpire uvaljati u tu mješavinu i poslagati na pek papir. Peci oko 30-40 min na 180. U mješavinu se moze dodati i koja kap maslinovog ulja, sl meni je draže bez toga.
04 vel 2015, 11:52
Batat i ja radila ko krumpir, zapečen u pećnici. Meni bio odličan, ali MM i cure nula bodova.
razmišljam šta ću sutra.
04 vel 2015, 13:01
Ja sam bijeli batat pekla tako sad u nedjelju i reakcije su iste kao kod vas. Juha im je ok, al pečeni ne prolazi
04 vel 2015, 13:48
umjesto krusnih mrvica ja na krumpir stavljam kukuruznu krupicu, to mi je jos bolje. i hrskavo je
04 vel 2015, 14:03
evo sad sam malo gledala na googlu, kažu da batat u biti ne može bit hrskav kao krumpir pečen u rerni jer po sastavu nema nešto što ima krumpir i to je to.
a krumpir da bude hrskav se pospe škrobom - to je valjda isto što i kukuruzna krupica, ili krušnim mrvicama. a fora mi je i ovo na linku s parmezanom:
http://natashaskitchen.com/2013/01/18/oven-baked-potato-wedges/na tom linku sam pročitala i to o batatu ...
04 vel 2015, 14:07
mljac, fino izgleda
kod nas danas ribice i kelj s krumpirom
brownies
04 vel 2015, 14:21
Zgodno je, al ima puno ulja

. Sto je posve nepotrebno.
Evo mojih:
http://kruhai.blogspot.com/2015/02/hrsk ... baked.htmlSuper ideja za kukuruzni griz

Danas jedemo grah od jučer

. Grah i sarma su jedina jela koja mogu jesti dva dana
04 vel 2015, 14:24
Bistra juha, juneće šnicele u toću, pire krumpir, cikla...
04 vel 2015, 16:02
dunja, super su brownies, od sada se stalno rade. Ja sam stavila suho voće (nasjeckane orahe, grožđice i brusnice) i bilo je baš po mom - kad imam nešto grickati.
Mi smo danas jeli: goveđu juhu s taranom, francuski krumpir, pečeni krmenadli premazani peršinom i češnjakom, kupus salata
04 vel 2015, 19:22
Juha, pohana pileća prsa, pire i zelena salata.
04 vel 2015, 21:16
Spinat i jaja na oko.
I soleini rolat burekcici. Prvi put sa integralnim korama i posnim sirom. Malo su mi gorkasti.