Tema je zaključana

Re: Kuhamo u svibnju :)

13 svi 2015, 13:09

Lazanje i zelena salata. Desert su rafaelo kocke

13 svi 2015, 13:13

Jučer maneštra od ječma :)
Danas krem juha od povrća, pohano bijelo pileće meso, tabbouleh salata, još i krastavci s mladim lukom u vrhnju
Sutra bolonjez, zelena salata

13 svi 2015, 13:18

tabbouleh salata

mmmm, volim :)

juha od šparoga, rižoto s piletinom i šparogama i mamina domaća zelena salata :)

i svaki dan mlatimo po jagodama

14 svi 2015, 08:50

Pureća prsa na naglo i prisiljeno mlado zelje.
Sutra kokošja juha s povrćem, kuhana kokoš iz juhe i bučnica.

14 svi 2015, 08:53

Ostalo i juhe i mesa za danas, dodaću pire od krumpira uz to i salatu od svježeg kupusa, a bolonjez prebaciti za sutra :yess

14 svi 2015, 09:06

ja sam sinoć skuhala bolonjez za danas, toliko je fino ispao da sam jela za večeru s ostatcima kuskusa što je maloj ostalo od ručka :p danas jedva čekam da dođem doma, još ću si mladog kupusa naribat i njam!

14 svi 2015, 10:00

kod nas danas pileći paprikaš.

14 svi 2015, 10:13

Adorabla je napisao/la:kod nas danas pileći paprikaš.

I kod nas :)

14 svi 2015, 10:38

pohane snicle na pariški i krpice sa mladim zeljem, matovilac.

14 svi 2015, 15:36

Mirci je napisao/la:krpice sa mladim zeljem

Baš sam si danas na poslu na to pomislila :liza

Kod nas je bio ričet - svekrva je kuhala

14 svi 2015, 18:23

Varivo od mladog kupusa i faširanci :)

15 svi 2015, 07:15

Solejka kod mene ovo tvoje danas - prisiljeno zelje i faširanci, moj ručak iz djetinjstva

15 svi 2015, 08:07

Jučer ipak nisam stigla skuhati krpice sa zeljem pa smo uz pohance jeli njoke alfredo. Danas ne kuhan.

15 svi 2015, 08:11

kaj znači njoke alfredo? Ja sam danas morala biti na poslu u 7 pa zato nema ručka. Budu jeli sutra :nata

15 svi 2015, 08:45

jao alfredo tjestenina mi je nekad bil anajdraža tjestenina - čudo kako s djecom neka jela jednostavnonestanu s menija :ajme
e to ću si baš naprvit sljedeći tjedan jedan dan, pa makar samo sebi - šampinjoni, šunka, gorgonzola, zeleni rezanci,tako nekako ako me pamćenje služi!

mi danas ostatke bolonjeza od jučer, nije mi krivo :p
sutra je sekin tulum, naručila sam catering, zaprvo nisam još, ali sad ću - ne kuham cijeli vikend, samo još danas moram završit torte i kolače!

15 svi 2015, 09:04

Kod nas takodjer ostalo od jucer, plus rostilj sto nam je prvorodjenac doneo sa vikendice gdje je uzivao sa bakom i didom

15 svi 2015, 09:50

Mi smo jučer bili vani na pizzi, a danas će biti pileći ražnjići i blitva s krumpirom (ima je sad puno u vrtu pa je često na meniju mada djeci nije draga).

15 svi 2015, 12:21

paradajz juha, prženi oslići

15 svi 2015, 12:24

alfredo umak - rastopi se malo putra, zalije sa vrhnjem za kuhanjem, kad provrije doda se dosta parmezana i malo protisnutog češnjaka i dosta sitno sjeckanog peršina :)

15 svi 2015, 12:37

Mirci daj napiši ono od neki dan - poriluk i faširano meso, kako to radiš?

15 svi 2015, 12:45

to ti jer ecept moje sveki - podinstaš mao luka i mrkvice pa dodaš mljeveno i kad potamni dodaš sitno narezan poriluk. Otpilike na 500g mesa jedan veći poriluk. Dinstaš dok ne omekša i onda možeš staviti žličicu brašna i žlicu paradajza i još malo sve promiješaš pa zaliješ sa malo vode. Kuhaš još desetak minuta da sve omekša i to je to. Ko saft od mljevenog mesa, samo dodaš poriluk i staviš puno manje paradajza :).

15 svi 2015, 12:47

super, a kaj uz to napraviš, pire ili ?

15 svi 2015, 13:12

Mojima je najdraže uz pire :)

15 svi 2015, 13:55

:kiss nisam imala pojma da se to tako zove. Ja to isto radim s bešamelom umjesto vrhnjem za kuhanje ali vjerojatno zato što bešamel volim a vrhnje za kuhanje ne :lol

16 svi 2015, 12:28

Zapečeni makaroni sa svježim sirom, zelena salata

16 svi 2015, 12:39

cufte i pire krumpir. za desert je kuglof

16 svi 2015, 12:45

A nije to onda isto jel :lol

Talijanski chef Alfredo Di Lelio bio je zabrinut za zdravlje supruge Ines koja je tijekom druge trudnoće osjećala česte mučnine. Da bi smirio njen želudac i dao joj snagu rimski kuhar je 1914. običnu tjesteninu odlučio pomiješati s maslacem, vrhnjem i parmezanom – i tako stvoriti svjetski poznati umak koji danas nosi ime po njemu.

16 svi 2015, 12:47

Juha s rezancima (odnosno "mama, kakva je ovo čudna nova juha, mi volimo knedle" :nesvist ), faširanci i bubble-n-squeak Za salatu krastavci, za desert sladoled :liza

16 svi 2015, 12:49

Adorabla je napisao/la:s bešamelom umjesto vrhnjem za kuhanje

Probaj dodati sitno narezanog sremuša - nama je taj umak :up :liza

17 svi 2015, 10:43

Goveđa juha s rezancima, pečeno pile, pečeni krumpiri, cikla, za desert sam ispekla prhku pitu sa sirom
Tema je zaključana