Tema je zaključana

Re: Kuhamo u listopadu

05 lis 2015, 08:06

Subota pohane tikvice i miješana salata
Nedjelja file oslića i krumpir s peršinom i maslacem
Danas odmrznuta sarma i kuhani krumpir.

05 lis 2015, 10:06

danas rižoto s bundevom i svinjski medaljoni na naglo. Salate itd i za desert frozen jogurt sa šumskim voćem. Jedva čekam.

05 lis 2015, 19:22

Kelj, hrenovke

05 lis 2015, 22:14

danas prva juha od bundeve i poriluka i kvinoje, mljac :liza

06 lis 2015, 08:59

Jucer teleci odresci, riza s tikvicama i mrkvom, kupus salata. Prije toga juha.

06 lis 2015, 11:14

Buča na bijelo(znači s vrhnjem), faširanci i zelena salata.

06 lis 2015, 12:03

pretvorit ćemo se u mahune :mrgreen danas su na salatu i pohanci i zapečene palačinke sa sirom
sutra krpice sa zeljem i pečena rebrica

06 lis 2015, 12:12

... a mi u bundevu ;)
Danas juha od bundeve, tjestenina sa tikvicama, zelena/paradajz salata.

06 lis 2015, 15:37

Pasta carbonara, cikla

06 lis 2015, 16:08

pureći obresci s kupusom, blitva i šampinjoni

07 lis 2015, 08:14

Za cure tj stariju, mlađa je u skitnji, faširanci od jučer al ću joj složiti ko hamburger. Mi imamo fileke, jučer ih skuhala, jedva smo se suzdržali da ih ne maznemo za večeru , MM-a sam morala potjerati iz kuhinje. :lol

07 lis 2015, 09:35

koliko dugo drzite kuhanu hranu u frizideru? tj. do kad je ok pojesti ju :)? npr peceno pile, koliko moze stajati?

mi smo uglavnom jeli svjeze pripremljenu hranu, ali sada mi se situacija malo mijenja i voljela bi uvijek imati nesto gotovo pri ruci.

da budem ipak on topic: jucer smo jeli snicle na naglo i krumpir (skuhan pa malo zapecen na kokosovom ulju) i salatu. MM jotu od dana prije.

danas ne znam sta cu. vjerojatno pastu od pira, nekome s tunom nekome s vrhnjem a nekome s tikvicama :).

07 lis 2015, 09:52

piletinu samo do sljedeceg dana. Duže od jednog dana držim samo sarmu i grah :)

jučer smo jeli špinat, pire, jaje, a danas ce biti šnicli na naglo i brokula sa krumpirom na lešo.

07 lis 2015, 10:07

Osim ovog od mirci, sve mesne saftove (gulas, bolonjez, na dalmatinski....) ako ostanu za preksutra jedemo samo mi odrasli. Djeci vise ne dajem. Piletinu i puretinu mm ne voli ni drugi dan, tako da to uvijek kuham kolicinski za jedan obrok.

07 lis 2015, 11:10

punjena paprika

07 lis 2015, 22:27

Mi jedemo sve unutar 48 sati. Pecenog piceka najcesce iskoristim u tortiljama.
Kod nas ratatouille i grilana piletina. Kiflice desert.

08 lis 2015, 16:11

Mi isto sve dva dana al svi jedemo :dunno sad me malo zabrinula mirci ...
Osim krumpira, napravljene salate (zacinjene mislim), blitve i sl

08 lis 2015, 16:28

goveđi šniceli a la pašticada, njoki, zelena salata i pome

08 lis 2015, 17:58

Nastavili s punjenom paprikom

08 lis 2015, 18:02

Kopiram Anu - pasta carbonara i cikla (to je jedina salata koju sam imala doma :)). Desert čokoladni tart sa dulce de leche :)

09 lis 2015, 08:44

Jučer lungići punjeni sirom pa zarolani i pečeni, pečeni krumpir i zelena salata.

09 lis 2015, 10:43

Krumpir gulaš

09 lis 2015, 10:50

Apropo hrane koja stoji - alergolozi objašnjavaju da se u takvoj hrani razvijaju histamini koji mogu izazvati alergijsku reakciju, zato je preporuka za djecu alergičare uvijek svježe skuhano. Evo ovdje više o tome http://www.vasezdravlje.com/printable/izdanje/clanak/1028/.

09 lis 2015, 11:30

Peceni teleci flam + krumpir, kupus salata - jucer.
Incuni (dio frigani, dio leso), brokula s krumpirom - danas.

09 lis 2015, 13:14

Jako fensi Mirci :nata
Volim kad Folne mora sve guglati kad kuhamo ;)

Moja djeca nemaju snizen prag tolerancije na histamin. One su alergicne na dodani natrijglutaminat odnosno dodani glutqmat pa je vaznije da jedu doma pripremljenu hranu nego da pazim na svaki dan sjveze pripremljenu. Mislim ako cu se tako ravnati onda je najbolje da dam otkaz i ostanem doma kuhati :dunno Treba vidjeti kaj ti je svakodnevni prioritet. Meni je recimo prioritet da ne bacamo hranu pa cu radje pojesti i nesto sto je odstajalo ali nije bilo podgrijavano, nije dugo stajalo na sobnoj temperaturi i nije ni na rubu zdravstvene neispravnosti.

Danas varivo od poriluka. To sigurno nece ostati do sutra :lol pitanje je dal ce ostati i za veceru. I kroasani i pogačice sa sirom da malo pojačaju :nata iako ne bi nam trebali, ali ajde. Uhvati ih kriza nedostatka ugljikohidrata.

09 lis 2015, 14:19

:belji

ja sam svojima danas skuhala picu iz dostave.

što se bacanja tiče, nisam neka domaćica, to nam ide po ženskoj liniji, uvijek se skuha previše, a slabo iskorištavaju ostaci. :roll što se ostalog tiče, ne brijem da sve mora biti taj čas skuhano, niti brijem na trovanje hranom ako se pojede drugi dan. Ipak je pH želučane kiseline oko 2. :gigl

09 lis 2015, 15:37

varivo od mahuna i mrkve s piletinom

09 lis 2015, 18:13

Vidiš da nije guglala :lol

Danas paella.

10 lis 2015, 09:56

Spremam isključivo večernji obrok. To isto nosimo ja i mm sutra na posao, a dijete jede to nakon nastave. NE pada mi na pamet da se radi toga brinem ili živciram.

10 lis 2015, 15:55

Slatki kupus za jedan dio, a krpice sa zeljem za drugi dio obitelji
Tema je zaključana