Sada je: 29 tra 2026, 09:56.

Tjestenina

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Tjestenina u sosu od kiselog vrhnja by DarijaB

PostPostao/la IvanaFM » 10 ožu 2006, 18:42

Tjestenina u sosu od kiselog vrhnja by DarijaB<
><
>Ja ocistim friske sampinjone i iskidam na fetice (kriske, ploske) u jednu vatrostalnu posudu ili tepsiju (malo dublju) priko toga svega izlijem skoro dvi casice kiselog vrhnja i negdi 1 dcl-1 1/2 dcl vrhnja za kuhanje. To posolite, popaprite, dodate malo crvene paprike, ko voli neka iscidi jedan cesnjak po tome i dva-tri zdenka sira na komadice iskidati i posuti po gljivama.<
><
>Ne cudite se da ima masu materijala u tepsiji ali to cim se spece udje u sebe. Pecite na jedno 200 C, 20-tak min. izmedju malo promisajte. To sve servirajte uz zelene spagete ili makarone ili obicne, nema veze, ali zelena tjestenina lipse izgleda. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Aelplermakarone by Slavonka74

PostPostao/la IvanaFM » 10 ožu 2006, 18:48

Aelplermakarone by Slavonka74 <
><
>U slanoj vodi skuhas krumpir izrezan na kockice (ne premale) i makarone (ovdje imaju bas za Aelplermakarone ali mogu i one penne rigate one su slicne). Znaci skuhas krumpir i kockice, ocjedis i vratis natrag u lonac u kojem si kuhala i pospes sa dosta naribanog Emmentalera ili Greyerzera, i pomjesas. <
><
>Namastis vatrostalnu posudu, istreses u nju makarone i krumpir, nalijes preko toga vrhnje za kuhanje (to ti ja sve od oka), ako zelis mozes po vrhu posut kuhane sunke narezane na trakice, ali obavezno odozgor moras posuti kolutice od luka koje si prethotdno restala na maslacu (poput R�stzwiebeln) i to se onda ubaci u rolnu i zapece. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Lazanje by many30

PostPostao/la IvanaFM » 24 svi 2006, 15:22

lazanje by many30 <
><
>dinstam meso fasirano kao za spagete bolonjez...s tim da dodam u meso i malo origana.<
><
>naparavim besamel (ja ga pravim od 1l. mljeka--naparavis zaprsku od dvje kasike
asna i kad je gotova dodas mljeko....malo posolis).<
><
>lazanje uzimam barilline one su mi nekako najj.<
><
>sir ---ovisi o okusu---ja koristim podravec<
><
>e sad redas na pomasten lim (tepsiju) red lazanja....malo besamela...malo mesa...malo sira ...i tako redom.... <
>ja ih pravim u 3-4 reda ovisi....bitno je na da nakaraju stavis ostatak besamela i sve pokrijes naribanim sirom....peku se 20--do pola sata.... <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Lazanje bez mesa by iris

PostPostao/la IvanaFM » 24 svi 2006, 15:27

Lazanje sa sirom by iris <
><
>tijesto se kratko prokuha, samo da omeksa ( obicno idu 3, 4 sloja po 3 lista)<
><
>vrhnje za kuhanje ( 4 dcl) zakuha, u njemu se otopi : ( upozorenje, ja malo podivljam sa sirevima, moze samo nesto od navedenog, eksperimentirajte po vlastitom ukusu)<
><
>-trokut gorgonzole ili onog blue nekog ili bilo kojeg malo jaceg<
>- pola vrecice parmezana<
>- neki slani sir (grabancijas ili feta ili travnicki- 10-ak dag )<
>- malo kremastog sira (ja stavim onaj mali abc)<
>ja tu stavim i origano jer mi volimo ali moze i bez<
><
>nasjeckaju se sampinjoni( koji se malo bace u mcv da puste vodu inace je puste u lazanje), pureca tost sunka, pecenica ili neko drugo suho meso (bice many i za TM) i onda se slaze - dole umak pa tijesto na nasjeckano, nakoseno i tako do vrha, gore se opet pospe parmezanom i zapece<
><
>ovo je kao sto vidite stvarno podlozno igrarijama, mi dodajemo i oduzimamo po raspolozenju ( bez gljiva, za prijatelje veg. bez mesa, s ovim ili onim sirom, samo s purecom kad zelimo blaze, s domacom sunkom kad ne zelimo)<
>jedino sto mozete z
ljati je da gljive puste vodu ili previse vrhnja a premalo sireva pa bude malo rijetko<
> <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.