Sada je: 24 lip 2026, 10:17.
.
.

)

TinchiS je napisao/la:bome ste se raspisale.
Da vam otkrijem jednu tajnu??!!![]()
ja uopće ne koristim buttercream nego torte ispod ticina premazujem jaaaako čvrsto istučenim ( skoro pa pretučenim ) BILJNIM slatkim vrhnjem. Ticino se ništa ne topi a torte se mogu super ispeglati. Sve moje torte koje ste vidjeli su tako napravljene, dakle, 100% isprobano a brzo gotovo. Treba vam samo par min da istučete šlag.

kiki i lara je napisao/la:TInchis prekrasno kao i uvijek....i torta savršeno ispeglana...i ja sam skužila kad sam prvi put radila figuricu od fondana da se fondan ne topi kad je šlag ispod...jer sam ja tada mužu ukrasila tortu za rođendan sa šlagom a figurica je bila od fondana...i ništa joj nije bilo..)
hvala na tajnom savijetu..![]()

Super je bio! Eto, još jedan trik za spas. 

kiki i lara je napisao/la:i ja sam nešto večeras otkrila....radila sam crvenog teletabisa..i bez obzira što sam napravila gumpastu crvene boje ...shvatila sam da se crvena boja uvijek malo mrvi....i teže s njom radi....al uspjela sam ja njega napraviti...i mislim se što bih mogla nadodati da bude elastičnije ...računam da bih mogla rastopiti malo želatine...ali to ću drugi put probati....mislim da i to pali...
nego sjetim se ja fondana sa marsmalowom...i tako ja otopim jedan komadić i pomiješam sa svojim crvenim fondanom...i dobijem super elastičnu crvenu boju.... eto još jedan trik...

milka je napisao/la:TinchiS je napisao/la:bome ste se raspisale.
Da vam otkrijem jednu tajnu??!!![]()
ja uopće ne koristim buttercream nego torte ispod ticina premazujem jaaaako čvrsto istučenim ( skoro pa pretučenim ) BILJNIM slatkim vrhnjem. Ticino se ništa ne topi a torte se mogu super ispeglati. Sve moje torte koje ste vidjeli su tako napravljene, dakle, 100% isprobano a brzo gotovo. Treba vam samo par min da istučete šlag.
pa da ima logike, to je skoro pa maslo
a svi ga se toliko boje

prijavljujem da sam isprobala upravo biskvit od flor, pola doze, pekao se 40 minuta, oooodličan! Izrezala 3 kore bez problema.

zvrka je napisao/la::joy prijavljujem da sam isprobala upravo biskvit od flor, pola doze, pekao se 40 minuta, oooodličan! Izrezala 3 kore bez problema.
Recept je...
nevenera je napisao/la:došla sam samo reći da sam sanjala da radim tortu
i u snu je bila super![]()
ovo sam jos negdje na netu nasla, samo su spominjali margarin, i da s margarinom malo premazu valjak za razvijanje.TinchiS je napisao/la:uzmem grudicu biljne masti i razmažem po rukama i premijesim ga još jednoms biljnom masti. I ispao je ovakav kakvog vidite.
TinchiS je napisao/la:ja uopće ne koristim buttercream nego torte ispod ticina premazujem jaaaako čvrsto istučenim ( skoro pa pretučenim ) BILJNIM slatkim vrhnjem.
, izmjerila ja (možda je trebao biti i viši, ne znam, ali sasvim dobre 3 kore se daju izrezati)

zvrka je napisao/la:pekla sam u kalupu za tortu, 25 cm promjer
visina biskvita je bila 4,6 cm, izmjerila ja (možda je trebao biti i viši, ne znam, ali sasvim dobre 3 kore se daju izrezati)
jutros probala ukrasiti tj. nacrtati medinu facu sa čokoladom....fijasko pravi. Srećom je ovo probna torta pa imam vremena smisliti kako ću to izvesti
je l' kad je vec namazana sa slagom pa preko slaga ide slika?Mala Bornica je napisao/la:Kad je torta gotova, samo prebaci sliku na nju:).

Znas kako nacrtas medu? Isprintaj sliku, stavi preko nje prozirnu foliju (mozes i najlon vrecicu za zamrzavanje, a mozda je bolje grafofolija). Pa kopiraj sliku cokoladom (crtas po isprintanoj sabloni). Kad zavrsis pazljivo s tim u skrinju. Kad je torta gotova, samo prebaci sliku na nju:).

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.